خبرگزاری کار ایران

دیده‌بان حقوق بشر:

طالبان از کودکان در جنگ استفاده می‌کند

دیده‌بان حقوق بشر که مقر آن در نیویورک است، اعلام کرده که گروه طالبان شماری از کودکان افغانستان را از اواسط سال ۲۰۱۵ میلادی وارد صفوف نیروهای جنگی خود کرده‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، اما گروه طالبان ضمن تکذیب یافته‌های این گزارش، استفاده از کودکان در جنگ را خلاف اصول خود خوانده است.

دولت افغانستان نیز بارها از بازداشت کودکانی خبر داده که به منظور انجام حملات انتحاری، توسط گروه طالبان آموزش یافته‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده است که تحقیق این نهاد نشان می‌دهد که گروه طالبان کودکان را آموزش می‌دهد و آنها را به عملیات‌های نظامی از جمله کارگذاری مواد انفجاری می‌فرستد.

براساس گزارش این نهاد، در ولایت قندوز گروه طالبان از مدرسه‌های مذهبی برای آموزش نظامی کودکان بین سنین ۱۳ الی ۱۷ سال استفاده می‌کنند. شماری از این افراد به جبهه جنگ اعزام می‌شوند.

«پاتریشیا گوسمن» محقق ارشد افغانستان این گروه گفته است: «کودکان افغان باید در مدرسه و در خانه با پدر و مادر خود باشند. نه این‌که به عنوان گوشت دم توپ توسط شورشیان طالبان مورد سوء استفاده قرار گیرند.»

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرده است که آنها با بستگان ۱۳ کودک افغان که قبلا توسط گروه طالبان استخدام شده بودند و برای بیشتر از یک سال به عنوان سرباز جنگیده‌اند، مصاحبه کرده‌است.

در این گزارش آمده که این سربازان در مدارس ولایت قندوز، تخار و بدخشان زمانی که ۱۳ ساله یا جوان‌تر هستند، استخدام می‌شوند.

ساکنان و تحلیل‌گران در ولایت قندوز که در این گزارش با آنها صحبت شده، به دیده‌بان حقوق بشر گفته‌اند که استخدام و اعزام کودکان به جبهه جنگ با عملیات بزرگ گروه طالبان در ماه آوریل سال ۲۰۱۵ افزایش یافت.

در این گزارش آمده که این مدارس توسط گروه طالبان اداره می‌شوند. شمار این مدارس در ولایت قندوز و هم‌چنین سایر ولایت‌ها از اواخر سال ۲۰۱۲ افزایش یافته‌اند.

بر اساس این گزارش، با افزایش حملات گروه طالبان در سال ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ در مناطقی ولسوالی چهارسده و دشت ارچی ولایت قندوز، آنها بر سیستم آموزشی این ولایت بیشتر تاثیر گذار شدند.

فرماندهان گروه طالبان، مدارس را نه تنها برای شست‌وشوی مغزی، بلکه برای فراگیری فنون نظامی استفاده می‌کردند.

قبل از آن گروه طالبان کودکانی را که انتخاب می‌کردند، برای آموزش به وزیرستان پاکستان فرستادند، ولی نظر به یافته‌های این گزارش، اکنون این کار را داخل افغانستان انجام می‌دهند.

این گزارش افزوده که گروه طالبان آموزش کودکان و شست‌‌وشوی مغزی آنها را از سن شش سالگی شروع می‌کنند. بعد آنها توسط طالبان آموزش‌های مذهبی دریافت می‌کنند.

براساس این گزارش این روند ادامه پیدا می‌کند و زمانی که آنها به سن ۱۳ سالگی رسیدند، آموزش‌های نظامی آنها آغاز می‌شود. این مهارت‌ها شامل استفاده از اسلحه، تولید و استفاده از مواد منفجره است.

در این گزارش به نقل از یکی از نزدیکان کودک سرباز، گفته شده، که بعدا این افراد به یک گروه ویژه از گروه طالبان در ولسوالی سپرده می‌شوند.

حدود چهار ماه قبل، ملا اختر منصور، رهبر گروه طالبان از فرماندهان تحت فرمان خود خواست که از استخدام نوجوانانی که ریش درنیاورده‌اند، خودداری کنند.

وی در پیام صوتی ۱۳ دقیقه‌ای خود از سن مشخصی برای عدم استخدام نوجوانان در دسته‌های شبه‌نظامی گروه طالبان یاد نکرده بود، اما گفته بود نوجوانانی که هنوز ریش درنیاورده‌اند، باید در مدارس آموزش ببینند یا در خدمت والدین خود باشند.

 

کد خبر : ۳۴۸۰۹۸