پایگاه عربی ۲۱ بررسی کرد:
توطئه آمریکا و اسرائیل برای اجرای سناریوی ساخت و ساز در سرزمینهای اشغالی/ ادامه شهرکسازیها معادل حذف «مذاکره» از قاموس واژگان اسرائیل است
ادامه هجوم شهرکسازی در کرانه باختری بدین شکلی که امروز شاهد هستیم، به مفهوم آن است که مقامات رژیم صهیونیستی میخواهند واژه صلح یا مذاکرات را از قاموس سیاسی خود حذف کنند.
به گزارش ایلنا، پایگاه عربی ۲۱ در مقالهای به قلم «عبدالناصر النجار»، نوشت: وزارت مسکن اسرائیل از احیای طرح ساخت ۱۱ هزار واحد شهرکی از فرودگاه «قلندیا» در شمال قدس اشغالی خبر داد. طرحی که با اعمال فشارهای سیاسی ویژه از سوی دولت «باراک اوباما»، رئیسجمهوری پیشین امریکا و اتحادیه اروپا متوقف شده بود و اکنون در سایه هدایای رایگان آمریکا به رژیم صهیونیستی مجددا روی میز قرار گرفته است.
اظهارات «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا درباره قانونی بودن شهرکسازیهای اسرائیل و عدم تضاد آن با قانون بینالمللی چراغ سبز را به «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر اسرائیل برای تسریع در روند شهرکسازیهای گسترده و انبوه با تمام راههای ممکن از جمله احیای طرحهای پیشین که به دلیل فشارهای خارجی جهانی متوقف شده بود، نشان داد .
همچنین مقامهای اشغالگر علاوه بر احیای طرحهای گذشته به دنبال احداث محله جدید در جنوب قدس با نام «جفعات همتوس» است. اسرائیلیها از ساخت هزاران واحد در تمام شهرکها حتی در پاسگاههایی سخن میگویند که خود دادگاههای اسرائیل آنها را بدون مجوز میدانند البته به غیرقانونی بودن آنها تصریح نمیکنند. به تبع، تبدیل این پاسگاهها به شهرکهای قانونی به مفهوم دو برابر شدن تعداد شهرکها طی سالهای آینده و به تبع انتقال هزاران شهرکنشین به شهرکهای جدید است.
پمپئو در مصاحبه با روزنامه راست «اسرائیل امروز» گفت که تصمیم قانونی شمردن شهرکسازیها پس از انجام رایزنیها در دولت آمریکا در بالاترین سطح اتخاذ شد و در راستای طرح واشنگتن برای تحمیل دیدگاه آمریکا به عنوان راهکار سیاسی در منطقه بوده است.
دولت آمریکا همچنین گام جدیدی را برای حمایت از شهرکسازیها در اراضی اشغالی از طریق اعلام توافق همکاری علمی بین اسرائیل و آمریکا برداشته است که شامل شهرکهای ایجاد شده در اراضی فلسطین و بلندیهای جولان اشغالی میشود.
این توافق به دانشگاهها و مؤسسههای آکادمیک آمریکا و اسرائیل اجازه همکاری از جمله درباره شهرکهای مذکور در کرانه باختری و جولان اشغالی را میدهد.
این بدان مفهوم است که دانشگاه «ارئیل» ساخته شده در اراضی اشغالی چپاول شده از اهالی نابلس و قلقیلیه و سلفیت بهرغم مخالفت جهانی توسط امریکا به رسمیت شناخته خواهد شد.
توافق علمی جدید شامل شهرکها میشود تا جایگزین یادداشت تفاهم امضا شده در سال ۱۹۷۲ بین اسرائیل و آمریکا مبنی بر عدم شمولیت مناطق جغرافیائی اراضی فلسطین و جولان میشود.
بنابراین این طرح کاملی است که طی چند مرحله برای تحریف حقایق اجرا میشود.
ادامه هجوم شهرک سازی در کرانه باختری بدین شکلی که امروز شاهد هستیم به مفهوم آن است که مقامات رژیم صهیونیستی میخواهند واژه صلح یا مذاکرات را از قاموس سیاسی خود حذف کنند. اما به ظاهر دولت آمریکا شک دارد که یک فلسطینی پیدا شود و سیاست موجود را بپذیرد و حاضر به نابودی قضیه فلسطین شود.
شاید آمار و ارقامی که سازمان صلح اسرائیل تا کنون منتشر کرده خطرناک بودن وضعیت موجود را نشان دهد. رژیم اشغالگر سال جاری با ساخت شش هزار و ۹۸۹ واحد شهرکی یعنی دو برابر شدن این واحدها در سه سال گذشته موافقت کرده است و بر این اساس میانگین ساخت سالانه واحدهای مسکونی به سه هزار و ۶۳۵ واحد رسیده بود. شهرکنشینان در ۱۲۷ شهرک و ۱۱۶ پاسگاه در کرانه باختری و ۱۵ شهرک ایجاد شده در اراضی قدس اشغالی اقامت دارند.