شباهتهای زیادی در نحوه شهادت سمیر قنطار و جهاد مغنیه وجود دارد/ همکاری اطلاعاتی النصره و داعش با اسرائیل محرز است
در شیوه شهادت سمیر قنطار سناریویی مانند شهادت جهاد مغنیه طرحریزی و عملی شد که این نشاندهنده همکاری اطلاعاتی آشکار تروریستها با تل آویو است.
«حسن هانیزاده» کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص شهادت سمیر قنطار از فرماندهان حزبالله لبنان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا تصریح کرد: سمیر قنطار یکی از مبارزان لبنانی بود که از ابتدای شکلگیری مقاومت اسلامی به عضویت آن درآمد و حدود ۳۰ سال در اسارت رژیم صهیونیستی بود که این اسارت نتیجه یک عملیات گروگانگیری در اواخر دهه ۷۰ میلادی بود و در مبادله اسرا در سال ۲۰۰۸ میلادی به لبنان بازگشت.
وی افزود: قنطار پس از کلید خوردن بحران سوریه در سال ۲۰۱۱ به عنوان یکی از فرماندهان اصلی و آموزشدیده برای دفاع از مرزهای لبنان به مقابله با داعش و خصوصاً جبههالنصره پرداخت و به دلیل توان بالای آنالیز نظامی و بینش سیاسی توانست در پاکسازی مناطق قنیطره و زبدانی نقش مهمی را ایفا کند و در عملیاتهای متعددی که در مرزهای سوریه و لبنان برگزار شده بود، نقش موثر و بهسزایی داشت.
هانی زاده در خصوص نحوه شهادت سمیر قنطار گفت: آنچه که در اخبار منتشر شده است، علت شهادت وی را بمباران منطقه ریف و حاشیه دمشق توسط جنگندههای اسرائیلی مخابره کردهاند و باید توجه داشت که این مدل از حملات هوایی آن هم با نقطهزنی دقیق، تنها از طریق محاسبات جغرافیایی دقیق و ارسال اطلاعات آن به مرکز فرماندهی هوایی خواهد بود. در مساله شهادت سمیر قنطار بدون شک همکاری اطلاعاتی و تبادل داده بین تروریستهای حاضر در اطراف دمشق مانند جبهه النصره و حتی داعش صورت گرفته است چراکه مکان دقیق استقرار و حتی نقطه حضور نیروهای حزبالله به اتاق جنگ تلآویو و جنگندههای اسرائیلی داده شده که توانستهاند با چنین دقتی نقطه مورد نظر را بمباران کرده و قنطار را به شهادت برسانند.
این تحلیلگر مسائل منطقهای با مقایسه نحوه به شهادت رسیدن سمیر قنطار و جهاد مغنیه خاطر نشان کرد: در جریان شهادت جهاد مغنیه و پنج نفر از فرماندهان رده بالای حزبالله لبنان در قنیطره هم شاهد بمباران هوایی جنگندههای رژیم صهیونیستی بودیم که در آنجا هم همکاری داعش و النصره با اسرائیل به اثبات رسید. در شیوه شهادت سمیر قنطار هم سناریویی مانند شهادت جهاد مغنیه طرحریزی و عملی شد که این نشاندهنده همکاری اطلاعاتی آشکار تروریستها با تل آویو است.
وی در پایان تصریح کرد: در طول نزدیک به پنج سال درگیری در سوریه هر زمانی که اسرائیلیها احساس کردهاند که تروریستها در حال تضعیف هستند، با سناریوهای متعدد به کمک آنها شتافتند و حمله هوایی جنگندهها به ریف هم از این امر مستثنی نیست. به گونهای که پیشروی نیروهای ارتش و نیروهای مردمی در سوریه آن هم روی زمین در حال نتیجه دادن است و نیروهای حزبالله که به عنوان نیروهای استراتژیک و مکمل در سوریه به حساب میآیند، به دلیل نقش مهمی که در تحولات سوریه دارند، در فهرست اهداف حامیان تروریستها به خصوص اسرائیل قرار دارند. مشابه این موضوع را در عراق و از سوی بارریزی هوایی توسط هواپیماهای آمریکایی شاهد بودیم که به نوعی هر از چندگاه و پس وارد شدن ضربات سخت به تروریستها صورت میگیرد.