خبرگزاری کار ایران

القدس العربی نوشت؛

چرا ایران پیروز می‌شود و سعودی شکست می‌خورد؟

چرا ایران پیروز می‌شود و سعودی شکست می‌خورد؟
کد خبر : ۶۲۱۵۸۵

این عربستان است که پس از گذشت ۷ سال از دخالت در سوریه به شکل زشتی در مقابل ایرانی‌ها شکست خورده است و از اعضای گروه‌های مورد حمایت عربستان در سوریه چیزی باقی نمانده است. در لبنان نیز عربستان آخرین شانس خود را در انتخابات اخیر این کشور از دست داد، گروه‌های مورد حمایت عربستان با شکست مواجه شدند و گروه‌های حامی ایران و نظام سوریه به پیروزی رسیدند و بیشترین کرسی‌های پارلمان را از آن خود کردند.

به گزارش ایلنا، القدس العربی در تازه‌ترین مقاله خود به بررسی نقش ایران در منطقه و شکست‌های پی در پی عربستان پرداخته و در این باره می‌نویسد:

هیچ چیز برای سعودی به جز مقابله با ایران اهمیت ندارد و با دیدن تبلیغات رسانه‌ای سعودی علیه جمهوری اسلامی آنچه که به ذهن متبادر می‌شود این است که تهران دشمن نخست عربستان سعودی به شمار می‌رود. اما سیاست‌های سعودی در واقع به طور کامل در خدمت پروژه ایرانی است. تا جایی که برخی بر این گمانه هستند که دشمنی عربستان با ایران و دشمنی ایران با آمریکا و اسرائیل به صورت آشکارا است و این ۲ متحدانی در پنهان هستند.

اگر نگاهی به سیاست‌های عربستان سعودی بیندازیم درخواهیم یافت که هیچ کشوری به اندازه عربستان به ایران خدمت نمی‌کند، حتی اگر هدف عربستان چیزی غیر از این باشد. اما همواره می‌توان از آنچه در حقیقت به وقوع می‌پیوندد درس گرفت، درس‌هایی که از لبنان آغاز و به یمن، سوریه و عراق می‌رسد. چرا در این کشورها عربستان شکست خورد و ایران به پیروزی رسید.

همواره گفته می‌شود که عربستان نقشی محوری در سقوط نظام سابق عراق ایفا کرده است و مقادیر زیادی پول در این زمینه پرداخت کرده است اما به جای آنکه جای پایش را در این کشور عمیق کند، تمامی فرصت‌هایش را در این کشور از دست داد و عراق اگر نگوییم به مستعمره ایران تبدیل شده است اما به فرصتی حیاتی برای تهران تبدیل شده است.

ایران به فرمانده نهایی در کشور بین النهرین تبدیل شده است و احیانا درباره نفوذش در عراق با آمریکایی‌ها نیز به توافق رسیده است، با این آگاهی که ایرانی‌ها به آمریکایی‌ها در جنگ عراق برخلاف عربستان کمک نکردند. ایران میوه جنگ آمریکا در عراق را چید تا جایی که نظام جدید عراق به دشمن عربستان تبدیل شد و برخی از رهبران عراقی در ارتباط با ایران، بارها و بارها عربستان را به جنگ تهدید کردند. تفکر استراتژیک عربستان در قبال کشوری عربی همسایه و مهم در زمینه امنیت ملی عربستان چیست؟ دیپلمات معروف ایرانی امیر موسویان  چندی پیش گفته بود که عربستان سعودی می‌کارد و ما ایرانی‌ها برداشت می‌کنیم، همان چیزی که در عراق رخ داد.

حتی در حیاط خلوت عربستان یعنی یمن نیز، به نظر می‌رسد که سعودی در حال شکست خوردن است، پس از بیش از سه سال جگ علیه حوثی‌های متحد ایران در یمن، چه چیزی نصیب ریاض شده است؟ میلیاردها دلار از دست داد و کینه و خشم مردم یمن را از آن خود کرد و این در حالی است که نفوذ ایران در یمن از مسیر حوثی‌ها در حال تقویت است.

و این عربستان است که پس از گذشت ۷ سال از دخالت در سوریه به شکل زشتی در مقابل ایرانی‌ها شکست خورده است و از اعضای گروه‌های مورد حمایت عربستان در سوریه چیزی باقی نمانده است. دور از ذهن نیست اگر دولت امارات که متحد نخست عربستان سعودی در منطقه حاشیه خلیج‌فارس به شمار می‌رود به صورت غیر مستقیم با ایران در سوریه و در راستای حمایت از دولت اسد ائتلاف کند. چرا که بشار اسد در مصاحبه اخیرش امارات را متهم نکرد و گفت که اماراتی‌ها و ایرانیان دست واحدی برای من در سوریه هستند.

در لبنان نیز عربستان آخرین شانس خود را در انتخابات اخیر این کشور از دست داد، گروه‌های مورد حمایت عربستان با شکست مواجه شدند و گروه‌های حامی ایران و نظام سوریه به پیروزی رسیدند و بیشترین کرسی‌های پارلمان را از آن خود کردند و به نظر می‌رسد که سعد حریری و متحدانش در لبنان همانند یتیم‌هایی هستند که بر سفره غم نشسته‌اند، چرا؟ به این دلیل که عربستان سعودی نمی‌داند که چگونه با متحدانش در لبنان تعامل کند.

اکنون وقت آن نرسیده است که عربستان سعودی سیاست‌های خود را تغییر دهد؟ اگر ریاض بخواهد به این مسیر ادامه دهد بسیاری این سوال را مطرح خواهند کرد که آیا عربستان دشمن ایران است یا در حال پیش بردن پروژه ایران در منطقه است؟ در سیاست می‌گویند که به سخنان سیاستمداران نگاه نکنید بلکه به رفتارهایشان نگاه کنید. آیا همه اقدامات مستقیم و غیرمستقیم عربستان در منطقه به نفع ایران است یا نه؟

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز