کشورهای حوزه خلیج فارس در آستانه بحران مالی

پیش بینی می شود که جنگ نفتی موجود به وقوع بحران های شدید مالی در برخی کشورهای نفت خیز به ویژه آن دسته از کشورهایی که از مشکلات مالی رنج می برند، منجر شود.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی العربی الجدید، پیش بینی میشود که جنگ نفتی موجود باعث وقوع بحرانهای شدید مالی در برخی کشورهای نفتخیز به ویژه آن دسته از کشورهایی چون عربستان، بحرین، الجزایر، عراق و لیبی شود که از مشکلات مالی رنج میبرند.
این جنگ نفتی همچنین پیامدهای دیگری برای اقتصادهای عربی دارد که منتظر بیانیههای مالی کشورهای نفتی حوزه خلیج فارس مانند لبنان و مصر و اردن هستند.
ادامه چنین جنگی که روز گذشته -دوشنبه- باعث سقوط نفت خام برنت به حدود ۳۰ دلار شد، میتواند باعث بروز بحران نقدینگی و فشارهای سنگین بر ارزها و بودجههای کشورهای عربی متکی به نفت به ویژه ریال عربستان شود.
تاکنون آثار جنگ نفتی در بازارهای مالی و بورسها که میلیاردها دلار در معاملات روز گذشته زیان دیدند، آشکار شده است، به گونهای که سهم شرکت آرامکو از ۳۲ ریال به ۲۸ ریال و ۳۵ درهم سقوط کرده و بازار مالی عربستان فقط در یک روز ۷۳۹ میلیارد ریال معادل حدود ۱۹۷ میلیارد دلار زیان دیده است.
کارشناسان غربی پیش بینی میکنند که هفتههای آینده موجی از فرار سرمایهها از عربستان و کشورهای خلیج فارس آغاز شود چنانچه در سال ۲۰۱۷ و شاهد فرار حدود ۱۷۰ میلیارد دلار به دلیل تنش سیاسی ایجاد شده از موج بازداشتهای شاهزادگان و ثروتمندان سعودی بودیم.
همچنین در حال حاضر پیش بینی میشود که بحران مراکز مالی کشورهای حوزه خلیج فارس مانند بحرین و دبی که به جریانهای ثروتمند عربستان وابسته هستند، دو چندان شود، زیرا این کشورها در گذشته نیز تحت تاثیر بحران مالی عربستان قرار گرفتهاند، به گونهای که کسری مستمر بودجه در عربستان و کاهش رشد اقتصادی این کشور باعث استقراض داخلی و خارجی و در نتیجه کاهش تولید ناخالص داخلی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شد.