پوتین قانون ثبت رسانههای خارجی را امضا کرد
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، قانونی که میتواند فعالیت رسانههای خارجی در کشورش را محدود کند، امضا کرده است.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، بنا بر این قانون، رسانههای خارجی که میخواهند در روسیه فعالیت داشته باشد، باید ابتدا به عنوان «کارگزار» دولت متبوع خود ثبت نام کنند. به این ترتیب آنها باید در برنامهها یا وبسایت خود اعلام کنند که نماینده یک دولت خارجی هستند و درباره منابع مالی خود به مقامها در مسکو گزارش بدهند.
وزارت دادگستری روسیه پیشتر اعلام کرده بود که این قانون میتواند شامل حداقل ۹ رسانه آمریکایی بشود.
پارلمان روسیه این قانون را در واکنش به اقدام اخیر وزارت دادگستری آمریکا برای ثبت شبکه تلویزیونی «آر تی» و خبرگزاری چندرسانهای «اسپوتنیک» به عنوان «کارگزار» دولت روسیه تصویب کرده است.
در آمریکا معمولا اشخاصی که میخواهند به نفع یک دولت خارجی لابی کنند، موظفند که ابتدا به عنوان «عامل» یا «کارگزار» آن دولت نزد وزارت دادگستری ثبت نام کنند، در غیر این صورت تحت پیگرد قضایی پلیس فدرال (افبیآی) قرار خواهند گرفت.
محدودیت تازه وزارت دادگستری آمریکا علیه دو رسانه روس پس از آن اعمال شد که آنها متهم شدند که در عملیات سازمانهای اطلاعاتی روسیه برای پخش اخبار نادرست و «دخالت» در انتخابات سال گذشته آمریکا نقش داشتهاند.
روسیه اتهام مداخله در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نفع دونالد ترامپ را بی اساس میداند.
بنا بر قانونی که روز شنبه به امضای رئیسجمهوری روسیه رسید، رسانههای خارجی فعال در روسیه باید پاسخوی یک سلسله مقررات دیگر نیز باشند و در صورت عدم رعایت، فعالیتشان متوقف میشود.
قانون مشابهی در این زمینه برای سازمانهای خیریه و گروههای جامعه مدنی نیز در حال اجراست.