اسکای نیوز گزارش داد:
طمع پایانناپذیر ترکیه در دریای مدیترانه و واکنشهای توبیخی اتحادیه اروپا
دولت ترکیه با ادامه عملیات اکتشاف گاز از دریای مدیترانه به رغم مخالفتهای بین المللی به ویژه اروپا همچنان برنامه خود را در چالش با کشورهای همسایه ادامه میدهد.
به گزارش ایلنا به نقل از اسکای نیوز عربی، دولت ترکیه به ریاست «رجب طیب اردوغان» با ادامه روند اکتشاف گاز از دریای مدیترانه با وجودم مخالفتهای گسترده جهانی به ویژه از سوی اروپا همچنان به سیاست چالشافکنی با کشورهای همسایه ادامه میدهد.
«فؤاد اکتای» معاون رئیسجمهوری ترکیه روز گذشته- دوشنبه- از طرح کشورش برای ادامه عملیات اکتشاف خبر داد و با تأکید بر حقوق قبرسیهای ترک در جزیره تقسیمشده، اعلام کرد که چهارمین کشتی آنکارا به زودی عازم دریای مدیترانه میشود.
وی گفت که سه کشتی «یاووز»، «فاتح» و «بربروس» در حال حاضر در این منطقه حضور دارند و به عملیات اکتشاف ادامه میدهند.
اتحادیه اروپا در ماه جولای گذشته تحریمهایی را بر آنکارا به دلیل ادامه عملیات اکتشاف گاز در دریای مدیترانه اعمال و مذاکرات توافق حمل و نقل هوایی فراگیر با ترکیه و نیز نشستهای شورای شراکت و دیگر نشستهای بلند پایه را متوقف کرد.
اتحادیه اروپا همچنین با پیشنهاد کمیساریای این اتحادیه برای کاهش کمکهای مقرر به ترکیه موافقت کرد و از بانک سرمایهگذاری اروپا خواست که فعالیتهای وامدهی به آنکارا را بازبینی کند.
اتحادیه اروپا تاثیر منفی و خطرناک فعالیتهای غیر قانونی ترکیه در دریای مدیترانه بر روابط این کشور با اتحادیه را گوشزد کرده و ترکیه را بار دیگر به خودداری از چنین فعالیتها و رعایت روح حسن همجواری و احترام به حق حاکمیت قبرس بر اساس قانون بینالمللی فرا خوانده بود.
بر اساس این گزارش، قبرس، عضو اتحادیه اروپا فقط بر قسمت جنوبی این جزیره تسلط دارد و نیروهای ترکیه بر قسمت شمالی این جزیره که مساحت این قسمت یک سوم کل آن است، تسلط داشته و در آنجا جمهوری ترک شمال قبرس را که از نظر بینالمللی به رسمیت شناخته نمیشود، اعلام کرده است.
در همین راستا «خلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه گفت که وضعیت این کشور «امری واقعی» است و از همه خواست که قدرت کشورش را در این زمینه آزمایش نکنند.
وی در ادامه افزود: «هیچ کس از مردم قبرس ترکنشین و نیز دولت ترکیه و مردم این کشور انتظار ندارد که در مقابل اقدام دیگران برای غارت ثروت این بخش دست روی دست گذاشته و تماشاگر باشد».
قبرس، مصر، یونان، اتحادیه اروپا، آمریکا و رژیم صهیونیستی با فعالیتهای ترکیه برای اکتشاف انرژی در دریای مدیترانه مخالف هستند.