خبرگزاری کار ایران

نگاهی به ۳ سال حضور ترامپ در کاخ سفید؛

استاد کالج پن‌استیت: آشوب، عنصر اصلی سیاست‌ورزی ترامپ است/ رئیس‌جمهور آمریکا سیاست مبتنی بر قلدری را پیش می‌برد

استاد کالج پن‌استیت: آشوب، عنصر اصلی سیاست‌ورزی ترامپ است/ رئیس‌جمهور آمریکا سیاست مبتنی بر قلدری را پیش می‌برد
کد خبر : ۸۶۱۹۲۰

استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در کالج پن‌استیت گفت: اگر بخواهم در یک جمله سیاست رئیس‌جمهوری آمریکا از زمان ورودش به کاخ سفید را خلاصه کنم، باید بگویم که رئیس‌جمهوری آمریکا سیاست مبتنی بر قلدری را پیش می‌برد. فشار به اروپا، خروج از برجام و تنش‌های اخیر در خاورمیانه همه برمی‌گردد به این رویکرد قلدرمآبانه.

به گزارش ایلنا، سه سال از ورود «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا به کاخ سفید گذشته است. سه سالی که البته برای بسیاری از کشورهای جهان آسان نگذشته است. ترامپ با ورود به سپهر سیاسی بین‌الملل، تلاش کرد نگرش‌های خود را پیش برده و نشان داد که برای رسیدن به این مهم بدش نمی‌آید بنیان فضای ژئوپولتیک را بر هم بزند. 

«برت مونرو» استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل در کالج پن‌استیت است. آنچه در پی می‌آید گفت‌وگوی ایلنا با این استاد دانشگاه در سومین سالگرد ورود ترامپ به کاخ سفید است.

برت مونرو با اشاره به رویدادهای از زمان روی کار آمدن ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا به خبرنگار ایلنا گفت: با گذشت سه سال از ورود ترامپ به کاخ سفید می‌توان دید که آشوب عنصر اصلی سیاست‌ورزی اوست. اصولا ترامپ از زمانی که قدم به سپهر سیاسی آمریکا گذاشت با برگ غافل‌گیری و اقدام‌های غیرمنتظره بازی کرده است. همین باعث شد که بتواند در مذاکره با «کیم جونگ‌اون»، رهبر کره شمالی، توجه‌ها را به خود جلب کند. این دیپلماسی البته کارگر نیفتاد و امروزه شاهد به بن‌بست رسیدن مذاکرات هستیم. اما نمی‌توان انکار کرد که شوی ترامپ بینندگان بسیار داشت. یادم هست که هنگام دور نخست مذاکرات چه بلبشویی برپا بود. در نشست هانوی هم همین‌گونه بود. اما این تیر گاه به ضررش هم می‌شود. برای مثال، ترامپ نشست هانوی را زودتر از موعد مقرر به پایان برد و همه را متعجب کرد. نتیجه اما چه بود؟ روند نزولی روابط واشنگتن و پیونگ‌یانگ. حتی دیدار ناگهانی ترامپ و کیم در مرز با کره جنوبی نتوانست این ضربه را کاهش دهد. 

وی افزود: مشکلی که ترامپ در تمامی این سه سال گرفتار آن بوده و تا پایان دوره‌اش نیز گرفتار آن بوده این است که ماهیت سیاست‌ورزی در سپهر عمومی را درک نمی‌کند. سیاست بین‌الملل همیشه نیازمند حد معینی از نمایش است. در این هیچ شکی نیست. تمام رهبران سیاسی جهان درصدی معین از این نمایش را در رفتار و گفته‌های خود حفظ می‌کنند. با این حال، آنچه ترامپ از درکش عاجز بوده این است که هر نمایشی قواعد و رسوم خود را دارد. نمی‌توان نمایشی تمام‌عیار در سطح جهان راه انداخت و ناگهان قواعد آن را نادیده گرفت و بهشان پشت پا زد. همین امر باعث شد که در مواجهه با کره شمالی، سیاست آمریکا در این سه سال گذشته شکست تمام‌وکمال باشد. 

استاد کالج پن‌استیت: آشوب، عنصر اصلی سیاست‌ورزی ترامپ است/ رئیس‌جمهور آمریکا سیاست مبتنی بر قلدری را پیش می‌برد

این تحلیل‌گر در ادامه عنوان کرد: اما انکار نمی‌توان کرد که ترامپ دستاوردهایی هم داشت است. اما این دستاوردها برآمده از بحران‌هایی بود که خود او ایجاد کرده. مانند بحران جنگ تجاری چین و آمریکا. چند روز پیش، دو طرف فاز نخست توافق تجاری را امضا کردند و ترامپ با آب و تاب فراوان از آن تعریف کرد. اما اصل این بحران از کجا آمد؟ از خود ترامپ و جنگ تعرفه‌ای که به راه انداخته بود. آیا این امر در نهایت، آن‌گونه که ترامپ می‌گوید، به سود شهروندان آمریکایی است؟ نمی‌دانم! اما مشکل این است که در این مدت کم ضرر به صادرات کشاورزی ایالات متحده وارد نشده است. این‌که ترامپ چه بهره‌برداری از این توافق کرده به جای خود، مهم اینجاست که چین چه نفعی از این مسئله می‌برد. بنابراین باید صبر کرد و دید. 

مونرو گفت: همین بی‌ثباتی ساختار تصمیم‌گیری در واشنگتن باعث شد که بسیاری از کارکنان کاخ سفید از سمت‌هایشان کناره‌گیری کنند. نمونه معروف در این‌باره چالش‌ها بر سر رئیس کارکنان کاخ سفید و همچنین اخراج «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی پیشین ایالات متحده بود. تصمیم‌گیری‌های شتاب‌زده و عجولانه و بی‌اساس ترامپ به اختلاف بسیار میان این دو انجامیده بود. نهایتا، کسانی که در تیم ترامپ کار می‌کنند، خوب می‌دانند که باید با این بی‌ثباتی بسازند. 

استاد کالج پن‌استیت: آشوب، عنصر اصلی سیاست‌ورزی ترامپ است/ رئیس‌جمهور آمریکا سیاست مبتنی بر قلدری را پیش می‌برد

یکی دیگر از نکات مهم در سه سال گذشته در کاخ سفید، اختلافی است که احزاب سیاسی به آن دچار شده‌اند. البته دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان همیشه در این کشور با یکدیگر اختلاف داشتند. اما این سطح از اختلاف که اکنون شاهدش هستیم کمتر دیده شده بود. این اختلاف‌ها باعث شد که سه سال گذشته آنچنان هم به ترامپ خوش نگذرد. پرونده دخالت روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ یکی از نکاتی بود که ترامپ را بسیاردرگیر کرد. گزارش «رابرت مولر»، دادستان ویژه دخالت روسیه در انتخابات آمریکا، البته نهایتا چیزی را مشخص نکرد، اما به‌خوبی توانست حواس‌ها را به خود معطوف کند. تعطیلی دولت در آمریکا نیز یکی دیگر از مشکلاتی بود که ترامپ را گرفتار کرد. امری که البته ریشه‌اش بازمی‌گردد به اختلاف میان کاخ سفید و مجلس نمایندگان که در کنترل دموکرات‌هاست. مجلس زیر بار بودجه دیوار مرزی با مکزیک نرفت و حاصلش هم البته طولانی‌ترین تعطیلی دولت در تاریخ ایالات متحده بود. 

خلاصه بگویم، دموکرات‌ها علاقه‌ای ندارند که اوضاع برای ترامپ راحت و آرام پیش برود. یکی از نمونه‌های این تلاش‌ها، حکم دادگاه نیویورک مبنی بر لغو محرمانه بودن اظهارنامه مالیاتی‌ ترامپ است. آنچه امروزه در سنای آمریکا تحت عنوان «دادگاه استیضاح ترامپ» برگزار می‌شود نیز از همین تلاش‌ها ناشی می‌شود. 

وی در نهایت گفت: اگر بخواهم در یک جمله سیاست ترامپ از زمان ورودش به کاخ سفید را خلاصه کنم باید بگویم که رئیس‌جمهوری آمریکا سیاست مبتنی بر قلدری را پیش می‌برد. فشار به اروپا، خروج از برجام و تنش‌های اخیر در خاورمیانه همه برمی‌گردد به این رویکرد قلدرمآبانه. با این حال، کشته شدن سرکرده گروهک تروریستی داعش خوراک خوبی برای ماشین تبلیغاتی ترامپ بود.  

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز