ساداتیان در گفتوگو با ایلنا:
دلیل استعفای فاراژ فرار از پیامدهای برگزیت بود/ فروپاشی اتحادیه به گردن مردم بریتانیا افتاده است
استعفای رهبر حزب استقلال بریتانیا یا انصراف شهردار سابق لندن از شرکت در رقابتها و پیش از آنها تصمیم نخستوزیر فعلی برای استعفا، به نوعی حفظ حیثیت خود پس از واکنشهایی بود که در نتیجه رای به خروج از اتحادیه صورت گرفت.
«سیدجلال ساداتیان» کارشناس مسائل بریتانیا در مورد علل استعفای نایجل فاراژ، رهبر حزب استقلال بریتانیا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار داشت: در بحث جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا باید بگوییم که نخستوزیر این کشور آتش خروج از اتحادیه را روشن کرد و نهایتاً این موضوع دامنگیر خود دیوید کامرون شد و به عنوان اولین قربانی همهپرسی بریتانیا نام وی در صدر قرار گرفت. این مسئله زمانی اتفاق افتاد که صدراعظم آلمان اصرار کرد که هر کشور و هرکدام از اعضای اتحادیه میبایست سهمی از مهاجران وارد شده به اروپا را قبول کند و درجواب آن کامرون اعلام کرده بود که اگر اتحادیه اروپا بخواهد این موضوع را به انگلیس تحمیل کند، احتمال اینکه این کشور از اتحادیه خارج شود زیاد است. همین موضوع موجب شد که تا بحث خروج از اتحادیه به صورت سلسلهوار به کشورهای دیگر قاره اروپا هم سرایت کند و با زیر سوال بردن بروکسل توسط کامرون خروج از اتحادیه محقق شد.
وی ادامه داد: مسئله دیگر که پس از انتشار نتایج همهپرسی بریتانیا مشخص شد این بود که تنها حدود چهار درصد تفاوت میان آرای مخالفان و موافقان خروج از اتحادیه وجود داشت و همین امر باعث شد تا عدهای در بریتانیا نسبت به این موضوع اعتراض کنند که البته تجمعاتی صورت گرفت و هدف آن درخواست مجدد برای برگزاری همهپرسی دوم بود. اما ظاهر قضیه و با توجه به داده های موجود در خاک انگلستان و اتحادیه اروپا این امر را امر بعیدی اعلام میکند.
پس از آن دیوید کامرون اعلام کرد استعفا میدهم که دلیل اصلی آن مواضع و واکنشهای آلمان و فرانسه پس از همهپرسی بریتانیا بود. چراکه این دو کشور به عنوان رهبران اصلی اتحادیه صراحتاً اعلام کرده بودند که انگلستان باید به صورت صریح مواضع خود را اعلام کند و از این بلاتکلیفی بیرون آید. در این راستا عده دیگری از کشورهای عضو اتحادیه انتقاداتی نسبت به آلمان و فرانسه داشتند که گفته بودند بگذارید مردم بریتانیا خودشان تصمیم بگیرند و بیش از حد به آنها فشار وارد نکنید.
این کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به کنارهگیری بوریس جانسون و پس از آن نایجل فاراژ بیان کرد: احزاب راستگرا مانند حزب استقلال بریتانیا به رهبری نایجل فاراژ و همچنین بوریس جانسون شهردار سابق لندن از مواضع فعلی کشورهای اروپایی و وضعیتی که در آنجا به وجود آمده بود، احساس خطر کرده و نهایتاً اقدام به استعفاء کردند. به بیان دیگر باید بگوییم که استعفای رهبر حزب استقلال بریتانیا یا کنارهگیری جانسون و قبل از آنها دیوید کامرون به نوعی حفظ حیثیت خود پس از واکنشهایی بود که در نتیجه خروج از اتحادیه صورت گرفت.
وی در پایان گفت: در این روند کشورهای دیگر مانند ایتالیا و اسلوواکی اعلام کردند که برای خروج از اتحادیه همهپرسی را کلید خواهند زد. لذا در اینجا است که فروپاشی اتحادیه و واگرایی آن به گردن مردم بریتانیا افتاده است. چراکه آنها قصد پذیرش مهاجران و آوارگان جنگی را نداشتند و در حالت فعلی تمامی اوضاع، ضد حیثیت بریتانیا رقم خورده است. لذا استعفای فاراژ و کنارهگیری رهبران احزاب دیگر نشاندهنده این است که آنها قصد فرار از وضعیت فعلی را دارند که به هیچ وجه تصور چنین وضعیتی را نداشتند.