نشست سه جانبه سران کشورهای مصر، اردن و عراق در نیویورک
رئیس جمهوری مصر، پادشاه اردن و رئیس جمهوری عراق روز گذشته- یکشنبه- در حاشیه هفتاد و چهارمین دور فعالیت های مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با یکدیگر دیدار کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از الیوم السابع، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهوری مصر روز گذشته- یکشنبه- در حاشیه هفتاد و چهارمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک با «برهم صالح» رئیسجمهوری عراق و «عبدالله دوم»، پادشاه اردن دیدار کرد.
سران کشورهای مصر، عراق و اردن در نشستی که در راستای تکمیل نشست سهجانبه در ۲۴ ماه مارس برگزار شد، آخرین تحولات هر سه کشور را بررسی و درباره راهکارهای همکاری و هماهنگی سیاسی و اقتصادی و استراتژیک بین یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.
رهبران هر سه کشور در این نشست بر اولویت همکاری در زمینههای سرمایهگذاری، تجارت، مسکن، زیر ساختها و عملیات مشترک برای تقویت امنیت قومی عربی و مقابله با چالشهای پیش روی منطقه تأکید کردند.
سیسی، صالح و عبدالله دوم در این نشست همچنین بر حل سیاسی جامع برای مسأله فلسطین و اهمیت دریافت حقوق کامل و قانونی مردم فلسطین از جمله حق تشکیل دولت مستقل و قابل دوام به پایتختی قدس بر اساس قطعنامههای قانونی بینالمللی و طرح ابتکار صلح عرب تأکید کردند.
رهبران هر سه کشور عراق، مصر و اردن بر لزوم تحرک بینالمللی برای توقف شهرک سازیهای غیر قانونی و تمام اقداماتی که وضعیت تاریخی و قانونی در قدس را تغییر میدهد و نیز رد و محکومیت الحاق هر بخشی از اراضی فلسطین اشغالی به عنوان شرط اصلی و ضروری برای بازگشت ثبات به منطقه تأکید کردند.
رؤسای مذکور همچنین تأکید کردند که باید تمام گروههای تروریستی در هر نقطهای که وجود دارند، نابود شوند و با حامیان سیاسی، مالی و تبلیغاتی آنها مبارزه شود.
در این نشست بر حمایت کامل از تلاشهای عراق برای تکمیل روند بازسازی و بازگشت آوارگان به مناطق آزاد شده از سیطره گروه تروریستی داعش تأکید شد.
رهبران سه کشور بر لزوم حل سیاسی فراگیر برای بحرانهای منطقه به ویژه در پروندههای سوریه، یمن و لیبی بر اساس قطعنامههای مرتبط شورای امنیت و بر اساس اصول حفظ وحدت و استقلال این کشورها و صلح منطقهای آنها و توانائی ملتهای آن تأکید کردند.
صالح، عبدالفتاح السیسی و عبدالله دوم ضمن ابراز همبستگی با عربستان سعودی برای مقابله با حملات اخیر به تأسیسات آرامکو بر اهمیت حفظ امنیت منطقه خلیجفارس و تأمین امینت ناوبری دریائی به عنوان یکی از ارکان اصلی امنیت قومی عربی و همچنین لزوم آرامش و دوری از تنش بیشتر که برای منطقه پیامدهای منفی دارد، تأکید کردند.