یادداشتی از حسن هانیزاده؛
موساد به آمریکا هم رحم نمیکند!
کارشناس مسائل بینالملل گفت: اسرائیل دچار بحران دائمی در حیات خود است و همین موضوع باعث میشود به هیچکس اطمینان نکند و لازمه بقاء آنها داشتن اطلاعات بِکر خواهد بود.
«حسن هانیزاده» کارشناس مسائل بینالملل طی یادداشتی برای ایلنا به تشریح دلایل و پیامدهای افشاء جاسوسی اسرائیل از آمریکا پرداخت که به شرح ذیل از نظر میگذرد:
انتشار اخبار مربوط به جاسوسی رژیم صهیونیستی از آمریکا تعجب بسیاری را به همراه داشت؛ در صورتی که این اتفاق برای اولین باز در تاریخ روابط دو طرف رخ نداده و از سال دهه ۶۰ میلادی تاکنون چندین بار این اتفاق تکرار شده است. باید متوجه بود که اسرائیل نفوذ بسیار زیادی در دستگاههای امنیتی و جامعه اطلاعاتی ایالات متحده دارد. این نفوذ از ابتدای تاسیس این رژیم تاکنون ادامه دارد و مطمئن باشید که ادامه خواهد داشت! این روند در دوران جان کندی اتفاق افتاده بود و در زمان ریاست جمهوری نیکسون و جانسون و حتی بیل کلینتون ادامه داشت که این نشان از نفوذ موساد و دوام جاسوسی اسرائیل از آمریکا دارد.
زمانی که نیکسون رئیس جمهوری آمریکا بود نسبت به نفوذ بالای یهودیها در کاخسفید ابراز نگرانی کرد و حتی در برخی سخنان خود این نفوذ را به لایههای اقتصادی و غیره قبض و بسط داد. نگرانی نیسکون کاملاً مشخص بود اما موساد کیلومترها آنطرفتر درتلآویو در حال طرحریزی برای به چالش کشیدن وی بود که نهایتاً شاهد افشاء پرونده «واتر گیت» بودیم که به استعفاء او منجر شد. از این منظر باید متوجه بود که اسرائیل خود را در بحران دائمی میبیند. بحرانی که حیات آنها را مورد هدف قرار داده و مشروعیت رژیم صهیونیستی را زیر سوال میبرد و به همین جهت است که به دوستان خود هم رحم نمیکند.
مقامات امنیتی آمریکا و به خصوص اف.بی.آی به خوبی میدانشتند که اسرائیل در حال جاسوسی و جمعآوری اطلاعات از آنها است اما به دلایل زیادی سکوت اختیار کردند. این روند در اسرائیل به گونهای دیگر در حال توجیه است؛ نتانیاهو رسماً موضوع جاسوسی از آمریکا را به گردن رقبای انتخاباتیاش (حزب آبی و سفید) میاندازد و افشاگری این موضوع آنهم در آستانه انتخابات اسرائیل موجب شده تا رقابتهای تنگاتنگ سیاسی با مشکلهایی روبرو شود. از این منظر است که نتانیاهو در اظهارات خود سعی دارد با استفاده از تمام ترفندهای سیاسی و رسانهای این خرابکاریِ بزرگ امنیتی و سیاسی را به جناح رقیب منتصب کند؛ چراکه او با مشکلات زیادی در سرزمینهای اشغالی روبهرو است و حتی به راحتی نظارهگر اختلاف میان احزاب مذهبی، چپ و راست افراطی هستیم.
باید پذیرفت که لابی یهود در آمریکا به شدت قوی و نفوذ آن بسیار عمیق است. شکی وجود ندارد که روسای جمهوری آمریکا برای اینکه در انتخابات ریاست جمهوری بتوانند پیروز شوند و یا حداقل به عنوان گزینه آخر حزبشان انتخاب شوند، نیازمند حمایت همین لابی خواهند بود و به همین دلیل است که ترامپ در مورد جاسوسی موساد از کاخسفید و مقامات دولتی آمریکا ساکت مانده است. او چندی دیگر باید مورد قضاوت مردم قرار بگیرد و دوست ندارد که صندوق رأیش خالی باشد. از این منظر هر رئیس جمهوری در آمریکا با اسرائیل زاویه داشته باشد بدون تردید با مشکل روبهرو خواهد شد. به عنوان مثال کلینتون در زمانی که با یاسر عرفات در کمپ دیوید گفتوگو میکرد، مکان مذاکره توسط موساد شنود شده بود و پس از مدتی استیضاح شد. لذا این مساله نشان میدهد که اسرائیل و به خصوص موساد به نزدکترین متحد خود رحم نمیکنند.