شیاد، آشپز و نوارهای ویدئو؛ قانونگذاران جدید پارلمان اروپا چه کسانی هستند؟
پارلمان اروپا در نهمین دوره خود مجموعهای از چهرههای عجیبوغریب را پذیرا خواهد بود.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری رویترز، پارلمان اروپا در نهمین دوره خود مجموعهای از چهرههای عجیبوغریب را پذیرا خواهد بود؛ از آشپز برنامههای تلویزیونی گرفته تا نخستوزیر پیشین که بهخاطر مهمانیهای هرزهنگارانهاش بدل به تیتر یک روزنامهها و خبرگزاریها شد.
هنوز دقیقا مشخص نیست که چه کسانی در ۷۵۱ کرسی پارلمان اروپا جلوس خواهند کرد، اما ۲۸ کشور از گزینههای رنگارنگ خود پرده برداشتهاند.
«اوریول جونکراس»، معاون پیشین رئیس دولت خودمختار کاتالونیا، یکی از کسانی است که بنا دارد به پارلمان اروپا برود. با این حال، این احتمال وجود دارد که وی نتواند برای جلسه ادای سوگند نمایندگان خود را به بروکسل برساند. دلیلش هم این است که او در حال حاضر در اسپانیا زندانی است. دلیل؟ کمک به سازماندهی همهپرسی استقلال در سال ۲۰۱۷ که خشم اسپانیا را برانگیخت.
البته چنین محدودیتهایی برای «سیلویو برلوسکنی» ۸۲ ساله، نخستوزیر پیشین ایتالیا، وجود ندارد. او که چهار دوره نخستوزیر ایتالیا بوده توانسته از اتهامهای مرتبط با پرونده اخلاقی و کلاهبرداری رهایی بایبد.
برلوسکنی که ماه گذشته میلادی جراحی روده را از سر گذرانده بود، در تاریخ دوم جولای از جانب حزب متبوعش، فورزا ایتالیا، به استراسبورگ خواهد رفت تا بر صندلی نمایندگی پارلمان اروپا بنشیند.
دیگر چهره جالبتوجه که بناست در پارلمان اروپا استقرار پیدا کند، «جوردن باردلا»، نماینده اصلی حزب راست افراطی اجتماع ملی است که با ۲۳ سال از جوانترین نمایندگان حاضر در این پارلمان محسوب میشود.
اتهامهای اخلاقی نهتنها مانع حضور برلوسکونی در پارلمان نشد، بلکه تاثیری هم بر حضور «تیوو هاکاراینن»، سیاستمدار فنلاندی، نداشت که با پروندههای فساد اخلاقی جورواجور دست به گریبان است.
دیگر فیگور جذاب دوره نهم پارلمان اروپا «ان ویدکومب»، از اعضای حزب برگزیت، است. او در دوران بازنشستگی با شرکت در یک مسابقه تلویزیونی با نام «برادر بزرگ سلبریتی» بار دیگر به شهرت رسید. ویدکومب در دوران فعالیتش در سیاست بریتانیا همواره با حقوق همجنسگرایان مخالفت کرده بود.
برخی نمایندگان دوره فعلی پارلمان اروپا پیش از ورود به این ساختمان برای خود شهرتی بههم زده بودند؛ حزب «حزب» در آلمان یک کمدین را فهرست نمایندگان خود افزوده است. در اتریش نیز حزب سبز «سارا واینر» را بهعنوان نماینده خود به پارلمان میفرست. واینر پیشتر در دنیای آلمانیزبان بهعنوان یک خوراکشناس و آشپز مشهور بود.
«هاینتس-کریستیان اشتراخه»، معاون پیشین صدراعظم اتریش، نیز بناست بهعنوان نماینده کشور و حزبش وارد پارلمان اروپا شود. البته این را نیز باید در نظر گرفت که اشتراخه ۱۰ روز پیش با رسوایی ارتباطش با یک شهروند روس و پیشنهاد رشوه در قبال رسیدن به قدرت که در یک نوار ویدئو ضبط شده بود باعث سقوط دولت «سباستین کورتز»، صدراعظم اتریش، شد.