تحریمهای واشنگتن علیه هاوانا همچنان به قوت خود باقی است
وزارت خارجه کوبا اعلام کرد که تحریم تجاری آمریکا علیه این کشور به میزان وسیعی همچنان باقی مانده که این مسئله مانع مهمی در پیشرفت اقتصادی کوبا است.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، «برونو رودریگرز» وزیر خارجه کوبا در گزارشی که قرار است در نشست سالیانه سازمان ملل ارائه شود، اعلام کرد که این تحریمها بالغ بر چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در سال گذشته برای این کشور هزینه داشته است.
وزیر خارجه کوبا از «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا به خاطر تجدید روابط با هاوانا و لغو برخی از محدودیتها در زمینههای مختلف نظیر رفت و آمد بین کشورها قدردانی کرد.
اما برونو رودریگز تاکید کرده که هیچ تغییر اساسی در تحریمهای آمریکا علیه کوبا دیده نمیشود.
رودریگرز همچنین گفته است تنها در صورتی که واشنگتن گامهای مهمی در این مورد بردارد، میتوان شاهد شکوفایی اقتصادی در کوبا بود.
نخستین تحریم تجاری علیه کوبا در سال ۱۹۶۰ میلادی وضع شد. در سال ۱۹۶۱، ایالات متحده در اعتراض به ملی شدن اموال شهروندان آمریکایی در کوبا بدون پرداخت غرامت، روابط دیپلماتیک خود با آن کشور را قطع کرد که تیرگی بیشتر روابط و تشدید تحریمها را در پی آورد و عملا به قطع کامل روابط تجاری و مالی بین دو کشور انجامید.
دو کشور روابط کامل دیپلماتیک خود را در ماه جولای سال گذشته از سر گرفتند.
از سرگیری روابط نتیجه توافق باراک اوباما و رائول کاسترو، روسای جمهوری دو کشور بود. اوباما از لغو تمامی قوانین مربوط به تحریم کوبا حمایت میکند اما چنین تحولی مستلزم مصوبه کنگره آمریکا است.
در عین حال، برخی از قوانین مصوب کنگره آمریکا در مورد تحریم کشورهای خارجی تصمیمگیری در مورد نوع، دامنه و تمدید تحریمها را برعهده رئیس جمهوری قرار داده است. از زمان توافق بین کاسترو و اوباما، تعدیلهایی در تحریمهای آمریکا علیه کوبا صورت گرفته و امکان مبادلات تجاری بین دو کشور را تا حدودی فراهم شده است. از جمله بانکهای آمریکایی اجازه ایجاد ارتباط و انجام معاملات بانکی با کوبا را یافتهاند.