ترامپ خواستار اختصاص بودجه بیشتر به بخش تسلیحاتی است
تنها در یک بخش است که رئیس جمهوری آمریکا، نمیخواهد صرفهجویی کند: بخش تسلیحاتی. او نخستین برنامه خود را برای بودجه کشور معرفی کرد. در این برنامه به جز بخش دفاعی، بقیه بخشها باید صرفهجویی کنند.
به گزارش ایلنا به نقل از دویچه وله، از زمان به قدرت رسیدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا او به طور منظم برنامههای اعلام شده در مبارزات انتخاباتی را اجرایی میکند.
کاخ سفید در برنامه بودجه ارائه شده سالانه آمریکا تنها به یک مورد توجه خاص نشان داده است و آن صنایع نظامی آمریکاست. قرار است بودجه دفاعی آمریکا افزایش یابد. این در حالی است که بودجه برای محیط زیست، فرهنگ و آموزش کاهش خواهد یافت.
در صورت اجرایی شدن این برنامه فضای سیاسی و اداری آمریکا به شدت تغییر میکند و هزاران نفر بیکار خواهند شد. تنها ۳۲۰۰ نفر از کارکنان سازمان زیست محیطی آمریکا (EPA) اخراج خواهند شد.
البته برنامه پیشنهادی ترامپ پیشنویس بودجه سالانه آمریکاست و باید از طرف کنگره تصویب شود و به احتمال زیاد تغییراتی نیز خواهد کرد، زیرا دربسیاری موردها اکثریت لازم برای تصویب این برنامه موجود نخواهد بود.
حتی بسیاری از نمایندگان حزب جمهوریخواه آمریکا نیز با این برنامه به دیده انتقادی مینگرند و به نظر میرسد که به این برنامه رای نخواهند داد. همچنین بودجه پیشنهادی معمولا از طرف حقوقدانان آمریکا کنترل میشود و بر واقعیتهای موجود کشور منطبق میشود.
صرفهجوییها
ترامپ در نظر دارد در آینده در همه زمینهها به شدت صرفهجویی کند. او بیشتر از همه موافق صرفهجویی در بخش زیست محیطی است. قرار است یک-سوم بودجهی سازمان زیست محیطی آمریکا (EPA) کاهش یابد.
کاهش بودجه در این سازمان زیست محیطی دلایل سیاسی دارد. ترامپ با انتخاب اسکات پروت به ریاست سازمان زیست محیطی آمریکا (EPA) فردی را انتخاب کرده که به شرکتهای نفتی نزدیک و منتقد تغییرات اقلیمی و قرارداد پاریس است.
البته تنها بودجه سازمان زیست محیطی آمریکا نیست که به شدت کاهش مییابد. در مجموع بودجه ۱۹ نهاد دولتی آمریکا به کلی قطع میشود. یکی از این نهادها انستیتوی آمریکایی تحقیقات برای صلح است که در زمینه جلوگیری از برخوردها و حفظ صلح فعالیت میکند.
ترامپ اما در بخش تسلیحاتی نه تنها نمی خواهد صرفه جویی کند، بلکه در نظر دارد بودجه دفاعی را به شدت افزایش دهد. قرار است وزارت دفاع آمریکا ۵۲ میلیارد دلار بودجه اضافی دریافت کند.
البته بودجه بالای نظامی در آمریکا سنتی دیرینه دارد. دولت آمریکا دهها سال است بخش عظیمی از بودجه سالانه خود را به بخش نظامی اختصاص میدهد. در چنین شرایطی است که نمیتوان بودجه پیشنهادی ترامپ برای مصرف تسلیحات نظامی را بیسابقه نامید.
ترامپ از اعضای ناتو نیز خواسته است بودجه دفاعی خود را افزایش دهند و به سطح دودرصد از بودجه ناخالص داخلی خود برسانند. آلمان در حال حاضر تنها ۲/ ۱ درصد از بودجه ناخالص داخلی را به مصرف دفاعی میرساند.