اقدام دولت مستعفی یمن برای الحاق نیروهای مورد حمایت ابوظبی/ اهداف و پیامدها
![اقدام دولت مستعفی یمن برای الحاق نیروهای مورد حمایت ابوظبی/ اهداف و پیامدها](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/lX7WODUP5n01/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0poVjISVkiiPi7otfNPZWXfo,/82017720564287.jpg)
دولت مستعفی یمن از آغاز روند الحاق صدها نفر از نیروهای «النخبة العشوائیة» که در درگیریهای اخیر بی طرف بودهاند، خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از عربی ۲۱، دولت مستعفی یمن اعلام کرد اقدام الحاق صدها نفر از نیروهای «النخبة العشوائیة» که در درگیریهای تشکیلاتی به این اسم با نیروهای ارتش در استان شبوه بی طرف بودهاند، آغاز شده است.
کمیتهای از وزارت دفاع دولت مستعفی روز گذشته- دوشنبه- برای آغاز اقدامات ثبت و انضمام افراد النخبة که به دولت مستعفی اعلام وفاداری کرده و از حمایت از جدائیطلبان مورد حمایت امارات خودداری کردهاند، وارد استان شبوة شد.
این موضوع پرسشهای فراوانی را درباره ابعاد واهمیت این رویکرد دولت مستعفی ایجاد کرده است.
«علی الذهب»، کارشناس امور امنیتی و نظامی یمن در واکنش به این اقدام گفت: «ادغام برخی افراد النخبة العشوائیة در ارتش دولت مستعفی عملیاتی پیچیده است».
وی گفت: «این اقدامها در کوتاهمدت قادر به حفظ نیروهای مذکور و تغییر دیدگاههای آنها در قبال بسیاری از موضوعات مورد توجه ارتش از جمله وحدت و ملی بودن ارتش نخواهد بود».
این کارشناس نظامی در ادامه افزود: «طی سالهای الحاق این نیروها به النخبة العشوائیة افکار آنها تغییر و به سرکشانی تبدیل شدهاند که به راحتی قابل تغییر نیستند».
وی گفت: «این موضوع مستلزم برنامههای قوی و طولانیمدت است و شرایط فعلی اجازه انتقال یا انتشار آنها در مناطق جنگی دیگر غیر از شبوة را نمیدهد».
«عبدالرقیب الهدیانی»، نویسنده و کارشناس سیاسی یمن نیز گفت: «اقدام ادغام نیروهای النخبة در قالب ارتش عملی درست و همزمان قانونی و ضروری است».
وی در ادامه گفت: «مقامات دولت مستعفی خواهان تبعیت این نیروهای دست پروده امارات از مقامهای امنیتی و نظامی هستند».
بنا به گفته هدیانی، شکست این نیروها از ارتش و نیروهای امنیتی در شبوة ازجمله تسلط بر پایگاهها و سلاحهای آنها کافی نیست.
وی تأکید کرد که این سازمان در شبوه شامل افراد آموزشدیده و ماهر جنگی است و بنابراین اقدام به ادغام آنها با نیروهای ارتش و امنیتی ضروری است.
هدیانی درباره پیامدهای خطرناک این اقدام گفت: «عملیات ادغام یا ساختار این تشکیلات که مورد حمایت امارات بودهاند، به مفهوم نگه داشتن این نیروها در پایگاهها خود و درست عین همان سازمان و موقعیت نیست چرا که در آینده خطرهایی را به دنبال خواهد داشت».
وی گفت: «عملیات ادغام این نیروها به مفهوم انتشار آنها در پایگاههای ارتش دولت مستعفی در مناطق مختلف شبوه است و به مفهوم واضحتر در ادبیات نظامی بیانگر تفکیک و تجزیه آنها است».
هدیانی گفت که این اقدام، راه را به روی تلاشهای امارات برای جذب مجدد آنها میبندد اما به این شرط که دولت مستعفی پستهایی را برای آنها تضمین کند و راه را برای بازگشت مجدد آنها ببندد.
«کمال سلامی»، روزنامهنگار و پژوهشگر سیاسی یمن نیز تصمیم ادغام نیروهای النخبة العشوائیه به ارتش برای تمام گروههای نظامی که در عرصه ملی فعالیت میکنند، در نظر گرفته میشود.
وی در ادامه افزود: «لازم است که این نیروها تحت کنترل وزارت دفاع باشند چرا که نقش مهمی در متحد کردن تلاشها برای مقابله با خطرها و تهدیدات کشور ایفا خواهند کرد».
سلامی گفت: «این تصممیم در چارچوب تلاشهای دولت مستعفی برای تضمین عدم تکرار تمرد و سرکشی آنها با کنترل وزارت دفاع صورت گرفته است».
وی تأکید کرد که این تصمیم بسیار مهم است.