هانی زاده در گفت و گو با ایلنا:
دو قطبی شدن یمن برای ضربه زدن به انصارالله است
یک کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به تحولات اخیر یمن و وضعیت فعلی این کشور گفت که یمن در حال حاضر وضعیت و شرایط بسیار دشوار و خطرناکی را تجربه میکند چرا که شش کشور حوزه خلیجفارس از هرگونه تغییر و تحول در این کشور هراس دارند و نسبت به این تحولات حساسیت بسیار شدیدی از خود نشان میدهند.
«حسن هانیزاده» با اشاره به انتقال سفارتهای برخی کشورهای عربی و غربی از پایتخت یمن به جنوب این کشور، به خبرنگار ایلنا گفت: حوادث یمن از سال ۲۰۱۱ میلادی باعث سرنگونی رژیم «علی عبدالله صالح» شد و از طرف دیگر، در ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ و به موازات انقلاب بحرین دو گردان از کماندوهای عربستان که اغلب هم وهابی بودند، وارد بحرین شدند و همزمانی این دو انقلاب در یمن و بحرین باعث شد تا طرحهایی در راستای جلوگیری از به نتیجه رسیدن این انقلاب توسط کشورهای عربی و حاشیه خلیجفارس تدوین شود.
وی با تاکید بر اینکه عربستان یکی از محورهای اصلی در پرونده یمن محسوب میشود، تصریح کرد: عبدالله صالح حدود ۳۳ سال یمن را به صورت دیکتاتوری اداره کرد و موجبات انقلاب توسط مردم فراهم شد اما مداخله سعودیها و سایر کشورهای خلیجفارس در یمن که از قدیم مشهود و ملموس بود، باعث شد تا این انقلاب مصادره شود و پس از آن روندی پیش آمد و منصور هادی که از بقایای حکومت صالح بود، روی کارآمد.
هانیزاده تاکید کرد: پس از اینکه منصور هادی روی کارآمد، هیچ گونه تغییری در ساز و کار امور در یمن صورت نگرفت و سازمانهای دولتی و سیاسی یمن دستخورده ماند و باعث شد انصارالله و حوثیها که نقش پر رنگی در انقلاب یمن داشتند، تضعیف شوند لذا سیر صعودی دخالت کشورهای خلیج فارس زمانی نمایان شد که مردم با انصارالله اعلام همکاری و هماهنگی کردند و از آن زمان شش کشور خلیجفارس عملاً برای دو قطبی کردن یمن وارد میدان شدند.
وی در ادامه نقش نماینده سازمان ملل در یمن را موثر دانست و تاکید کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس در صدد تضعیف کامل انصارالله هستند لذا با توجه به اینکه یمن عضو کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیست، طبیعتاً این شش کشور نمیتوانند در امور یمن دخالت کنند اما به دلیل اینکه حوثیها ساختاری شیعه دارند، شاهد به راه افتادن موجی جدید برای به زمین افتادن این جنبش هستیم.
این تحلیلگر مسائل بینالملل با خطرناک خواندن سناریوی جدید اعراب برای انتقال سفارتخانههای خود از صنعا به عدن گفت: منصور هادی و همینطور شش کشور مذکور بر این عقیدهاند تا با انتقال تمامی ساز و کارهای سیاسی و دولتی به عدن، یمن را به دو قطب شمالی و جنوبی تقسیم کنند به گونهای که حکومتی جدید در جنوب به راه بیندازند و در شمال یمن حلقه را بر حوثیها تنگتر کنند تا در گام بعدی داعش و القاعده به آن منطقه وارد شودند. در این صورت شاهد یک جنگ و نسلکشی مانند سوریه و عراق و در نهایت ترور مقامهای انصارالله خواهیم بود.