خبرگزاری کار ایران

بهمن در گفت وگو با ایلنا بررسی کرد:

دلایل دعوت نشدن «پوتین» به اجلاس سازمان ملل/ نقش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در تنش واشنگتن و مسکو

دلایل دعوت نشدن «پوتین» به اجلاس سازمان ملل/ نقش سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در تنش واشنگتن و مسکو
کد خبر : ۵۳۳۲۴۵

دعوت نشدن رئیس‌جمهوری روسیه به نشست اصلاح ساختار سازمان ملل را باید از چند زاویه گسترده مورد بررسی قرار داد اما مهمترین آنها اعمال فشار جمهوری‌خواهان بر رئیس‌جمهوری آمریکا و نقش سازمان‌های امنیتی آمریکاست.

«شعیب بهمن» کارشناس مسائل روسیه با اشاره به دلایل عدم حضور رئیس جمهوری روسیه در مجمع عمومی سازمان ملل و عدم دعوت از وی برای شرکت در نشست اصلاح ساختار سازمان ملل در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: اخباری که در خصوص عدم دعوت شدن ولادیمیر پوتین به نشست سازمان ملل منتشر شده است دارای ابهام است؛ بسیاری از منابع اعلام کرده‌اند که سازمان ملل وی را دعوت نکرده و تعدادی دیگر معتقدند به دلیل اینکه مجمع عمومی امسال با ابتکار آمریکا و برای تغییر در ساختار سازمان ملل تشکیل شده، پوتین از سوی آمریکا به این مجمع دعوت نشده است.

وی ادامه داد: در چنین مراسمی نیاز است تا دعوتنامه رسمی صادر شود و به نظر می‌رسد که هیچ کدام از دو فرضیه مذکور عملی نشده؛ یعنی نه آمریکا و نه سازمان ملل پوتین را دعوت نکرده‌اند. در شرایط فعلی و با نگاه به تنش میان روسیه و آمریکا باید بگوییم که ترامپ در این بین نقش یک اجراء کننده را به عهده دارد تا تصمیم‌ گیرنده. چراکه بر اساس اظهار نظرهای وی در زمان انتخابات و همچنین واکنش‌های اخیر به کنگره در خصوص تحریم روسیه این معنا پدیدار می‌شود که ترامپ شخصاً میل دارد تا روابط خود با پوتین و کرملین را گسترش بدهد اما جمهوری‌خواهان و مشاوران وی دقیقاً ضد او عمل می‌کنند.

با وجود این که پوتین خواهان تعمیق روابط با ترامپ و ایالات متحده است، اما باید بدانیم که اعمال فشار مجامع و حلقه‌های مختلف بر ترامپ مانع برقراری این مناسبات و روابط شده است. به عبارت دیگر مشاوران ترامپ تا جایی او را زیر منگنه قرار داده‌اند که وی مجبور به اتخاذ مواضع علیه روسیه شد. حتی در این روند، سازمان‌های اطلاعاتی و نهادهای امنیتی مکمل، بخشی از اعمال فشار بر ترامپ را بر عهده دارند و مجموع این مشاوره‌ها و اعمال فشارها باعث شده تا تنش کرملین و کاخ‌سفید به این جا کشیده شود.

بهمن با اشاره به دیدگاه حزب جمهوری‌خواه در خصوص ارتباط با روسیه، بیان کرد: اکثریت مهره‌های پر نفوذ و کسانی که در پشت پرده حزب جمهوری‌خواه فعال هستند، به مخالفت با ترامپ برخاسته‌اند. از این جهت باید بگوییم علاوه بر دموکرات‌ها، ساختار سیاسی هم‌سو با ترامپ هم در مجادله با وی طی طریق می‌کند. همانطور که پیش‌تر گفته شد، سازمان‌های اطلاعاتی و نهادهای زیر مجموعه آن اصلی‌ترین دلیل عدم نزدیک شدن ایالات متحده به روسیه به حساب می‌شوند. چراکه آنها همچنان نفوذ دستگاه اطلاعاتی روسیه در خاک ایالت متحده را باور دارند و حتی می‌گویند که جنگ سرد ادامه دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دلایل عدم برقراری مناسبات آمریکا با روسیه، عدم وجود تیم منسجم در کاخ‌سفید و دولت ترامپ است. تا به امروز تعداد زیادی از نفرات و چهره‌های کلیدی که در کنار ترامپ وارد کاخ‌سفید شده بودند خود را از بدنه دولت جدا کردند یا اینکه به اجبار کنار گذاشته شدند. از سوی دیگر، ترامپ فاقد طرح و برنامه مستقل و حساب شده است؛ به عنوان مثال نمی‌داند که در حوزه سیاست خارجی در قبال سوریه یا کره‌شمالی باید چگونه برخورد کند. سرایت این موضوع‌ها به رسانه‌ها یکی دیگر از موضوع‌های مهم و نافذ در خصوص فاصله گرفتن واشنگتن و مسکو از یکدیگر است. به صورتی که رسانه‌های آمریکا رسماً وارد تقابل با دولت شده‌اند و این موضوع تاثیر منفی بر ترامپ و دولت وی گذاشته است.          

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز