جورج ماوریکوس در گفتوگو با ایلنا:
مقابله با امپریالیسم اولویت نخست اتحادیههای جهانی کارگری باشد/مراقب منفعتطلبیهای رئیسجمهور تاجر آمریکا باشیم
دبیرکل فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری با اشاره به اینکه اولویت دادن به مشکلات کارگران جهان باید در دستور کار «دبیلوافتییو» قرار بگیرد، گفت که با توجه به ساز و کارهای جدید جهانی و روی کار آمدن فردی تاجرمآب در آمریکا، دبیلوافتی یو به عنوان فدراسیونی که دغدغه اصلی آن تامین منافع کارگران است، باید تلاشها خود را در این زمینه تشدید و تسریع کند.
«جورج ماوریکوس» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با تاکید بر لزوم وحدت اتحادیههای کارگری جهان گفت که ما در برابر سیاستهای تهاجمی «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در قبال ایران و در کنار تمام کسانی که میخواهند برای خود فارغ از دخالت خارجی تصمیم بگیرند، از مدیترانه گرفته تا آمریکای لاتین میایستیم.
وی ادامه داد: اتحادیههای کارگری جهان باید برای مقابله با سیاستهای کاپیتالیسم جهانی به ویژه در دوران آمریکای ترامپ با هم متحد شوند. هرگز اجازه نمیدهیم سرنوشت کارگران و مشکلات طبقه کارگر، قربانی بازیهای سیاسی بازیگران نظام لیبرالیسم شود. ما با این اتحاد و همبستگی در برابر بورژوازی جهانی میایستیم، دستاوردهایی که تا کنون داشتهایم نیز هر چند کافی نیست ولی قابل قبول بوده است.
ماوریکوس با اشاره به اینکه اولویت دادن به مشکلات کارگران جهان باید در دستور کار «دبیلوافتییو» قرار بگیرد، گفت که با توجه به ساز و کارهای جدید جهانی و روی کار آمدن فردی تاجرمآب در آمریکا، دبیلوافتی یو به عنوان فدراسیونی که دغدغه اصلی آن تامین منافع کارگران است، باید تلاشها خود را در این زمینه تشدید و تسریع کند. البته همانطور که قبلا هم بارها تاکید کردهام، این مشکلات همیشه اقتصادی نیست و ما شاهد مشکلات ایدئولوژیک نیز در این زمینه هستیم. ابزارهایی که برای تقویت اهداف ایدئولوژیکمان در دست داریم، انترناسیونالیست بودن، اتحاد و تهاجمی بودن صفوف مبارزاتیمان است. همبستگی ما باید همواره علیه امپریالیسم و برای داشتن فرداهای بهتر باشد.
وی تصریح کرد: ما در فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری بر لزوم آموش و آگاهیبخشی به کارگران تاکید داریم. این قشر از جامعه نباید تنها به دنبال تامین مقطعی دغدغههای معیشیتی خود باشد. آنها باید تحت آموزشهای لازم قرار بگیرند تا نسبت به حق و حقوقی که در چارچوب قانون اساسی هر کشوری برای آنها تعریف شده است، آگاهی کامل داشته باشند؛ متاسفانه در برخی موارد، کارفرمایان از عدم اشراف کارگران بر حق و حقوقی قانونی خود به شدت سوء استفاده میکنند.
باید بدانیم آموزشهایی که در محیطهای بسته، بوروکراتیک یا شبهگروههای روشنفکری برگزار میشود، دستاوردی برای ما نخواهد داشت. در همین راستا، در سالهای قبل طرحی برای تصمیمگیری در مورد تشکیل کمیته حقوقدانان و دانشمندان که در صورت لزوم، قابلیت و توان دفاع از حقوق سندیکاها و کارگران را داشته باشد، ارائه کردیم.
دبیرکل فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری در ادامه بر لزوم عملکرد مستقلتر اتحادیهها تاکید کرد و گفت که باید حداکثر تلاش خود را به کار گیریم، تا مسائل حوزه کارگری تحتالشعاع دغدغههای سیاسی قرار نگیرد. آزادی و استقلال سندیکاهای صنفی از جمله مهمترین مسائل کارگری در هر جامعه است.
دبیرکل فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری در ادامه از تاثیر تحریمهای غرب بر وضعیت معیشت کارگران ایرانی ابراز تاسف کرد و گفت: خاستگاه من یونان است؛ کشوری که در حال حاضر با چالشهای فراوان اقتصادی و بحران استقراض از یورو دست و پنجه نرم میکند. من به عنوان یک شهروند یونان از پیامدهای وضعیت نامناسب اقتصادی بر وضعیت مردم به خوبی آگاهم. در یونان هر از چند گاهی شاهد اعتصاب و راهپیمایی هستیم. واضح است که این تاثیرات مخرب بر وضعیت زندگی کارگران، مضاعف است. ما به عنوان فدراسیون جهانی اتحادیهها کارگری قدرت زیادی داریم و دهها کشور در این اتحادیه عضو هستند. به همین دلیل میتوانیم در کنار هم قرار بگیریم و برای کاستن از اثرات سوء این تحریمها و بار سنگین آن بر دوش طبقه کارگر، با هم همکاری کنیم.
وی ادامه داد: همانطور که پیش تر نیز گفتهام، مشکلات و چالشهای جامعه کارگری در هر کشور در مرحله نخست باید توسط مسئولان همان کشور حل و فصل شود ولی در عین حال، کارگران جهان باید بدانند که نهادی قابل اتکا در سطح بینالملل به عنوان فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری دارند که میتوانند در زمان بحران به آن پناه ببرند.
گفتوگو: آزاده کشوردوست