خبرگزاری کار ایران

ایندیپندنت گزارش داد؛

چرا عربستان از فهرست سیاه ترامپ مستثنی شده است؟

چرا عربستان از فهرست سیاه ترامپ مستثنی شده است؟
کد خبر : ۴۵۳۵۷۰

ترامپ با وجود امضای دستور توقف ورود مهاجران مسلمان به آمریکا، صدور روادید برای شهروندان عربستانی را ممنوع اعلام نکرد. در گزارش زیر به بررسی دلایل این امر پرداخته شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، ایندیپندنت در مطلبی نوشت: عربستان سعودی یکی از شناخته‌شده‌ترین کشورهای مسلمان در جهان است که همواره ارتباط زیادی با گسترش و حمایت از تروریسم در جهان داشته است. عربستان سعودی از نظر نقض حقوق بشر نیز کارنامه سیاهی در دست دارد. اما چرا دونالد ترامپ برخلاف دیگر کشورهای مسلمان، از لغو صدور روادید آمریکا برای شهروندان این کشور صرف نظر کرد؟

دونالد ترامپ پس از ورود به کاخ سفید در یک فرمان اجرایی ورود مهاجران به آمریکا را تا ۱۲۰ روز به حالت تعلیق درآورد. وی همچنین صدور روادید برای شهروندان کشورهای عمدتا مسلمان از قبیل ایران، سوریه، عراق، لیبی، سومالی، یمن و سودان را با هدف آنچه «جلوگیری از حملات تروریستی به خاک آمریکا» خواند، به مدت ۳۰ روز متوقف کرد.

با این حال، ترامپ در این فرمان اجرایی به عربستان سعودی که با بزرگ‌ترین حادثه تروریستی رخ داده در خاک آمریکا مرتبط است، اشاره ای نکرده است. این در حالی است که ۱۵ نفر از ۱۹ هواپیماربایی که در حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر نقش داشتند، شهروند عربستان بودند.

همچنین اسناد منتشر شده از سوی ویکی لیکس نشان می‌دهد عربستان سعودی و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس که با آمریکا روابط دوستانه ای دارند، از گروه‌هایی همچون طالبان و القاعده حمایت مالی می‌کنند. در برخی از این اسناد آمده است: «عربستان سعودی بزرگ‌ترین حامی مالی گروه‌های تروریستی سنی مذهب در منطقه است.»

این کشور وهابی که به صورت افراط گرایانه‌ای قوانین اسلام را تحریف کرده است و به اجرا در می‌آورد، حامی بزرگی برای گروه تروریستی داعش است و بنیادهای فکری گروه تروریستی داعش تا حد زیادی به تفکر وهابیت نزدیک است.

این کشور که سرپرستی مقدس‌ترین اماکن اسلامی در مکه و مدینه را بر عهده دارد، هیچ گاه اظهارات ضداسلامی دونالد ترامپ درخصوص مسلمانان را محکوم نکرده است. در عین حال، ترامپ در نظر عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس به دلیل مخالفت‌هایی که با ایران دارد، از جایگاه بالایی برخوردار است.

این حقیقت در اظهارات بی اساس «عادل الجبیر» وزیر امور خارجه عربستان، پس از مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری جدید آمریکا به چشم می خورد: «ما نسبت به دولت ترامپ بسیار خوش‌بین هستیم. مواضعی که ترامپ اتخاذ کرده با مواضع ما کاملا همسو و هم جهت است. حضور آمریکا در صحنه بین‌المللی امری است که ما از آن استقبال می‌کنیم؛ زیرا بدون مداخله آمریکا، جهان به بن‌بست می‌رسد.»

این در حالی است که روابط اوباما با عربستان نسبت به روسای جمهور پیشین آمریکا به مراتب سردتر بود. توافق هسته‌ای ایران نیز یکی از دستاوردهای دولت اوباما بود که انتقاد شدید عربستان را در پی داشت.

عربستان از سال ۱۹۴۵ همواره یکی از متحدان سرسخت آمریکا بوده است. همچنین دو کشور عربستان و آمریکا روابط تجاری و امنیتی گسترده‌ای با یکدیگر دارند.

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز