گزارش خبرنگار اعزامی ایلنا؛
امیدواری حامیان اردوغان به بازگشت دوباره ارزشهای اسلامی به ترکیه+ فیلم و عکس
نسل جوان از ارزشهای اسلامی فاصله گرفتهاند. اردوغان میتواند فرهنگ اسلامی را که دراین کشور رو به زوال گذاشته، بار دیگر زنده کند.
با شروع انتخابات ریاستجمهوری و پارلمانی ترکیه، مردم پای صندوقهای رای رفتهاند تا سران تصمیمگیرنده درکشور خود را بار دیگر انتخاب کنند. این در حالی است که انتظار میرود انتخابات به دور دوم کشیده شود و این بیم و امیدها حداقل برای چند هفته دیگر ادامه داشته باشد. تاریخ هشتم جولای برای دور دوم احتمالی انتخابات معین شده است.
طی یک دهه گذشته، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهوری ترکیه، این کشور که یک بار پیش از این نیز در چارچوب «ترکیه جدید» مصطفی کمال آتاتورک، دچار تغییرات شدیدی شده بود را از نوساخت. زیر پرچم ساختن یک «ترکیه جدید»، اردوغان جامعه ترکیه، رسانهها و دستگاه قضایی، مدارس و بیمارستانها راتغییر داد تاترکها را راضی کند. او ممنوعیت حجاب زنان در مؤسسات عمومی را حذف کرد و تعداد مدارس مذهبی را در ۱۵ سال گذشته به۱۰ برابر افزایش داد. بااین حال، «ترکیه جدید» اردوغان که به طور فزایندهای در مورد دستاوردهای خود خرسند به نظر میرسد، سه سال پیش، در تاریخ ۷ ژوئن ۲۰۱۵، زمانی که پارلمان به رهبری حزب محافظهکار وی ۱۰ درصد از رای خود را از دست داد، با بحران روبهرو شد. حزب اردوغان نتوانست یک دولت تکحزبی را بر اساس اکثریت پارلمانی خودتشکیل دهد.
دراوایل سال جاری میلادی، او به ارتش ترکیه در شمال سوریه دستور داد تا منطقه عفرین که تحت کنترل گروه شبهنظامی کرد یگانهای مدافع خلق بود را تصرف کند. او با این کار آتش ناسیونالیسم را در خانه شعلهورترکرد. این مساله مجددا برای اوکار کرده است؛ همین باعث شدکه نظرسنجیها از افزایش حدود ۲۰ درصدی حمایت از او، پس از کودتای نافرجام درسال ۲۰۱۶ خبردهند.
با این وجود، انتخابات ترکیه درحالی برگزار میشود که اردوغان دیگر تسلط سابق را، لااقل روی کاغذ ندارد.
درحال حاضر، یگانه نیرویی که اردوغان و حزبش را تهدید میکند «محمد اینجه»، نامزدحزب اپوزیسیونی جمهوریخواه خلق است که البته درمیان نسل جوان و پیشرو ترکیه از محبوبیت برخوردار است.
عبدالله، دانشجوی رشته علوم سیاسی دردانشگاه آنکارا گفت: «پوپولیسم ملیگرایانه دیگر پاسخگونیست. مردم به آیندهای دیگر امید بستهاند.»
اما هستند عدهای که اردوغان را یگانه گزینه معتبر برای ریاستجمهوری میدانند. یوسف، فروشنده لوازم یدکی ۵۳ ساله، میگوید: «نسل جوان از ارزشهای اسلامی فاصله گرفتهاند. اردوغان میتواند فرهنگ اسلامی را که در این کشور رو به زوال گذاشته، بار دیگر زنده کند.»
علی و میرا، زوج ۳۶ و ۴۱ ساله آنکارایی، میگویندکه امید چندانی به تغییر ندارند: «هیچیک ازکاندیداها حرف تازهای برای گفتن ندارند. بیکاری و مشکلات اقتصادی با حرف حلو فصل نمیشود. هیچیک از کاندیداها به نظر مرد عمل نمیرسند.»