پیام رهبران جنبش حماس به دبیر کل سازمان ملل متحد
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، با ارسال پیامی به دبیر کل سازمان ملل متحد با تأکید بر لزوم توقف شهرکسازی و یهودیسازی قدس و رفع محاصره غزه اعلام کرد که ادامه نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین، ثبات منطقه را تهدید و تضعیف میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری «سما»، جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در پیامی به «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل با تأکید بر لزوم توقف شهرکسازی و یهودیسازی قدس و رفع محاصره از نوار غزه و تمدید اختیار آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که ادامه نادیده گرفتن حقوق مردم فلسطین ثبات را در منطقه تضعیف میکند.
حماس در این نامه نوشت: «امروز ما شما را به عنوان هدایتگران اهداف سازمان ملل خطاب قرار داده و تأکید میکنیم که ادامه نادیده گرفتن حقوق غیر قابل انکار مردم فلسطین و در صدر آنها حق تعیین سرنوشت و بازگشت به سرزمین خود که از ان آواره شدهاند و نیز آزادی و استقلال فرصتهای ثبات در منطقه را از بین میبرد».
در ادامه این نامه آمده است: «ادامه اشغال اراضی فلسطین عنصر اصلی در ادامه روند آشوب و تهدید صلح و امنیت بین المللی است و باعث سلب کامل اعتماد مردم ما به کارآیی و کارآمدی این نهاد بین المللی میشود».
حماس از گوترش خواست که نقش اخلاقی و قانونی خود را حمایت از مردم فلسطین ایفا کرده و تمام راهکارهای ممکن از جمله فعالسازی فصل هفتم منشور سازمان ملل برای بازگشت صلح و امنیت بین المللی و تحقق انتظارت مردم فلسطین در زمینه آزادی و استقلال و حق بازگشت و تعیین سرنوشت را اتخاذ کند.
در این نامه حماس به سیاستهای اسرائیل در کرانه باختری از جمله شهر قدس پرداخته شده و نسبت به تشدید شهرکسازیها از زمان به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل توسط «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده شده است.
در این نامه آمده است که مقامهای رژیم صهیونیستی به دنبال تغییر واقعیت جغرافیائی و هوت تاریخی اراضی اشغالی فلسطین و به طور خاص شهر قدس هستند.
در ادامه تأکید شده است که محاصره اسرائیل در حق آموزش و بهداشت نیز بازتاب داشته و باعث افزایش ۵۲ درصدی میزان بیکاری در سال ۲۰۱۸ و افزایش ۶۵ درصدی میزان فقر شده است.
جنبش حماس به دبیر کل سازمان ملل تأکید کرده است که تمام این تلاشها در راستای تجزیه اصول فلسطینیها و در صدر آن پرونده آوارگان صورت گرفته است.
قرار است در دور ۷۴ نشست سازمان ملل موضوع تجدید اختیار اونروا مطرح شده و در نیمه ماه نوامبر برای آن رأیگیری شود.
در نامه حماس بر حق مشروع مردم فلسطین بر اساس مبانی بین المللی برای مقاومت در برابر اشغال اسرائیل تأکید و اعلام شده است که مشروعیت مقاومت ابتدا از اقرار بینالمللی به حق ملتها برای تعیین سرنوشت و آزادی و استقلال و مشروعیت مبارزه در این مسیر نشأت میگیرد.
حماس همچنین درباره راهپیمائیهای بازگشت که توسط گروههای فلسطینی در نزدیکی حصار مرزی با اسرائیل برگزار میشود، گفت: «این راهپیمائیها بعد از ان صورت میگیرد که فلسطینی ها خاطرنشان کردند حق بازگشت از هرگونه بحث در مورد فلسطین مستثنی است».
حماس این راهپیمائیها را نمونه صلح آمیز مقاومت مردمی توصیف و تأکید کرد که اسناد عملی موجود بر عدم وجود هر نوع عملیات یا فعالیت نظامی در تجمعات راهپیمائی بازگشت تأکید میکند و هیچ نشانهای دال بر قانونی بودن استفاده از زور و خشونت توسط اشغالگران وجود ندارد.