نارضایتی واشنگتن از سیاستهای دوحه دلیل احضار امیر قطر به آمریکاست!
تعدادی از پژوهشگران و کارشناسان سیاسی بریتانیا تأکید کردند که سفر امیر قطر به واشنگتن در ماه آینده برای دیدار با رئیس جمهوری آمریکا در راستای ناراحتی مستمر واشنگتن از مواضع دوحه صورت میگیرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روزنامه الاتحاد، برخی از پژوهشگران و کارشناسان سیاسی بریتانیا تأکید کردند که سفر امیر قطر به واشنگتن در ماه آینده برای دیدار با «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا در راستای ناراحتی مستمر واشنگتن از مواضع دوحه به ویژه در ارتباط با تمایل دولت آمریکا برای تشکیل یک موضع منطقهای واحد در قبال ایران و تقابل قطر با این استراتژی صورت میگیرد.
«مصطفی رجب»، کارشناس استراتژیک و تحلیلگر سیاسی درلندن گفت: «دیدار تمیم بن حمد ال ثانی» امیر قطر از واشنگتن فقط در پاسخ به احضار آمریکا برای توبیخ است و پس از آنکه تلاشهای دیپلماتیک آمریکا در اقناع حاکم دوحه برای تغییر مسیر این کشور و مانع تراشی در مسیر برنامههای آمریکا برای مقابله با ایران شکست خورد، به این گزینه متوسل شده است.
دوحه بیانیههای صادر شده در نشستهای سه گانه مکه طی هفته گذشته را که با هدف متحد کردن صفوف عربی و اسلامی برای مقابله با نفوذ ایران مطرح شد، رد کرد و این موضوع، موجب نارضایتی در سطح منطقه و بینالمللی شد.
رجب تأکید کرد که اقدام اخیر دوحه موضوعی قابل پیش بینی در چارچوب ائتلاف آشکار با تهران از زمان تحریم قطر و همکاری مستمر بین آنها بوده است.
وی گفت دولت ترامپ به خوبی میداند که اکنون زمان اقدام فرا رسیده و باید فورا روابط ایران و قطر را متوقف کند و یا مانع الحاق رسمی دوحه به کشورهای محور «ایرانی- ترکی» شود.
این تحلیلگر سیاسی با ابراز تمسخر نسبت به بیانیه صادر شده مبنی بر اینکه این دیدار به منظور بررسی همکاری در زمینه مبارزه با تروریسم صورت میگیرد، گفت این بیانیه باید اصلاح شود و موضوع آن «بررسی اقناع قطر برای همکاری » باشد.
رجب در پایان سخنانش، قطر را کشوری توصیف کرد که به خروج از اجماع منطقهای در سطح منطقه و یا بین المللی با همکاری آمریکا عادت دارد.
«محمد البط» دیگر پژوهشگر سیاسی در لندن نیز گفت: «مقامات قطری متوجه شدند که دولت آمریکا پس از موضع گیری دوحه در قبال بیانیههای مکه از آنها خشمگین است و لزوم تسریع در توجه به واشنگتن را دریافتند.
وی تأکید کرد که چه بسا وعدههای سرمایه گذاریهای کلان به قطر برای عبور از خشم آمریکا کمک کند.
این پژوهشگر سیاسی توضیح داد که رابطه قطر و آمریکا طی چند سال گذشته با چرخشهای فراوانی روبرو بوده است.
البط در ادامه افزود که مخالفت قطر با ائتلاف استراتژیک خاورمیانه با هدف مقابله با ایران خشم دولت آمریکا را برانگیخت.
وی گفت: «روابط دو جانبه دوحه- واشنگتن نیز به دلیل نقض توافق آسمان باز توسط نظام آل ثانی و بسیاری از شکایت¬های مطرح شده علیه خطوط هوائی قطر به تهمت آسیب رساندن به صنعت آمریکا دچار تنش شدیدد شده است».
به رغم اهمیت سرمایه گذاریهای قطر در آمریکا که موضوعی بسیار جذاب برای واشنگتن است، اما ادامه حضور قطر در دامن ایران به منزله تهدید مستقیم منافع آمریکا و متحدان ان در منطقه است و این موضوعی نیست که در قبال آن سکوت شود.