هیأت ساف در دمشق:
به بهبود اوضاع سوریه امیدواریم/ معامله قرن ارزش سیاسی و قانونی ندارد
رئیس اداره عربی و ملی در کمیته اجرائی سازمان آزادی بخش فلسطین نسبت به بهبود اوضاع در سوریه و آثار مثبت آن برای منطقه عربی اظهار خوش بینی کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از الوطن، «عزام الاأحمد»، رئیس اداره عربی و ملی در کمیته اجرائی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) با اظهار خوش بینی نسبت به بازگشت سوریه به دوره عافیت و سلامت تأکید کرد که این روند برای کل منطقه عربی بازتاب مثبت داشته و تحقق لحظه رؤیایی برای پایان دادن به اشغال این سرزمین را نزدیک و نزدیکتر میکند به گونهای که سوریه همان نقش خود را که یکی از دلایل توطئهچینی علیه این کشور توسط اسرائیل و آمریکا و قدرتهای متحد آنها بود، از سر خواهد گرفت.
عزام احمد که در رأس هیأتی از ساف در دمشق به سر میبرد، در مصاحبه با روزنامه «الوطن» تأکید کرد که «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین مدت زمانی طولانی است که به دیدار از دمشق تمایل دارد اما وقایع و حوادث فشرده این سفر را به تأخیر انداخته است.
وی تأکید کرد که عباس با «بشار اسد»، رئیس جمهوری سوریه در ارتباط است و این دیدار در سریعترین زمان ممکن صورت خواهد گرفت.
احمد از نحوه عملکرد دولت سوریه در قبال آوارگان فلسطینی تقدیر و تأکید کرد: «نه تنها با آوارگان فلسطینی بلکه با تمام امت عربی در سوریه مانند شهروندان این کشور برخورد میشود و هیچ عربی در سوریه احساس غربت نمیکند».
وی در مقابل با محکوم کردن نحوه برخورد دولت لبنان با آوارگان فلسطینی به ویژه قوانین جدید وزارت کار این کشور علیه کارگران آواره فلسطینی توضیح داد: «آنچه در لبنان رخ میدهد، اتفاق جدیدی نیست و فلسطینیها از همان بدو ورود به این کشور مورد بدرفتاری قرار میگیرند».
احمد گفت: «به دنبال تماسهای مکرر مقامات فلسطینی با سران لبنانی مشخص شد که اجرای این قانون به دستور العملهای قانونی با تصویب شورای وزیران لبنان نیاز دارد تا در تلاش برای رفع خشم آوارگان فلسطینی، راهکارهایی برای حل این موضوع در پارلمان تصویب شود».
وی گفت که این اقدام در حقیقت نوعی عقبنشینی جزئی و فوری از تصمیم وزارت کار به شمار میرود.
عضو کمیته اجرائی ساف با اشاره به عدم مشارکت فلسطین در کارگاه اقتصادی بحرین و تأثیر آن بر شکست این نشست، «معامله قرن» را یکی از مهمترین موضوعات روز برشمرد و تأکید کرد که بعد سیاسی این طرح در فلسطین و جولان اشغالی آغاز شده اما اقدامات آنها درباره جولان و به رسمیت شناختن قدس شرقی و غربی به عنوان پایتخت اسرائیل هیچ ارزش سیاسی و قانونی ندارد، چرا که این موضوع با موضع فلسطین و جهان عربی و اسلامی و نیز قطعنامههای سازمان ملل که در بیشتر آنها آمریکا مشارکت داشته در تناقض است و اکثریت افکار عمومی جهان با این معامله مخالف هستند اما متاسفانه، واکنشهای رژیمهای عربی آزار دهنده است و در راستای اجرای این توطئه قرار دارد.
وی تأکید کرد که تقسیم در عرصه فلسطین، یک تقسیم فلسطینی صرف نیست بلکه تقسیم عربی- عربی و منطقهای نیز محسوب میشود.
احمد در همین راستا به اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد که به صراحت گفت: «اموال قطر از طریق اسرائیل به غزه میرود تا ادامه مسیر تقسیم و تجزیه غزه از کرانه باختری را تضمین کنیم».