فعال کارگری پاکستان در گفتوگو با ایلنا:
انگلیس و عربستان پذیرنده بیشترین تعداد کارگران پاکستانی هستند/تنها یک درصد کارگران با اتحادیهها ارتباط دارند
روزنامهنگار و فعال کارگری پاکستانی در گفتوگویی به مناسبت روز جهانی کارگر اعلام کرد که دهها میلیون کارگر پاکستانی در کشورهای خارجی مشغول به کار هستند.
«افضل رضا» در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وضعیت کارگران در پاکستان تصریح کرد: در پاکستان دولت مرکزی و دولتهای فدرالی هر ایالت به مناسبتهای مختلف خصوصا روز کارگر اقدام به برگزاری برنامههای ویژه و اعطای تسهیلات گوناگون به کارگران میکنند. همچنین در ابتدای سال مالی، دولت سعی در افزایش حقوق و مزایای کارگران دارد.
وی خاطر نشان کرد: یک موسسه علمی تحقیقاتی در خصوص کارگران در شهر کراچی نیز اعلام کرده که بر اساس آمارگیری در سال ۱۵-۲۰۱۴ میلادی چیزی در حدود ۶۰ میلیون کارگر در پاکستان وجود دارد که برای این تعداد از کارگر ۵۰ میلیون موقعیت شغلی نیز وجود دارد. این آمار از کمبود موقعیتهای شغلی برای کارگران در مقابل جمعیت این قشر از طبقه حکایت دارد.
افضل رضا در ادامه تاکید کرد: نگاه مهم و البته تاسف بر انگیز این است که از این تعداد کارگر تنها یک درصد با ارگانها و اتحادیههای کارگری در ارتباط هستند.
وی اضافه کرد تاکنون قوانین زیادی برای دفاع از حقوق کارگران وضع شده است که به رغم وجود این قوانینَ، عدم اعمال قانون و .وجود مشکلات فراوان در دسترسی کارگران به حقوق خود همشیه موجب نارضایتی این قشر بوده است.
به گفته این روزنامهنگار پاکستانی، آمارها نشان میدهد که ۵۰ درصد از کارگران پاکستان با موسسات دفاع از حقوق کارگری ارتباط دارند که عدم کارآیی این موسسات در دفاع از حقوق این قشر باعث شده است که این آمار رو به کاهش برود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از اقدامهای تبعیضآمیز و منافعپرستانه در این موسسات باعث از بین رفتن اعتماد کارگران پاکستانی به این موسسات شده است.
از دیدگاه این فعال امور کارگری، دلیل عمده بیکاری کارگران در پاکستان این است که هر فردی که در کاری ناموفق بوده و بیکار میشود روی به کارگری میآورد. از همین رو در شهرهای بزرگ کارگران زیادی مشاهد میشوند که در انتظار نشستهاند ولی کاری پیدا نمیکنند.
وی عنوان کرد در مقابه با این بحران بسیاری از کارگران مسیر خروج از کشور برای به دست آوردن کار را انتخاب میکنند که شاهد تعداد بسیار زیاد کارگران پاکستانی در کشورهای حاشیه خلیجفارس و برخی نقاط دیگر دنیا هستیم. البته این نکته نیز قابل ذکر است که کارگران عادی به سوی کشورهای حاشیه خلیجفارس و کارگران دارای تخصص به سوی اروپا یا کشورهای جنوب شرق آسیا روانه میشوند.
بر اساس آخرین آمار سازمان اتباع پاکستانی ساکن در خارج از کشور، چیزی حدود ۹ میلیون و ۸۰ هزار پاکستانی در خارج از این کشور ساکن هستند که عمده این افراد کارگران هستند . این افراد در سال گذشته میلادی چیزی حدود ۲۰ میلیارد دلار ارزآوری داشتهاند.
افضل رضا ادامه داد: بیشترین تعداد کارگران در منطقه در عربستان و در خارج از منطقه در انگلیس زندگی میکنند. ۲۷ درصد از مجموع اتباع پاکستانی خارج از کشور که جمعیتی بالغ بر دو و نیم میلیون نفر را شامل میشود، در اروپا ساکن هستند و کشورهای انگلیس، ایتالیا و فرانسه به ترتیب پذیرای بیشترین کارگران پاکستانی هستند.
وی در پایان افزود: کارگران از تسهیلات و مزایای خاص همچون بیمه و اینگونه امور کمتر برخوردار میشوند هر چند که همه این نسهیلات روی کاغذ برای کارگران وجود دارد ولی کمبود بودجه همیشه مانع از احقاق حقوق کارگران میشود. از سوی دیگر، بودجههای تعیین شده برای موسسههای کارگری که وظیفه رسیدگی به این قشر و احقاق حقوق آنها را بر عهده دارد نیز توسط واسطههای موجود حیف و میل میشود.