خبرگزاری کار ایران

صفاتاج در گفت‌وگو با ایلنا:

نژادپرستی مولفه مشترک نتانیاهو و ترامپ/ با مدل جدیدی از فاشیسم روبه‌رو هستیم

نژادپرستی مولفه مشترک نتانیاهو و ترامپ/ با مدل جدیدی از فاشیسم روبه‌رو هستیم
کد خبر : ۷۹۹۱۷۵

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: ادبیات سیاسی و تفکر رئیس‌جمهوری آمریکا و نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دقیقاً شبیه به یکدیگر است اما رئیس کاخ سفید در آستانه انتخابات ۲۰۲۰ به دنبال تحریک طرفداران خود و تقویت پوپولیسم راست‌گرا است.

«مجید صفاتاج» کارشناس مسائل بین‌الملل در تشریح ابعاد و پیامدهای ممانعت از ورود نماینده مجلس نمایندگان ایالات متحده به سرزمین‌های اشغالی و در پی آن صدور مجوز مشروط برای وی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: نکته اصلی و ستون فقرات این مساله را نباید در اسرائیل دنبال کرد بلکه ریشه این قبیل اقدام‌ها را باید در کاخ‌سفید مورد بررسی قرار داد. واقعیت این است که ترامپ از زمانی که به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده روی کار آمد در تمام اظهارات و همچنین اکثر اقدام‌های سیاسی و اجتماعی خود، تصویر یک نژادپرست تمام عیار را از خود به نمایش گذاشت.

وی ادامه داد: شاهد بودیم که پس از به روی کارآمدن او، فرمان‌های مهاجرتی عجیب و غریب که تاکنون در آمریکا سابقه نداشته از جانب او صادر و امضاء شد. هرگاه که یک قاضی ایالتی اقدام به شکستن این فرمان‌ها می‌کرد، ترامپ مستقیماً او را مورد هجمه قرار می‌داد و این روند تا به امروز به قوت خود باقی است. آنچه که نژادپرستی و تفکر محافظه‌کارانه ترامپ را در بالاترین و بی‌سابقه‌ترین نوع خود قرار می‌دهد، رخنه این تفکر و اقدام‌های برآمده از آن تا عمق کنگره آمریکا است. ترامپ چندی پیش طی نامه‌ای به نانسی پلوسی (رئیس مجلس نمایندگان آمریکا) نمایندگانی که دارای ریشه و تابعیت کشور دیگری هستند را ترغیب به خروج از خاک آمریکا کرده بود؛ حال آنکه همسر و اجداد ترامپ هم مهاجر بوده‌اند. این روند نه تنها به پایان نرسید بلکه ما شاهد پرده‌ جدید از افراط‌گرایی و رفتار فاشیستی ترامپ هستیم که دنیا را متحیر کرده است.

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه تفکر افراطی ترامپ تنها در مورد شهروندان شرق‌نشین مصداق پیدا نمی‌کند، گفت: بسیاری بر این عقیده هستند که ترامپ تنها در مورد کشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا که در ادبیات و تفکر آن همچنان به عنوان بلوک شرق تداعی می‌شوند دست به تحرک‌های افراطی یا موضع‌گیری‌های غلط می‌زنند اما واقعیت این است که ریشه و نوع تفکر ترامپ بر اساس ذهنیتی است که بتواند صرفه سیاسی برایش به وجود آورد. او به دنبال مطرح کردن خود و تزریق هیجان است و از هر طریقی می‌کوشد که این کار را عملیاتی کند. در موضوع اخیر که نماینده فلسطینی‌تبار مجلس نمایندگان را به بازی گرفته بود، تنها چیزی که باعث شد رئیس‌جمهوری آمریکا بر او بتازد فلسطینی‌الاصل بودن و مسلمانان بودن وی است. مطمئن باشید اگر این اشخاص در مجلس نمایندگان حضور نداشتند یا ملیت آنها فلسطینی و مسلمان نبود، ترامپ به هیچ وجه جرأت سخن گفتن علیه آنها را نداشت و اساساً هیچ اتفاقی نمی‌افتاد.

صفاتاج افزود: مساله دیگر که باید در این خصوص مورد تحلیل قرار بگیرد اوضاع و احوال رژیم صهیونیستی و همپوشانی مقام‌های آن با نوع تفکر فعلی ترامپ است. اتفاقی که برای نماینده کنگره آمریکا افتاد به خوبی نشان می‌دهد که به‌رغم حمایت‌های بی چون و چرای ترامپ از اسرائیل و جنایات آنها در تمامی عرصه‌ها، تل‌آویو اساساً نمایندگان و مقامات آمریکایی را قبول ندارد؛ به عبارتی بهتر نتانیاهو و تیمش زمانی یک سیاستمدار آمریکایی‌ را قبول دارند که اولاً منافع آنها را به خطر نیندازد، دوماً برای آنها از حیث رسانه‌ای دردسر درست نکند و سوماً تفکر او با تفکر ترامپ و دست‌راستی‌های اسرائیل (مانند نتانیاهو و تیمش) در یک راستا باشد. در این راستا ممانعت از ورود نماینده کنگره آمریکا به حدی مضحک و غیرانسانی بوده که رشیده طلیب و همتایان مسلمان او در مجلس نمایندگان، نتانیاهو را مکمل ترامپ در این پرونده می‌دانند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نژادپرستی یکی از ارکان و پایه‌های دولت و تفکر سیاسی – اجتماعی ترامپ است که ممانعت از حق را باید مکمل آن بدانیم. ترامپ معتقد است هر شخصی که در دامنه ساختار سیاسی آمریکا حضور دارد باید با ما همراه باشد و در این راه حتی باید از هویت اصلی خود (خواه مسلمان یا فلسطینی باشد) دست بردارد. عملیات روانی که ترامپ از طریق رسانه‌ها و توئیتر انجام داد ثابت کرد هر شخصی که در درون مقام‌های آمریکا دارای تابعیت این‌چنینی است باید مورد هدف قرار بگیرد. از سوی دیگر اسرائیل در وضعیت فعلی نگران اینگونه از تحرکات سیاسی است. آنها تمام مذاکرات و اسناد حقوقی که از دهه۹۰ میلادی وجود دارد را به صورت کلی رد می‌کنند و انتقاد اخیر محمود عباس در مورد ممانعت از ورود نماینده کنگره آمریکا هم اعتراف به شکست مذاکرات با اسرائیل است. در این میان باید متوجه بود که نژادپرستی ترامپ هر چه به انتخابات ۲۰۲۰ نزدیک‌تر می‌شویم افزایش پیدا می‌کند و به نظرم این برای جلب و قلیان احساسات همفکران او، همچنان پیگیری خواهد شد که شاید نوع جدیدی از فاشیسم باشد.          

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز