خبرگزاری کار ایران

سیاستمدار آلمانی:

پلیس باید در صورت لزوم به پناهجویان شلیک کند

سیاست‌مدار عوام‌گرای حزب دست راستی «ای.اف.دی» آلمان گفته پلیس این کشور باید اجازه یابد تا «در صورت لزوم» به پناهجویانی که به طور غیرقانونی از مرز این کشور عبور می‌کنند، شلیک کند.

به گزارش ایلنا به نقل از بی‌بی‌سی، «فرائوک پتری» که رهبر حزب راست‌گرای «آلترناتیو برای آلمان» است به یک نشریه این کشور گفته: «نه این که من خواهان برخورد خشن باشم اما مجوز استفاده از اسلحه به عنوان آخرین راهکار (برای جلوگیری از ورود مهاجران) باید در دسترس پلیس قرار گیرد.»

فرائوک پتری که حزبش با یکپارچگی اتحادیه اروپا هم مخالف است به روزنامه «منهایمر مرگن» گفته است: «پلیس باید مقابل موج ورود مهاجران از مرزهای اتریش را بگیرد و برای این کار اگر لازم بود از سلاح استفاده کند. این چیزی است که قانون هم تصریح کرده است.»

این سخنان با انتقادهای فراوان پلیس و احزاب چپ آلمان و همچنین اتحادیه صنفی پلیس این کشور روبه‌رو شده است.

آلمان در سال گذشته میلادی، بیشترین تعداد پناهجو را در اروپا پذیرفت. در سال ۲۰۱۵، حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار پناهجو که اغلب از کشورهای جنگ‌زده سوریه و عراق بودند، در آلمان اسکان یافتند.

هم‌زمان، «آنگلا مرکل« صدراعظم آلمان که این روزها با انتقادهای جدی در برابر سیاست‌های مهاجرتی دولتش روبه‌رو است، تاکید کرده بخش اعظم پناهجویان سوری و عراقی پس از اتمام جنگ به کشورشان باز خواهند گشت.

مرکل همچنین گفته سیاست‌های انقباضی جدید در دولتش که طی یک هفته گذشته برخی از آنها اعلام شده، به احتمال زیاد جلوی موج روز افزون ورود پناهجویان به آلمان را خواهد گرفت اما با این حال، برای اقدام اثربخش‌تر باید در سطح اتحادیه اروپا مداخله صورت گیرد.

در واکنش به سخنان پتری، «توماس اوپرمن» از چهره‌های برجسته احزاب چپ آلمان گفت است: «آخرین سیاست‌م‍داری که خواستار به گلوله بستن پناهجویان شده بود، اریک هونکر، رهبر حزب کمونیست آلمان‌ شرقی بود.»

در همین حال، اتحادیه صنفی پلیس آلمان هم اعلام کرده است: «پلیس آلمان هیچ‌گاه به روی پناهجویان آتش نخواهد گشود.»

این اتحادیه همچنین اعلام کرده است که سخنان پتری نشان از یک «ذهنیت افراط‌گرا و غیرانسانی» دارد.

در سال ۲۰۱۵ تعداد حملات به مراکز اقامت پناهجویان در آلمان به شدت افزایش داشته است.

به گزارش پلیس این کشور، تعداد حملاتی از این دست در سال گذشته به هزار و پنج مورد رسید که چهار برابر موارد مشابه در سال ۲۰۱۴ بوده است.

 

کد خبر : ۳۴۲۷۹۳