خبرگزاری کار ایران

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری کره‌جنوبی:‌

آمریکا باید برای به کارگیری سیستم «تاد» صبر کند

نامزد پیشرو در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده کره‌جنوبی اعلام کرد که آمریکا برای به کارگیری سیستم تاد در این کشور باید از دولت آینده اجازه بگیرد.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «مون جائه این» رهبر پیشین حزب عمده مخالف کره‌جنوبی که در حال حاضر در نظرسنجی‌ها برای نامزدی ریاست‌جمهوری بعدی این کشور از رقبا پیشی گرفته است، امروز – پنجشنبه – اعلام کرد که به کارگیری سیستم دفاع ضد موشک آمریکایی که خشم چین را برانگیخته است، باید از سوی دولت بعدی مورد تایید قرار گیرد.

وی که ۶۳ سال سن دارد و رقابت‌های ریاست‌جمهوری قبلی را به «پارک گئون های» رئیس‌جمهوری فعلی با اختلاف سه درصد واگذار کرده بود، تایید کرد که در انتخابات بعدی کاندیدا خواهد شد. این انتخابات قرار است تا پایان ۲۰۱۷ برگزار شود اما در صورت تایید استیضاح پارک و ترک مقام ریاست‌جمهوری توسط وی، ممکن است زودتر برگزار شود.

کره‌جنوبی و آمریکا در سال جاری توافق کردند تا از سیستم دفاع ضد موشکی تاد برای مقابله با تهدید‌های اتمی کره‌شمالی و آزمایش‌های موشکی این کشور، استفاده کنند.

البته چین در این رابطه با ابراز مخالفت با چنین امری اعلام کرده که رادار‌های این سیستم قادرند به خاک این کشور نفوذ کنند. روسیه هم موضعی مشابه اتخاذ کرده است.

سیستم دفاع ضد موشکی مخالفت‌هایی نیز در کره‌جنوبی داشته و به خصوص در مناطقی که قرار است مستقر شود، نگرانی‌هایی را برانگیخته است.

عدم قطعیت در رابطه با پارک در پی رای پارلمان برای استیضاح وی در هفته گذشته، زمان‌بندی انتخابات احتمالی آینده و تغییر دولت در آمریکا به پرسش‌ها در رابطه با زمان به کارگیری این سیستم دامن زده است.

مون در کنفرانسی خبری در سئول گفت که کره‌جنوبی باید منتظر رئیس‌جمهوری بعدی خود برای چنین تصمیمی بماند.

وی گفت: «‌ادامه روند به کارگیری سیستم‌های تاد تحت شرایط سیاسی فعلی نامناسب است.»

فرمانده نیروهای آمریکایی در کره ‌جنوبی ماه گذشته میلادی اعلام کرده بود که در هشت تا ۱۰ ماه آینده، این سیستم در کره‌جنوبی به کار گرفته خواهد شد.

مون همچنین امکان مذاکره مجدد در رابطه با توافق در به کارگیری این سیستم را مطرح کرده و گفت که چنین امری روابط میان سئول و واشنگتن را خدشه‌دار نخواهد کرد. وی گفت که در صورت انتخاب برای تقویت روابط با آمریکا که در حال حاضر ۲۸ هزار و ۵۰۰ نیروی ارتش در این کشور دارد، تلاش خواهد کرد.

مون در نظرسنجی‌های امروز – پنجشنبه – در رابطه با نامزد‌های احتمالی ریاست‌جمهوری و محبوبیت آنان با ۲۴ درصد آرا در صدر قرار گرفت. این آمار در مقابل ۱۹ و نیم درصد آرایی که «بان کی مون»‌ دبیر کل سازمان ملل کسب کرده و به احتمال فراوان وارد این رقابت‌ها می‌شود، قابل مقایسه است. البته وی هنوز به طور رسمی برای حضور در این رقابت‌ها اعلام آمادگی نکرده است.

مون که از منظر سیاسی لیبرال است، از سیاست‌های پارک در رابطه با کره‌شمالی انتقاد کرده و آن را باعث پیشرفت در برنامه‌های اتمی این کشور دانسته است.

وی گفت که رویکرد دو جانبه که شامل گفت‌و‌گو‌ها میان دو طرف می‌شود، تاثیر گذارتر است. وی همچنین افزود که تمایل به دیدار با «کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی در صورت برقراری شرایط خاص دارد.

در ماه جاری میلادی، مقام‌های کره‌جنوبی، اعلام کرده‌اند که به دنبال افزایش تحریم‌های یک‌جانبه علیه کره‌شمالی در پی پنجمین و بزرگ‌ترین آزمایش اتمی این کشور در ماه سپتامبر بوده‌اند.

تحریم‌های جدید شورای امنیت سازمان ملل که برای قطع صادرات سالانه کره‌شمالی به یک چهارم طراحی شده، در پی این آزمایش به اجرا درآمد.

دادگاه قانون اساسی ۱۸۰ روز وقت دارد تا رای پارلمان برای استیضاح پارک را رد یا قبول کند.

اگر وی زودهنگام از قدرت کناره‌گیری کند، انتخاباتی در مدت ۶۰ روز برگزار می‌شود.  

 

 

کد خبر : ۴۳۸۳۷۶