خبرگزاری کار ایران

جرمی هانت:

اسد برای طولانی‌مدت در قدرت باقی می‌ماند/ روسیه باید راه حلی به نفع سوری‌ها ارائه دهد

اسد برای طولانی‌مدت در قدرت باقی می‌ماند/ روسیه باید راه حلی به نفع سوری‌ها ارائه دهد
کد خبر : ۷۲۸۵۸۵

وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با روزنامه «الشرق الاوسط» نسبت به بازگشت گروه تروریستی داعش و عملی شدن و نفوذ ایران در منطقه هشدار داد.

به گزارش ایلنا به نقل از الشرق الاوسط، «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با این روزنامه گفت: «روسیه اهتمام بی‌سابقه‌ای نسبت به خاور میانه نشان می‌دهد و بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نیز همچنان با دخالت روسیه در رأس حکومت باقی است». 

وی افزود: «اسد در کوتاه مدت و فراتر از آن در دراز مدت باقی در قدرت خواهد ماند و روسیه باید یک راه حل مناسب به نفع مردم سوریه و نحوه برقراری صلح و ثبات در این کشور ارائه دهد». 

وی تاکید کرد که لندن در حال حاضر برنامه‌ای برای باز کردن سفارت خود در دمشق ندارد.

هانت گفت: «روسیه اهتمام ویژه و بی سابقه‌ای نسبت به خاور میانه نشان می‌دهد که البته این به خودی خود موضوعی سلبی و منفی نیست. عملیات آستانه از خونریزی در ادلب جلوگیری کرد و این خود، ‌یک موضوع مثبت است اما در حال حاضر نیاز داریم تا کشورهای ضامن صلح، امنیت سوریه و مرزهای آن را تأمین کنند به گونه‌ای که منجر به وقوع فاجعه انسانی نشود».

هانت در پاسخ به پرسشی مبنی بر گفت‌وگوی لندن با مسکو درباره سوریه گفت: «بگذارید صریح باشیم. روس‌ها تصمیم گرفتند که در سوریه دخالت کنند بنا بر این اسد همچنان باقی است، روسیه این گزینه را انتخاب کرد بنا بر این روسیه مسئول اطمینان بخشی از پایان داستانی است که مسیر آن را تغییر داده است به عبارت دیگر روسیه باید راه حل نهایی را به نفع مردم سوریه ارائه دهد». 

وی در ادامه تأکید کرد که مسکو باید نشان دهد چگونه با حضور اسد در رأس قدرت، آینده سوریه شکوفا شده و صلح و ثبات در این کشور برقرار خواهد شد.

 وزیر خارجه انگلیس در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مقصود او از باقی ماندن اسد در حکومت برای مدتی چه بوده است، چند سال و یا چند دهه؟ گفت: «با حضور اسد نمی‌توان آینده‌ای برای سوریه ترسیم کرد اما حقیقت این است که او به دلیل دخالت روسیه همچنان در رأس حکومت حضور دارد و احتمالا در کوتاه مدت یا بیشتر از آن باقی بماند. بنابراین مسکو باید راه حل نهائی را ارائه دهد چرا که در این موضوع خالت کرده و باید پاسخگو باشد».

هانت در پاسخ به این پرسش که آیا لندن نیز مانند برخی کشورهای عربی که سفارت خود را در دمشق بازگشائی کرده‌اند، اقدام مشابهی انجام خواهد داد؟ گفت: «هر کشوری مختار است که چنین تصمیمی اتخاذ کند ما این را درک می‌کنیم اما لندن در حال حاضر برنامه‌ای برای بازگشت روابط دیپلماتیک با سوریه ندارد». 

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا لندن از کشورهای عربی خواسته است که عادی سازی روابط با سوریه را متوقف کنند، گفت: « هر کشوری، خود در این زمینه تصمیم‌گیری می‌کند».

وزیر خارجه انگلیس درباره تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه و اعلام شکست داعش گفت: «در مورد شکست داعش باید بگویم که شکست جغرافیائی این گروه به طور کامل محقق نشده است».

وی با تاکید بر اینکه دستاوردهای ائتلاف بین‌المللی که دایره سیطره داعش را محدود کرد، گفت:‌«اما ما هنوز از عواقب شیطانی و ویرانگر سیطره داعش خلاص نشده‌ایم و همچنان اقدامات زیادی وجود دارد که باید در این مناطق انجام شود. این موضوع بسیار مهم است. اینکه ائتلاف اعلام کند داعش به طور کامل شکست خورده و ما اهداف خود را محقق کرده‌ایم، هر چند هم که درست باشد اما فرصت دوباره‌ای را برای بازگشت داعش می‌بخشد. چنانچه ادله فراوانی نیز وجود دارد که داعش برای جمع آوری قوای خود در برخی مناطق عراق تلاش می‌کند. 

هانت گفت که ما تفکر استراتژیک آمریکا را برای خروج از سوریه درک می‌کنیم. ملاحظه کنید که حضور سربازان غربی به ندرت موجب حل طولانی‌مدت مشکلات خاورمیانه شده است. بنا بر این نباید «خروج آمریکا از سوریه با روشی صورت گیرد که پیامدهای معکوس به همراه داشته باشد».

وزیر خارجه انگلیس درباره نقش کشورش در ایجاد مناطق امن که آمریکا و ترکیه برای آن تلاش می‌کنند، گفت: «با توجه به اینکه آمریکا متحد ماست همیشه به طرح‌های آمریکا با تمام جزئیاتش توجه کرده و از آنها تا حد توان حمایت می‌کنیم».

هانت درباره روابط انگلیس با کشورهای عربی پس از اجرائی شدن طرح برگزیت گفت: «لندن با کشورهای خاورمیانه روابط تاریخی داشته و این منطقه پر چالش¬ترین منطقه جهان است. انگلیس برای برقرای ثبات در خاورمیانه احساس مسئولیت می‌کند و از تمام ابزارهای موجود برای حل موضوعات بزرگ در کشورهایی چون لیبی، افغانستان، شرق سوریه و فلسطین و مبارزه با نفوذ ایران در منطقه استفاده می‌کند».

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز