خبرگزاری کار ایران

زرگر در گفت‌وگو با ایلنا مطرح کرد:

عملیات سپر شمال، طرح نتانیاهو برای فرار از بحران داخلی بود/ ماجراجویی اسرائیل علیه لبنان، پاسخ قاطع حزب‌الله را به دنبال دارد

عملیات سپر شمال، طرح نتانیاهو برای فرار از بحران داخلی بود/ ماجراجویی اسرائیل علیه لبنان، پاسخ قاطع حزب‌الله را به دنبال دارد
کد خبر : ۷۱۵۱۱۰

اسرائیل به دنبال آن است که به دنیا بفهماند تونل‌های حزب‌الله را کشف کرده اما این تونل‌های متروکه و متعلق به سال‌های گذشته است و اساساً مورد استفاده نیست.

«علی‌اصغر زرگر» کارشناس مسائل بین‌الملل در تشریح دلایل پایان عملیات سپر شمال توسط نظامیان رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: عملیات سپر شمال که چندی قبل توسط نظامیان اسرائیل در شمال سرزمین‌های اشغالی و با هدف جست‌وجو برای شناسایی تونل‌های زیرزمینی حزب‌الله شروع شده بود، به نوعی یک پروژه تعریف‌شده از سوی نخست‌وزیر اسرائیل قلمداد می‌شد که روز گذشته خبر به پایان رسیدن آن منتشر شد. هدف این عملیات در واقع هدایت افکار عمومی از داخل به خارج از سرزمین‌های اشغالی بود تا نتانیاهو بتواند با اینکار فرصتی برای احیای جایگاه خود پیدا کند و بر مشکلات کابینه‌اش غالب شود. این عملیات در حقیقت نوعی اعلام موجودیت نظامی و به رخ کشیدن توانمندی اطلاعاتی اسرائیل هم قلمداد می‌شود اما باید توجه داشت که این پروژه یک طرح چند جانبه برای فرار نتانیاهو از مشکلات به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: اسرائیل پس از آنکه این عملیات را شروع کرد با پوشش بسیار قوی رسانه‌ای سعی کرد تا به افکار عمومی بفهماند که خطر حزب‌الله لبنان و ایران تا زیر خانه‌های آنها جریان دارد و از این طریق موجب ایجاد همبستگی در داخل سرزمین‌های اشغالی علیه گروه‌های مقاومت شود. باید توجه داشت که پس از شروع «عملیات سپر شمال»، حزب‌الله لبنان به صورت علنی اعلام کرد تونل‌هایی که توسط نظامیان رژیم صهیونیستی کشف شده متعلق به سال‌ها قبل بوده است. حزب‌الله رسماً اعلام کرد که تمامی این تونل‌ها متروکه بوده و هیچ کارایی برای این جریان مقاومت در منطقه ندارد؛ لذا متروکه بودن این تونل‌ها برای اسرائیل ثابت شده است اما رژیم صهیونیستی همچنان بر اساس راهبردی که پیش‌تر به آن اشاره کردم به دنبال بزرگنمایی و استفاده از این موضوع به نفع خود بوده تا بتواند برای اقدام‌های سلبی (نظامی – امنیتی) بعدی خود زمینه‌چینی کند.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این پرسش که آیا با اتمام عملیات سپر فرات امکان شیطنت نظامی از سوی اسرائیل متصور است یا خیر، گفت: باید توجه داشته باشیم که نتانیاهو در تل‌آویو با مشکلاتی از جمله ایجاد شکاف در کابینه و جدال سیاسی احزاب روبه‌رو است و از طرفی دیگر پرونده‌های فساد مالی وی و همسرش هر چند وقت یکبار باعث ایجاد موج عظیمی از انتقادها علیه وی از سوی ساکنان سرزمین‌های اشغالی می‌شود. این وضعیت موجب شده تا معادله‌ها در داخل و محیط پیرامونی رژیم صهیونیستی مانند سوریه و لبنان به صورت دیگر رقم بخورد و نتانیاهو را مقابل هجمه رقبای خود قرار دهد. طبیعی است در چنین شرایطی که وی و مابقی کابینه او با بحران‌های ریز و درشت مواجه هستند، دست زدن به اقدام نظامی علیه حزب‌الله می‌تواند تبعات بسیار زیان‌باری برای آنها داشته باشد.

وی افزود: هدف اسرائیل از انتشار اخبار مربوط به پایان عملیات سپر شمالی این است که به دنیا القا کند تل‌آویو مواضع حزب‌الله را به راحتی شناسایی کرده و از این به بعد به راحتی می‌توانیم به این جریان مقاومت فشار وارد کنیم. در مقابل بخشی از مهره‌های سیاسی و نظامی در سرزمین‌های اشغالی که اتفاقاً با نتانیاهو همسو هستند به خوبی می‌دانند که در صورت هرگونه ماجراجویی علیه لبنان، حزب‌الله پاسخ می‌دهد و مقاومتِ لبنان دست بسته نیست. ممکن است تل‌آویو بخواهد همانند سوریه یک ضربه تنبیهی به حزب‌الله وارد کند اما باید توجه داشته باشیم که این جریان همانند دمشق با چند جبهه درگیر نیست و به راحتی و با قدرت تمام می‌تواند پاسخ رژیم صهیونیستی را بدهد. بنابراین با رصد اوضاع و احوال فعلی به این نتیجه می‌رسیم که اسرائیل تحرکی علیه لبنان صورت نخواهد داد و شاید چند مورد از مواضع حزب‌الله در سوریه را هدف قرار دهد.       

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز