برای نخستین بار یک زن رئیسجمهوری اتیوپی شد
برای نخستین بار با چراغ سبز پارلمان، یک زن رییسجمهوری اتیوپی شد.
به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، نمایندگان پارلمان اتیوپی امروز -پنجشنبه- «سهله ورک زیوده» را به عنوان رئیسجمهوری این کشور انتخاب کردند.
زیوده معاون دبیرکل سازمان ملل و نماینده ویژه او در اتحادیه آفریقاست. او در گذشته سفیر اتیوپی در جیبوتی، سنگال و فرانسه بوده است.
«مولاتو تشم» رئیسجمهوری سابق اتیوپی، هفته گذشته پس از پنج سال ریاست جمهوری، استعفای خود را به پارلمان کشور ارائه کرد. دوره ریاستجمهوری در اتیوپی شش ساله است.
دلیل رسمی استعفای تشم اعلام نشده اما رسانههای محلی نوشتهاند به دنبال چانهزنیهای چهار فراکسیون در ائتلاف حاکم جبهه دموکرات مردم انقلابی اتیوپی، رییسجمهوری مجبور به استعفاء شده است.
بنا بر قانون اساسی اتیوپی، ریاستجمهوری در این کشور یک مقام تشریفاتی است و با آن که رئیسجمهوری باید حکم نخستوزیر و سایر احکام مهم دولت را امضا کند، این نخستوزیر است که به عنوان نماینده کشور در مجامع بینالمللی شناخته میشود.
ائتلاف جبهه دموکرات مردم انقلابی اتیوپی در ماه آوریل، «آبی احمد» ۴۱ ساله را که از اکثریت قومی «اُرومو» است به نخستوزیری برگزید. احمد از آن زمان برنامههای اصلاحاتی از جمله آزادی مخالفان از زندان، آشتی با گروههای مخالف دولت و پایان دادن به جنگ مرزی ۲۰ ساله با اریتره را در پیش گرفته است.
نخست وزیر اتیوپی بعد از رسیدن به قدرت، کابینه جدیدی را معرفی کرد که در آن نیمی از پستها از جمله وزارتخانههای دفاع و اطلاعات به زنان واگذار شده است.
اتیوپی یکی از قدیمیترین کشورهای استقلالیافته قاره آفریقاست و از لحاظ جمعیت، دومین کشور این قاره محسوب میشود.
اتیوپی هرگز مستعمره هیچ کشور غربی نبوده اما در زمان «بنیتو موسولینی» رهبر ایتالیا در دوران فاشیسم، به مدت پنج سال به اشغال این کشور درآمد.