فرمانده عملیات بغداد برکنار شد
به رغم اینکه نخست وزیر موقت عراق، فرمانده عملیات بغداد را عصر جمعه گذشته پس از کشته شدن یک تظاهر کننده و زخمی شدن دهها نفر برکنار کرد، اما تظاهر کنندگان از این اقدام ناراحت شدند و آن را تلاشی برای فرار از مسئولیت قانونی برشمردند.
به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، به رغم اینکه منابع عراقی اعلام کردند «عادل عبدالمهدی»، نخستوزیر موقت این کشور «قیس المحمداوی»، فرمانده عملیات بغداد را عصر جمعه گذشته پس از کشته شدن یک تظاهر کننده و زخمی شدن دهها نفر برکنار کرد، اما تظاهر کنندگان از این اقدام ناراحت شدند و آن را تلاشی برای فرار از مسئولیت قانونی برشمردند.
«مناف الموسوی»، رئیس مرکز مطالعات استراتژیک بغداد طی اظهاراتی استعفای نخستوزیر را با برکناری گروهی از مسئولان مرتبط دانست و آن را هدف دولت برای کاهش فشار بر نهاد امنیتی عنوان کرد.
وی تأکید کرد که این هدف موفق نبوده اما تلاشی برای کاهش فشار مردمی است.
موسوی در ادامه افزود: «تشکیلات سیاسی خواهان تغییر مسیر تظاهرات و ورود آن به درگیری مسلحانه بین تظاهر کنندگان است تا به مرحله بدون دولت برسند».
وی گفت: «تظاهر کنندگان هیچ اعتمادی به اقدامهای دولت و پارلمان ندارند اما قدرتهای سیاسی به این درک رسیدهاند که زمان باقی مانده برای معرفی نامزد نخستوزیری بسیار کم است و بنابراین نمیتوانند مردم را بیش از این خشمگین کرده یا روی یک نامزد مستقل سرمایه گذاری کنند، چرا که در صورت از دست دادن زمان، سیطره بر کشور را از دست خواهند داد».
«رعد الکعبی»، کارشناس شورای عالی قضا در عراق نیز برکناری فرمانده عملیات بغداد را یکی از شیوههای قدرت حاکم برای مهار اعتراضها و اعلام برائت از عملکرد فرمانده عملیات برشمرد و تأکید کرد که نخستوزیر هیچ گزینهای غیر از برکناری در دست نداشت.
کعبی درباره عدم حضور در پارلمان تأکید کرد که فرماندهان امنیتی نمیتوانند به انتخاب خود در پارلمان حضور پیدا نکنند و احتمالا از دولت مرکزی دستور گرفتهاند که به گروههای مسلح اجازه حضور در تظاهرات دهند یا با افراد مسلح برخورد نکنند.
وی در ادامه افزود: «حتی اگر در برابر دستگاه قضا حاضر شوند، نمیتوانند نخست وزیر را متهم کرده یا با گفتن حقیقت از خود دفاع کنند».
کعبی در پایان گفت: «آنها احتمالا به این امید که فرصت یابند، از موضوع میگریزند، چنانکه برای جمیل الشمری پس از کشتار ناصریه روی داد».