خبرگزاری کار ایران

یادداشتی از مهدی ذاکریان؛

تامین امنیت اسرائیل از این پس چگونه شکل می‌گیرد؟

تامین امنیت اسرائیل از این پس چگونه شکل می‌گیرد؟
کد خبر : ۵۹۳۰۸۵

اقدام‌های میدانی اسرائیل از این پس در سوریه متصور خواهد بود اما تل‌آویو در مورد لبنان به خصوص در محور سیاسی این کشور در شرایط فعلی توان نفوذ و دخالت ندارد.

«مهدی ذاکریان» کارشناس مسائل بین‌الملل طی یادداشتی به تشریح رفتار سیاسی و امنیتی تل‌آویو پس از ساقط شدن جنگنده اف-۱۶ نیروی هوایی اسرائیل پرداخته است. وی اجرای هرگونه سناریو در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی را در شرایط فعلی نا ممکن می‌داند که مشروح آن از نظر می گذرد:

مساله‌ای که دولت اسرائیل از بدو ورود به سرزمین‌های اشغالی تا به امروز روی آن تمرکز داشته است و هر سناریویی را بر اساس آن تنظیم، طراحی و اجرا می‌کند، مساله «امنیت تل‌آویو و شهروندان اسرائیل» است.

باید توجه داشت که برای نتانیاهو رای طرفدارانش بسیار مهم است و از این جهت مطالبه طرفداران او هم در محور امنیت خلاصه می‌شود؛ از این جهت تمام مسائلی که در منطقه با محوریت تل‌آویو رخ می‌دهد، رنگ و بوی امنیتی دارد. لذا شاهد نقض‌های مکرر حریم هوایی کشورهای منطقه مانند سوریه و لبنان هستیم، چراکه رژیم صهیونیستی از گذشته تاکنون با صرف هزینه‌های بسیار بالا در صدد بوده تا بتواند امنیت هوایی و مرزهای خود را تقویت کند و البته در این راستا براساس سناریوهای گوناگون به دنبال تضعیف امنیت دولت‌های منطقه بوده است.

ذکر این موضوع حائز اهمیت است که برخی دولت‌ها در حالت فعلی سناریوی خود را بر اساس تضعیف دمشق طراحی کرده‌اند که در راس اهداف آنها تامین امنیت اسرائیل جای دارد. از این جهت یکی دیگر از متغییرهایی که می‌تواند وظیفه تامین امنیت اسرائیل را برعهده داشته باشد، جریان‌های تروریستی حاضر در سوریه مانند «جبهه النصره» خواهد بود. به گونه‌ای که اسرائیل از زمان شروع مخاصمات مسلحانه در سوریه به هر روشی از جریان‌های افراط‌گرا در زمینه بازی سوریه حمایت کرده تا بتواند از طریق توزیع بحران، امنیت خود را تامین کند.

اما در محور سیاسی موضوع‌های دیگری مطرح است که موجب شده تا حدی وضعیت اسرائیل و حیات آن تقویت شود؛ البته واکنش‌ها و مخالفت‌های جهانی با این دو سناریو به حدی بوده که چهره تل‌آویو را مخدوش می‌کند. به صورتی که سناریوی اول بحث به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی بود و سناریوی دوم که به عهده عربستان سعودی گذاشته شده بود ایجاد اختلال در نظام سیاسی لبنان به حساب می‌آمد که نهایتاً به بن‌بست رسید.

عده‌ای معتقدند که اسرائیل توانسته تا حد زیادی منافع خود را در این دو سناریو تامین کند، اما باید بدانیم که مداخله تل‌آویو در مسائل داخلی لبنان آن هم در وضعیت فعلی امکان‌پذیر نیست؛ از این جهت سناریوهایی که در آینده و کوتاه مدت مطرح خواهد شد، بیشتر در محدوده منطقه غرب‌آسیا خواهد بود که سوریه در دستور کار رژیم صهیونیستی قرار خواهد داشت، اما مدل‌های آنها با یکدیگر تفاوت دارد. به صورتی که برخی از آنها همانند گذشته در محور میدانی اعم از نظامی و امنیتی پیش خواهد رفت و قسمت دیگر در حوزه سیاسی نمایان خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز