هدف از بارریزی آمریکا برقراری توازن نظامی معارضان برای مقابله با ارتش سوریه است
بارریزی هوایی مهمات و تسلیحات در شمال سوریه که توسط آمریکا صورت گرفت به نوعی تقابل معارضان سوری با ارتش این کشور را به نمایش میگذارد.
«امیرعلی ابوالفتح» تحلیلگر مسائل آمریکا در خصوص بارریزی ۵۰ تن سلاح و مهمات توسط هواپیمای ترابری – نظامی ایالات متحده برای معارضان سوری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: ایالات متحده آمریکا تقریباً چند ماه پس از بحران سوریه کمکهای اقتصادی و تسلیحاتی زیادی را در اختیار جریانهایی در سوریه قرار داد. این گروهها در ابتدای بحران سوریه به عنوان گروههای معارض شناخته میشدند که گرایشهای فکری سکولار داشتند و خود را جانشین بشار اسد معرفی کرده بودند.
وی ادامه داد: از چهار سال گذشته تاکنون اقدامهای بارریزی و کمک تسلیحاتی به تروریستها در عراق و سوریه توسط آمریکا صورت پذیرفته است و باید گفت که بارریزی ۵۰ تن تسلیحات در شمال سوریه سناریوی جدیدی به حساب نمیآید. چراکه دلیل اصلی این اقدام ایالات متحده مربوط به ورود روسیه به پرونده سوریه است و غربیها درصدد هستند تا جریانات معارض به اصطلاح میانهرو که متشکل از ائتلافی با حضور کردها، ارتش آزاد سوریه و شبهنظامیان عرب مسیحی است را به نفع خود تقویت کند تا مانع از پیشروی ارتش سوریه شود.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به حملات هوایی صورت گرفته توسط جنگندههای روسیه علیه مواضع تروریستهای تکفیری در سوریه تاکید کرد: اگر به اخبار چند روز گذشته توجه کنیم، به وضوح میبینیم که ارتش سوریه با پشتیبانی هوایی روسیه موفق شده است تا پیشرویهای خوبی در مناطق مختلف این کشور داشته باشد از همین رو آمریکا به این فکر افتاده است که بایدتوازن تسلیحاتی مناسبی برای رویارویی معارضان با ارتش سوریه به وجود بیاورد که شاهد بارریزی آمریکا در سوریه بودیم تا نهایتاً موجبات عقبنشینی ارتش سوریه را فراهم کنند.
وی درباره حمله تروریستی که به سفارت روسیه در دمشق صورت گرفته است، گفت: در ابتدا باید دید که این اقدام توسط کدام یک از گروههای تروریستی صورت گرفته است و به نظر میآید که این حمله با هدف تضعیف و مخدوش کردن چهره نظام فعلی سوریه صورت گرفته است. چراکه مسئولیت امنیت و حفاظت از تمامی سفارتخانهها به خصوص در دمشق که پایتخت سوریه است، بر عهده دولت سوریه است.
ابوالفتح در پایان تاکید کرد: اگر بخواهیم از بعد دیگری به این قضیه نگاه کنیم باید بگوییم که حمله تروریستی به سفارت روسیه در دمشق به نوعی تهدید روسیه بوده است. به طوری که تروریستها تصمیم داشتند تا با این حمله به روسیه اخطار دهند که ممکن است دامنه و گستره اقدامهای تروریستی به مسکو کشیده شود. به نحوی که تهدیدهای تروریستی به صورت بالقوه در چچن و حتی در داخل روسیه وجود دارد و باید به این نکته توجه داشت که دارای یک حمایت بینالمللی است و میتواند عملیاتهای گستردهای را در مناطق مختلف صورت دهد. از طرف دیگر ممکن است غرب بخواهد با گروههای تروریستی دیگری که در سوریه حضور دارند، روسیه را ناآرام کنند.