نخستوزیر هند در کنگره آمریکا سخنرانی میکند
نخستوزیر هند در جریان سفر به آمریکا در کنگره این کشور سخنرانی میکند.
به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «نارندرا مودی» رهبر مناقشه برانگیز که یک دهه پیش برای نقش احتمالیاش در کشتار اقلیت مسلمانان این کشور در سال 2002 موفق به کسب روادید آمریکا نشد، هم اکنون مهمان افتخاری دولت آمریکا است که برای کنترل پکن تلاش میکند.
نارندا مودی بر طبق زمانبندیهای انجام شده قرار است در یک جلسه مشترک در کنگره آمریکا، در روز چهارشنبه سخنرانی کند. این موضوع نمایانگر تغییری عمیق در سیاست خارجی دهلی نو است آن هم پس از یک دهه خودداری از همکاری آشکار با ایالات متحده آمریکا.
این رهبر مناقشه برانگیز هندی که متعلق به حزب محافظه کار افراطی «بهاراتیا جاناتا» است، در سالهای اخیر به ارتباط با جنایات علیه اقلیت عمده مسلمان این کشور متهم شده است که از جمله آن میتوان به کشتار سال 2002 گجرات که منجر به جابهجایی 200 هزار ساکن این منطقه شد، اشاره کرد. وی تا کنون توانسته است روابط خود را با آمریکا را بر اساس منافع مشترک از جمله مقابله با نفوذ چین گسترش داده و این کشور را متحد هند کند.
دولت آمریکا مشکلات زیادی را برای متحد شدن با هند متحمل شده است و این اقدامها همسو با استراتژیهای آمریکا برای در برگرفتن و کنترل پکن است. در همین راستا آمریکا تا کنون دو بار وزیر دفاع خود را به دهلی نو فرستاده است تا این کشور را به گسترش تعهدات نظامی مابین دو قدرت تشویق کند.
«اشلی تلیس» از وزارت کشور آمریکا دیدار مودی را «نقطه عطفی برای سیاستها و عمکرد اوباما تا کنون دانست.»
وی در این مورد گفت: «این موضوع یک تغییر اساسی و شگرف است که آمریکا امروز میتواند هند را به عنوان یک شریک امنیتی در منطقه گسترده هند-اقیانوسیه ببیند.»
روابط دفاعی هند و آمریکا تا کنون بارها در مقاطع حساسی چون آزمایشهای اتمی هند در سال 1998 و در ابتدای اشغال افغانستان توسط آمریکا مورد چالش قرار گرفته بود.
در همین راستا روابط هند با رقیب چینی خود در سالهای اخیر محدود شده چرا که دهلینو عملیات چین در آبهای دریای چین جنوبی را تهدیدی علیه تجارت دریایی خود میداند. در حالی که چین نیز در مقابل تلاشهای آمریکا برای گسترش همکاریها با کشورهای منطقه خود را تهدیدی جدی محسوب میکند.
سیاست دربرگیرندگی آمریکا در قبال چین در روز چهارشنبه وارد مرحله جدیدی خواهد شد چرا که چنین حضوری در کنگره از سوی یک رهبر هند، روابط نظامی و دفاعی دو کشور را به صورت چشمگیری گسترش خواهد داد.
بر اساس این گزارش، مودی در حال حاضر با قراردادهایی با «لاکهید مارتین» و «بویینگ» برای توسعه نسل جدید جتهای جنگی، هند را به سمت گسترش توان نظامی و همکاریهای نظامی با آمریکا سوق داده است.