روایت «نیوزویک» از مصاحبه خاشقجی؛
ولیعهد سعودی، دیکتاتوری است که مردم را نمیبیند/ مشاوران بنسلمان، لاابالی هستند
مجله آمریکایی نیوزویک مصاحبهای از روزنامهنگار منتقد سعودی منتشر کرد که در آن ولیعهد عربستان را «دیکتاتور» خوانده بود.
به گزارش ایلنا به نقل از رأی الیوم، «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد سعودی در مصاحبهای با مجله نیوزویک که پس از تایید رسمی قتل او در کنسولگری عربستان در استانبول منتشر شد، با انتقاد از عملکرد «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی او را دیکتاتور توصیف کرده بود.
خاشقجی در گفتوگوی ویژه با خبرنگار مجله آمریکایی نیوزویک که در ارتباط با موضوع سران سعودی کار میکرد، اصرار داشت که او مخالف آلسعود نیست اما در آرزوی عربستانی بهتر است.
او گفته بود: «من خواهان براندازی رژیم سعودی نیستم، زیرا میدانم که این اتفاقی ناممکن و بسیار خطرناک است، هیچ کس نیز به دنبال براندازی نظام نیست».
خاشقجی در ادامه گفته بود: «من فقط خواهان اصلاح نظام هستم».
این روزنامه نگار منتقد سعودی در توصیف «محمد بن سلمان» او را یک رهبر قبیلهای قدیمی توصیف کرده و گفته بود که بن سلمان از واقعیت زندگی فقرای عربستان و دغدغههای آنها دور و بیخبر است.
خاشقجی گفته بود: «گاهی اوقات احساس میکنم که او میخواهد از محصولات دنیای مدرن مانند سینما و "سیلیکون ولی" استفاده کند اما در عین حال نیز میخواهد مانند جدش در عربستان سعودی حکومت کند».
به اعتقاد خاشقجی شاهزاده بن سلمان مردم را نمیدید، حال آنکه اصلاح عملی پس از درک مردم آغاز خواهد شد.
این روزنامهنگار سعودی همچنین از فقدان دو مشاور مناسب برای ولیعهد نیز انتقاد کرده بود. او گفته بود: «بن سلمان فقط آن گونه که خود میبیند و میخواهد، عربستان را به پیش میبرد».
خاشقجی دو مشاور ولیعهد، «سعود القحطانی» مشاور دربار پادشاهی عربستان و «ترکی آل الشیخ» مقام بلند پایه سعودی را لا ابالی و آشوبگر توصیف کرده بود.
به اعتقاد خاشقجی مردم از این دو مشاور میترسند، کوچکترین تقابلی با آنها عاقبت زندان را رقم خواهد زد.
روزنامهنگار منتقد سعودی گفته بود: «قحطانی فرد مهمی در رسانههای ریاض است و فعالیتهای روابط عمومی دولت را کنترل میکند».
ریاض برای اولین بار صبح امروز قتل خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانول را تأیید و دلیل آن را مشاجره و درگیری با تعدادی از افراد کنسولگری اعلام کرد.
ریاض به دنبال ناپدید شدن جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول تحت فشار بینالمللی قرار گرفت تا جایی که بسیاری از مقامها و بازرگانان غربی از شرکت در یک کنفرانس اقتصادی مهم در ریاض با نام «داووس صحرا» منصرف شدند.
بیانیههای رسمی آل سعود که مسئولیت قتل خاشقجی را فقط بر عهده مظنونان واقعه قرار میدهند، هیچ توضیحی در مورد سرنوشت جسد این روزنامهنگار منتقد و نویسنده روزنامه واشنگتنپست ارائه ندادهاند.