الاخبار گزارش داد:
مانور سعد الحریری برای تثبیت معادله «یا من، یا آشوب»
برخی منابع از تلاش نخستوزیر دولت موقت لبنان برای بهرهکشی از فضای موجود و تثبیت معادله «یا من یا آشوب» خبر دادند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری الاخبار، برای همه روشن شده که «سعد الحریری»، نخستوزیر لبنان تلاش می کند که این کشور را در معادله «یا من یا آشوب» به عنوان گروگان گیرد.
آنچه که الحریری طی ۲۴ ساعت گذشته انجام داد، برخی متحدان داخلی و خارجی وی را به دلیل بیپروایی ناشی از تصمیمش برای مسدود کردن مسیرها در بسیاری از مناطق و تلاش برای اعمال فشار اضافی بر ارتش و نیروهای امنیتی برای پرهیز از انجام هر نوع اقدامی در ممانعت از درگیری در خیابان خشمگین کرد.
همچنین برخی اطلاعات حاکی از آن است که «میشل عون»، رئیسجمهوری لبنان از برخی نمایندگان خارجی سخنان واضحی درباره حمایت اروپا برای سازش سیاسی سریع مبنی بر تشکیل دولتی با مشخصه نجات با حضور تمام قدرتهای سیاسی و گروهی از متخصصان شنیده است و موضع ضعیف آمریکا در حمایت از این سازش به دنبال بهبود مواضع متحدانش است نه چیزی بیش از آن.
عون به متحدانش ابلاغ کرده که خیلی صبر نخواهد کرد و حاضر است دولتی بدون رضایت الحریری یا مشارکت وی تشکیل دهد و فقط فرصت نهایی را به او برای حل مشکلات در دورهای کوتاه خواهد داد.
این موضع عون پس از اعتراض الحریری در چارچوب سازشی مطرح شده که چند روز پیش حاصل شد و بر ایده نخستوزیری «بهیج طباره»، وزیر پیشین لبنان با دولتی متشکل از ۲۴ وزیر به نمایندگی از طیفهای اصلی سیاسی و متخصصان مبتنی بود.
نتیجه به دست آمده اینکه به عکس ادعای نزدیکان الحریری، شخص وی بود که طباره را برای نخستوزیری پیشنهاد داد و حدود یک ساعت و نیم با او جلسه داشت.
بر اساس اطلاعات موجود، الحریری با ارائه فهرستی از اسامی وزرای پیشنهادی به طباره از او خواست که با «نبیه بری» رئیس پارلمان، «حاج حسین الخلیل» معاون دبیر کل حزب الله و «علی حسن خلیل»، وزیر دارائی دیدار کند.
طباره حتی با «جبران باسیل»، وزیر خارجه لبنان نیز دیدار کرد و برای تشکیل دولت تکنوسیاسی توافق کردند اما مشروط به شروطی از جمله اینکه شخص الحریری نامزدی وی را اعلام کند.
این منابع تأکید کردند که الحریری به محض اینکه دید فضای عمومی کشور در تاریخ هشتنم مارس به جای وی به طباره گرایش دارد، پیش از آنکه برای از بین بردن این گزینه به مردم پناه برد، اقدامهایی را برای مانعتراشی در این مسیر انجام داد. چنانکه پیش از این نیز با «محمد الصفدی» چنین کرد.
اما آنچه که طی ساعات گذشته رخ داده نشان میدهد که الحریری از طریق ارائه این پیشنهادات به مذاکره با طباره متوسل میشود البته نه برای حمایت از او بلکه برای استفاده از وی برای عقبنشینی میشل عون و حزبالله تا بدین وسیله اگر قرار شد که شخص او دوباره به کرسی نخستوزیری باز گردد، امتیاز بیشتری کسب کرده باشد به ویژه اینکه او تلاش میکند به شرط دور بودن هر نوع نمایندگی سیاسی دیگران از دولت به سمت خود بازگردد، به ویژه با مخالفت شدید با وزارت باسیل.
این در حالی است که سعد الحریری میداند در صورت کنار رفتن از دولت، باسیل کابینه را ترک نخواهد کرد و در صورت نخستوزیری طباره و تصمیم برای عدم حضور چهرههای سیاسی برجسته در دولت، باسیل برای حضور در کابینه مبارزه نخواهد کرد.