فلاحتپیشه در گفتوگو با ایلنا:
معیار اصلی سیاست خارجی کویت همسویی با آمریکا است
یک کارشناس مسائل خاورمیانه درباره نقش کویت در معادلات اخیر این منطقه گفت که کویت در تحولات منطقهای دارای یک رویکرد مستقل نیست و نقش خود را در قالب چینش کلی قدرتها در خاورمیانه ایفا میکند.
حشمتالله فلاحتپیشه با اشاره به اقدامهای اخیر و نقشآفرینی کویت در خاورمیانه به خبرنگار ایلنا گفت: کویتیها یک معیار اصلی در سیاست خارجی خود دارند که آن همسو بودن با دولت آمریکا است.
وی ادامه داد: آنها بعد از سال ۱۹۹۰ میلادی راهبرد خود را جدا یا مستقل نکردند و تنها یک راهبرد کلینگر را اتخاذ کردند. آنچه که در این بین باعث شده تا کویت هم به عنوان حامی تروریسم در منطقه مطرح شود، مشکل ارتباط سلفیها با برخی از دولتمردان این کشور است. به گونهای که این کشور هم مانند دیگر کشورهای عربی با کمک به ایفای نقش منفی سلفیها و ارتبا با تروریستها توانسته نام خود را در فهرست حامیان تروریستها قرار دهد.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با تاکید بر نقش آمریکا در سیاستهای کویت و منطقه خاورمیانه افزود: به موازات دوری از آمریکا و تقسیم تروریستها به خوب یا بد، کویت هم به یک سر در گمی دچار شده است و سعی دارد با میزبانی از جلسات نقش خود را به عنوان یک کشور مثبت و تاثیر گذار در افکار عمومی انعکاس دهد.
وی در پایان تاکید کرد: دولت کویت خط مشخصی ندارد. امروز به سمت عربستان متمایل است و فردا به سمت ایران و روزی دیگر به سمت آمریکا متمایل است لذا طبقاتی از دولت کویت در بدنه ساختار سیاسی این کشور وجود دارند که اکثریت آنها سلفی هستند و در موضوع حمایت از تروریستها نقش دارند.