خبرگزاری کار ایران

بولسونارو در مجمع عمومی سازمان ملل:

حمله به تاسیسات آرامکو قابل قبول نیست/ تروریست‌ها دیگر جایی در برزیل ندارند

حمله به تاسیسات آرامکو قابل قبول نیست/ تروریست‌ها دیگر جایی در برزیل ندارند
کد خبر : ۸۱۴۲۳۷

رئیس‌جمهوری برزیل، امروز -‌سه‌شنبه- در جریان سخنرانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک حمله به تاسیسات نفتی عربستان را غیرقابل قبول خواند.

به گزارش ایلنا، «ژایر بولسونارو» در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «ابتدا از خداوند به خاطر زنده بودن تشکر می‌کنم. از این‌که این فرصت را در اختیار من گذاشته‌اید از شما تشکر می‌کنم. به‌عنوان رئیس دولت، امروز برای این آمده‌ام پیش شما تا برزیل را به‌عنوان کشوری نو معرفی کنم. کشوری برآمده از سوسیالسم. در دولت من برزیل درگیر خشونت و فساد بوده است. کشور من به سوسیالم بسیار نزدیک بود که به فساد و رکود و آمار بالای جرم و جنایت انجامید و همچنین جرم  و جنایت عیه مردم و مذدهب مان».

وی افزود: »برزیل لطف به دیکتاتوری کوبا را متوقف کرده است. عاملان کوبایی به چندین کشور فرستاده شدند تا تلاش کنند  برزیل و بسیاری از کشورهای لاتین را تغییر دهند. آن‌ها شکست خوردند و تشکیلات‌شان شکست خورد. ما از این ماجرا جان به در بردیم و سر بلند کردیم. رژیم دیکتاتوری هوگو چاوز نیز چنین وضعیتی را دارد. ونزوئلا پیشتر کشوری دموکرایتک بود که اکنون درگیر قساوت سوسیالیسم است. آن‌ها ممکن است بگویند سوسیالیسم در این کشور کار می‌کند اما آن‌ها همه فقیر و بیچاره هستند. برزیل نیز از این ماجرا بی نصیب نماند. بسیاری از مردم ونزوئلا به  کشور ما فرار کردند. ما سهم خود را در کمک به آن‌ها ادا کردیم در این زمینه با آمریکا و دیگر کشورها همکاری کردیم و تلاش داریم که دموکاسی در ونزوئلا برپا شود».

وی ادامه داد: ما تلاش داریم که دیگر کشورهای منطقه از این وحشت به دور بمانند. فیدل کاسترو چاوز و دیگر سوسیالیست‌ها همچنان روح‌شان در این کشور به سر می‌برد. ما سیاسست‌هایی را پیش بریم که به پیشبرد دموکراسی بینجامد. بدون آزادی اقتصادی راهی به دموکراسی نیست. اقتصاد برزیل پس از سر بلند کردن از بی‌مسئولیتی و ساز و کار فاسد کشور درهای خود را گشوده است و هدف ما پیشرفت و گشودگی اقتصادی و ورود به اقتصاد جهانی است.

رئیس‌جمهوری برزیل همچنین گفت که حمله به تاسیسات نفتی عربستان غیرقابل قبول است.

وی افزود: کشورهایی که قبول کردند با چنین پیشنهاد مسخره‌ای همراه نشوند، ازشان تشکر می‌کنم. مخصوصا از رئیس‌جمهور ترامپ که روحیه‌ای را دارد که همه باید داشته باشند. در حال حاضر ۱۴ درصد از سرزمین‌های برزیل به‌عنوان سرزمین بومی در نظر گرفته شده‌اند. اما بومیان ما نیز انسان هستند و حق دارند حقوقی را داشته باشند که همه از آن برخوردارند. برزیل مناطق حفاظت‌شده خود را افزایش نخواهد داد. در برزیل ۲۲۵ جنگل بومی مختلف وجود دارد و همچنین ۷۰ قبیله گوناگون. آن‌ها رسوم و سبک‌های مختلف خود را دارند. آنچه که نظر یک قبیله باشد لزوما نظر دیگران نیست. کشورهای خارجی بنا دارند در جهت منافع خود دست به جنگ اطلاعاتی علیه کشورمان بزنند. امروز برزیل رئیس‌جمهوری دارد که نگران مردم و بومیان خود است. این مردم نمی‌خواستند روی غنی‌ترین سرزمین‌های دنیا زندگی کنند. نقاطی که در برگیرنده مقادیر بسیار از طلا و مواد معدنی است. این مناطق بسیار وسیع است. باید واقعیت‌های برزیل را به مردم گفت و دروغ‌هایی را که رسانه‌های بزرگ به خورد مردم می‌دهند، عقیم بگذارد.

رئیس‌جمهوری برزیل در ادامه گفت: بسیاری از مناطق برزیل امیدوارند که توسعه این بخش از کشور بالاخره صورت گیرد و ایدئولوژی تاثیر بر آن نگذارد. سیاست‌های جدیدی برای بومی‌ها باید صورت گیرد و زمان کم است. فقری که این مردم گرفتار آنند و همچنین محیط‌زیست‌گرایی افراطی مانع پیشرفت آن‌هاست.

بولسونارو تاکید کرد: فرانسه و آلمان برای مثال بیش از ۵۰ درصد از سرزمین‌های خود را برای کشاورزی به کار می‌برند. برخلاف برزیل ۶۱ درصد از محیط زیست ما حفظ شده است. ما نسبت به جرایم صبر نداریم، از جمله جرایم محیط زیستی. هر تلاشی برای حفظ جنگل‌های آمازون باید در احترام به حاکمیت برزیل صورت گیرد. ما تلاش‌ها برای سوءاستفاده از محیط زیست و بومیان را برای مقاصد اقتصادی و سیاسی را محکوم می‌کنیم.

وی گفت: تروریست‌ها دیگر جایی در برزیل ندارند. رئیس‌جمهوری پیشین برزیل میلیون‌ها دلار خرج خرید رسانه‌ها به نفع خود کرد. او اکنون به لطف شجاعت و وطن‌پرستی قاضی‌ای که اکنون بدل به نمادی برای کشور ما شده است مورد محاکمه قرار گرفته و تنبیه شده است.

بولسونارو ادامه داد: می‌خواهیم به همه اطمینان دهیم که همه می‌توانند به برزیل بیایند و از زیبایی‌های کشورمان بهره ببرند. برخلاف آنچه رسانه‌ها می‌گویند آمازون در پی آتش‌سوزی نابود نشده است. حتما به برزیل بیایید. این کشور بسیار با آنچه رسانه‌ها می‌گویند تفاوت دارد.

رئیس‌جمهور برزیل یادآور شد: پذیرفتنی نیست که مسیحیان و دیگر مومنان زندگی و آزادی خود را به خاطر ایمان‌شان از دست بدهند. برزیل ۷۰ سال است که تلاش کرده و در برنامه صلح سازمان ملل مشارکت کرده است. در ماجرای یمن تلاش‌های برزیل در مورد بسیاری از این عملیات با موافقت همراه بوده است. بار دیگر تاکید می‌کنم که برزیل می‌خواهد در حوزه‌های مختلف در سازمان ملل از جمله آموزش نظامیان حافظ صلح همکاری کند. ما برای احیای نقش برزیل در سازمان ملل در عرصه جهان تلاش‌های بسیار کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما همکاری‌های بسیار خوبی با آمریکا داشته‌ایم، گفت: در ماه مارس به شیلی رفتیم و پس از آن از اسرائیل دیدار کردیم و فرصت‌های بسیاری میان ما در زمینه فناوری و امنیت وجود دارد. ما همچنین از یکی از شرکای عمده‌مان در منطقه، آرژانتین، دیدار کردیم، همینطور پاراگوئه و اوروگوئه. توانسته‌ایم به توافق‌های تجاری بسیار خوبی دست پیدا کنیم. پیش از پایان سال جاری میلادی با شرکای آسیایی و همینطور کشورهای خاورمیانه روابط جدید برقرار خواهیم کرد. با چین، امارت و عربستان هم روابط خوبی را شکل می‌دهیم. ما تلاش داریم روابط‌مان را در سراسر دنیا گسترش دهیم. برزیل آماده است و آغوش خود را به روی دنیا باز کرده است. ما در پی صلح و آزادی در جهان هستیم. برزیلی که من نماینده آن هستم، کشوری است که خود را از سلطه سوسیالیسم بیرون آورده و مسئولیت‌های خود را در صحنه جهانی بر عهده می‌گیرد. اجازه نمی‌دهیم که نظام‌های ایدئولوژیک ما را بفریبند. اینجا مکانی برای منافع خاص سیاسی و اقتصادی نیست. اینجا سازمان ملل است. آقایان و خانم‌ها، از لطف‌تان ممنونم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز