روزنامه دیلی اکسپرس بررسی کرد:
وقوع جنگ جهانی سوم در صورت درگیری هستهای میان آمریکا و کره شمالی؛ یک واقعیت و چند سناریو
هدف حمله تلافیجویانه آمریکا این خواهد بود که مقر فرماندهی کره شمالی، اقتصاد خردهپای آن، نظام وراثتیاش و همچنین حضور فیزیکی این کشور بهگونهای نابود شود که رهبر منزویترین کشور دنیا دیگر نتواند در زمینه شلیک موشکهای هستهای اقدام کند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه دیلی اکسپرس، «کیم جونگاون»، رهبر کره شمالی، در هفتههای گذشته بار دیگر آزمایشهای موشکی را از سر گرفته است و بهرغم اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر رابطه خوبش با رهبر این کشور، افق چندانی روشنی نیز برای به نتیجه رسیدن مذاکرات میان پیونگیانگ و واشنگتن به چشم نمیخورد. دولت کره شمالی پیشتر در واکنش به قرار گرفتن نام این کشور در فهرست وزارت خارجه آمریکا برای معرفی کشورهای موسوم به «حامیان دولتی تروریسم» گفته که شانس مذاکره با واشنگتن کاهش یافته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک سخنگوی وزارت خارجه کرهشمالی گفته که کانال گفتوگو بین کره شمالی و آمریکا «به دلیل چندید دیدگاهها و مواضعی از سوی آمریکا روز به روز بسته و بستهتر میشود.» این سخنگوی کره شمالی قرار دادن نام این کشور در این فهرست را نشاندهنده سیاستهای خصمانه آمریکا توصیف کرد. برخی مقامهای کرهشمالی و آمریکا در اوایل ماه اکتبر در استکهلم با یکدیگر دیدار کردند اما پیشرفت چشمگیری حاصل نشد. از سوی دیگر، کره جنوبی در روزهای گذشته اعلام کرد که پیونگیانگ دو موشک کوتاهبرد دیگر را به سمت سواحل این کشور در دریا شلیک کرده است.
تعداد موشکهای شلیکشده از سوی کره شمالی از ۱۹۸۹ الی ۲۰۱۷
این در حالی است که یک تحلیلگر مسائل سیاسی هشدار داده است که جنگ هستهای میان آمریکا و کره شمالی به مرگ یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در عرض یک روز خواهد انجامید.
«دنیل آر. دیپتریس»، تحلیلگر مسائل دفاعی و ستوننویس در روزنامههایی چون واشنگتن اگزماینر، معتقد است که در صورت درگیری میان با واشنگتن و پیونگیانگ این کشور منزوی بهطور کامل از نقشه جهان حذف خواهد شد، اما این نزاع عواقبی جبرانناپذیر برای تمامی جهان دارد. وی گفت: «در بدترین سناریو کیم جونگاون دستور شلیک موشکهای قارهپیما به سوی آمریکا را صادر کند. شکی نیست که در واکنش به این اقدام، ترامپ دستور حمله به کره شمالی را صادر میکند و پیونگیانگ یکی از هدفهای اصلی خواهد بود، شهری که میلیونها نفر در آن زندگی میکنند.»
این پژوهشگر امور دفاعی معتقد است که البته در صورت درگیری کیم به همراه خواهر و خانوادهاش در سنگری مطمئن پناه خواهد گرفت، آن هم مدتها پیش از آنکه ترامپ چنین دستوری را صادر کند، اما این موضوع اهمیت چندانی نخواهد داشت.
وی گفت: «هدف حمله تلافیجویانه آمریکا این خواهد بود که مقر فرماندهی کره شمالی، اقتصاد خردهپای آن، نظام وراثتیاش و همچنین حضور فیزیکی این کشور بهگونهای نابود شود که کیم جونگاون دیگر نتواند در زمینه شلیک موشکهای هستهای اقدام کند. این حمله بهصورتی انجام خواهد شد که کیم دیگر نتواند دست به هیچ موشکی ببرد.»
دیپتریس با اشاره به اینکه بزرگترین سلاح هستهای آمریکا بمب بی۸۳ بوده که قدرت انفجاری آن یک و دو دهم مگاتن و وزن آن ۷۵۰ کیلوتن است، محاسبه کرد که در صورت حمله اتمی ایالات متحده به پایتخت کره شمالی میزان تلفات انسانی چه اندازه خواهد بود. براساس این محاسبات که در پایگاه اینترنتی نوکمپ منتشر شد، در صورت فرود این بمب در پیونگیانگ بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست خواهند داد، یعنی نزدیک به شش درصد از کل جمعیت این کشور. براساس آمار سازمان ملل، منزویترین کشور جهان ۲۵ میلیون و ۲۸۱ هزار نفر جمعیت دارد.
مقایسه ارتفاع قارچ اتمی بمب بی۸۳ با دیگر نمونههای آن
این پژوهشگر همچنین معتقد است که با احتساب شمار بسیار زیاد مجروحان، این حمله میتواند در ۲۴ ساعت اول به کشته شدن دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بینجامد. وی عنوان کرد: «بسیاری از زیرساختها و ساختمانهای موجود در پیونگیانگ طی این حمله نابود خواهند شد. برای مثال، بازدیدکنندگان و کارکنان موزه جنگ آزادسازی و فتح سرزمین پدری که در شمال غربی این شهر واقع است، به احتمال ۵۰ الی ۹۰ درصد در ساعات نخستین حمله کشته خواهند شد یا آنکه در روزها و هفتههای آتی در پی اثرات پرتوهای هستهای از میان خواهند رفت. شعاع تشعشع گرمایی، حلقه بیرونی انفجار اتمی، جایی که مردم در آن با سوختگی درجه سه و قطع عضو مواجه خواهند شد، در تمامی جهتها به بیش از ۱۱ کیلومتر خواهد رسید.»
وی در ادامه عنوان کرد: «چهره شهری دیگر در پیونگیانگ معنایی نخواهد داشت. آن آسمانخراشهایی که کیم بسیار خرجشان کرد از میان خواهند رفت! کسی نمیخواهد شاهد وقوع چنین حادثهای به دست بشر باشد. این اتلاف تواناییهای انسانی و مضحکهای اخلاقی خواهد بود.» این پژوهشگر مسائل دفاعی در ادامه عنوان کرد: «هرگونه حمله هستهای در هر یک از مناطق جهانْ مانعی جدی در مسیر تمدن بشر خواهد بود و تمام دستاوردهای فناورانه و پزشکی را در عرض چند ثانیه به محاق میبرد و نابود میکند. این اقدام سبب میشود بشر قرن ۲۱ فرقی با انسان غارنشین نداشته باشد.»
دیپتریس در ادامه اظهار داشت: «اما کره شمالی باید به این نکته توجه داشته باشد که اگر بخواهد از تسلیحات هستهای خود عملا استفاده کند، باید پیه نابودی ملتش را نیز به تن بمالد. دونالد ترامپ به هیچ روی چنین اقدامی را تاب نخواهد آورد،در حقیقت هیچ رئیسجمهوری در هیچ کجای جهان چنین نخواهد کرد.»