قطر: امارات تلاشها برای حل دوستانه اختلاف را نادیده گرفت
نماینده قطر در دادگاه لاهه تأکید کرد که امارات تمام تلاشهای دوحه برای حل دوستانه اختلافات را نادیده گرفت.
به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «محمد الخلیفی» نماینده قطر در دادگاه لاهه امروز- شنبه- پس از پایان جلسههای دومین روز ویژه بررسی اقدامات مورد درخواست امارات در زمینه لزوم انصراف قطر از شکایت خود در کمیته مبارزه با انواع تبعیض نژادی در ژنو گفت: «أبوظبی تمام تلاشهای دوحه برای حل دوستانه اختلافات را نادیده گرفته است».
خلیفی در ادامه افزود که أبوظبی پیشنهاد دوحه برای تأسیس کمیته مشترک نظارت بر اجرای اقدامات موقت را رد کرد.
وی تأکید کرد که امارات به صورت ظالمانهای تلاش میکند که قطر را به حمایت از تروریسم ربط دهد و برخی درخواستهای أبوظبی از دادگاه لاهه هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد و تکرار ادعاهای دروغ امارات، اعتبار این کشور را افزایش نمیدهد.
«انور قرقاش»، وزیر خارجه امارات، عصر روز پنج شنبه گفت: «شکایتهای قطر به دادگاه لاهه در زمینه تبعیض نژادی علیه شهروندان این کشور بدون حضور هیچ تیم قانونی قطر پایان یافت.
قطر علیه امارات متحده عربی به اتهام تبعیض نژادی علیه شهروندان قطری در این کشور به دادگاه بین المللی لاهه شکایت کرده است. حال آنکه أبوظبی این موضعگیری را رد و دوحه را به بستن پایگاه الکترونیکی که شهروندان قطر از طریق آن برای ورود به خاک أبوظبی اقدام میکردند، متهم کرد.
امارات دلایل و شواهد به اصطلاح قانونی خود را ارائه و مدعی شد که شکایت قطر به هیچ اصل قانونی استناد ندارد. امارات در سخنرانی مقابل کمیته بازرسی در دادگاه لاهه اقداماتی را که برای تسهیل ورود شهروندان قطری به خاک این کشور به رغم سیاستهای دوحه در حمایت از گروههای تروریستی و افراطی در سراسر منطقه اتخاذ کرده، توضیح داد.
ابوظبی تأکید کرد از زمان قطع روابط با دوحه در تابستان ۲۰۱۷ ، سلسله تدابیری را هم سو با قانون بین المللی اتخاذ کرده و این اقدامها هرگز مردم قطر را هدف قرار نداده است.
علاوه بر این اعمال شروطی برای ورود شهروندان هر کشوری در سراسر جهان موضوعی عادی است و نمیتوان آن را با عنوان تبعیض نژادی توصیف کرد.
بحران خلیجفارس بین قطر با چهار کشور تحریم کننده عربستان سعودی، امارات، مصر و بحرین از تاریخ پنجم ژوئن ۲۰۱۷ آغاز شده و این بحران موجب قطع روابط دیپلماتیک دوحه با چهار کشور مذکور و در نتیجه توقف فعالیت دریایی، زمین و هوایی با این کشورها شد.