بخشایشی در گفتوگو با ایلنا:
داعش سعی دارد از طریق رسانه و جنگ روانی خود را زنده نگه دارد
داعش با توجه به ضربات زیادی که در هفتههای اخیر متوجهش شده است، سعی دارد از طریق رسانه و جنگ روانی خود را زنده نگه دارد که پس از عملیات موشکی ایران، این روند افزایش پیدا خواهد کرد.
«احمد بخشایشی اردستانی» کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار در تشریح تاثیر عملیات موشکی سپاه پاسداران علیه مواضع داعش در سوریه بیان کرد: آنچه که باید در خصوص عملیات موشکی سپاه پاسداران علیه مواضع داعش در استان دیرالزور سوریه دانست، این است که این موضوع تا حدودی شلیک تیر اخطار برای عربستان به حساب میآید؛ چراکه در حال حاضر بسیاری از کارشناسان بر این عقیده هستند که نزاع اصلی میان ایران و عربستان است. باید توجه داشت که قبل از انقلاب اسلامی ایران، دکترین نیکسون بر این مبنا بود که ایران به عنوان ژاندارم منطقه شناخته میشد و سعودیها این موضوع را پذیرفته بودند اما در حالت کنونی و به خصوص بعد از انقلاب ایران، سعودیها به دنبال آن بودند که خود را به عنوان ژاندارم منطقه توسط آمریکا تثبیت کنند؛ نمونه آن را میتوانیم در سفر اخیر دونالد ترامپ به ریاض و انعقاد قرارداد تسهیلاتی به مبلغ بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار بدانیم.
وی ادامه داد: از این جهت ایران در طی سالهای گذشته سعی کرده از طریق گسترش و تقویت جبهه مقاومت، به نوعی حضور خود را در منطقه افزایش دهد و ارزش عملیات موشکی اخیر سپاه پاسداران به این دلیل است که جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی آن را به عهده گرفت و جامعه بینالملل را متوجه خود کرده است. به عبارتی دیگر ایران اعلام کرد که از خاک خود دفاع خواهد کرد و به هرگونه اقدامی که امنیت ملی آن را تهدید کند واکنش نشان خواهد داد.
مخاطب بعدی پیام ایران را باید داعش دانست، به گونهای که تهران با شلیک این موشکها به تمامی گروهکهای تروریستی خصوصاً گروهک تروریستی داعش این پیام را مخابره کرد که باید منتظر عکسالعمل ایران در خصوص هرگونه دخالت تروریستی در سرزمین ما باشد. از جهت دیگر، روی دیگر سخن این عملیات با آمریکا و اسراییل بود. ایران سعی داشت با این عملیات جبهه مقاومت را تقویت و به کشورهای منتسب به آن بفهماند که همچنان همراه آنها باقی خواهد ماند و از سوی دیگر نمایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته شد.
این استاد دانشگاه با اشاره به نیت داعش از عملیاتهای تروریستی اخیر در تهران گفت: پس از انتخابات ریاستجمهوری که در اواخر ماه گذشته برگزار شد، عدهای در خارج از مرزهای کشور برآوردهای خود را بر این پایه گذاشتند که شکاف جدی میان طیفهای مختلف ایران ایجاد شده است و از سوی دیگر اگر به مدل عملیات داعش در مجلس شورای اسلامی و همچنین حرم امام خمینی(ره) نگاهی گذرا بیندازیم، میبینیم که نخست، هدف قراردادن یک نماد ایدئولوژیک در دستور کار قرار گرفته و پس از آن نماد دموکراسی و مردم سالاری یعنی پارلمان مورد هدف آنها قرار گرفته بود تا بتوانند از طریق این عملیات اقدام به افکارسنجی مردم ایران کنند و ببینند تا چه حد شکاف جدی است؛ اما در راستای این عملیات شاهد بودیم طیفهای مختلف کشورمان برای سروسامان دادن اوضاع با هر عقیده و دیدگاهی با یکدیگر هم نظر شدند و در اینجا بود که سناریوی داعش و حامیان آن تا حد زیادی با بنبست مواجه شد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال وقوع حوادث تروریستی تلافیجویانه از سوی تروریستها وجود دارد یا خیر، گفت: اینکه احتمال دارد پس از عملیات موشکی ایران علیه مواضع داعش در دیرالزور سوریه مجدداً شاهد عملیاتهای ترویستی ایران باشیم یا خیر، باید بگویم که احتمال وقوع چنین عملیات های تروریستی در خاک کشورمان به صورت تلافیجویانه وجود دارد اما باید دقت کرد که افزایش ضریب امنیت داخلی و سطح هوشیاری نیروهای نظامی و امنیتی ما در حالت فعلی در حد بسیار مطلوبی قرار دارد.
بخشایشی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه که باید مد نظر قرار گیرد، روششناسی داعش در انواع رسانهها اعم از رسمی و اجتماعی است، چراکه در ماههای گذشته شاهد بودیم مسئولیت بسیاری از عملیاتهای تروریستی صورت گرفته در اقصی نقاط دنیا توسط داعش به عهده گرفته شد؛ در اینجا داعش سعی دارد به دلیل شکستهایی که در موصل و همچنین برخی از خطوط جبهه سوریه متحمل شده است با تکیه بر خطوط خبری و جنگ رسانهای، خود را زنده نشان دهد که به نظر میرسد این وضعیت در هفتههای آینده منحنی صعودی را طی خواهد کرد.