در نامه ظریف به بانکیمون مطرح شد؛
ابراز نگرانی ایران نسبت به رشد تروریسم در غرب
نگرانی ما، در جمهوری اسلامی و در دنیای اسلام، شیوع دوگانگی معیار در قبال دفاع از اصل " آزادی بیان " است که از احترام جهانشمول برخوردار است.
وزیر امور خارجه کشورمان در نامهای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد٬ توجه وی را به نمادهای فراگیر و بسیار آزاردهنده اسلامهراسی که پس از اقدامات تروریستی اخیر تشدید شدهاند، جلب کرد
به گزارش ایلنا، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در این نامه اعلام کرده است که آدمکشیهای غیرقابل توجیه توسط اعضاء یک گروه تروریستی خشن و بدنام - که دلیل وجودی و علل ظهور آنها به مثابه یک کنشگر در منطقه ما بر همگان آشکار است - توسط مسلمانان در سراسر جهان، به شمول دولتها، نهادها و مقامات مذهبی، جامعه مدنی و شخصیتهای برجسته، بگونهای صریح و بیابهام محکوم شده است و این واقعیت که اینگونه دست یازی به خشونت جائی در اسلام و تعلیمات متعالی آن ندارد و برای مسلمانان نیز قابل قبول نیست محل شک و تردید نیست، هرچند که عاملین و حامیان اسلام هراسی آنرا بگونه ای دیگر بنمایانند.
وی در ادامه افزوده است: نگرانی ما، در جمهوری اسلامی و در دنیای اسلام، شیوع دوگانگی معیار در قبال دفاع از اصل " آزادی بیان " است که از احترام جهانشمول برخوردار است.
وزیر امور خارجه کشورمان با ارائه نمونهای در تبیین نقطه نظرات خود خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است: شاید برای شما جالب باشد که در سال ۲۰۰۸ سردبیر همان مجله به کارتونیست مجله دستور داد تا به خاطر مطلبی که " ضد یهودی " قلمداد شده بود نامه معذرتخواهی بنویسد و آنگاه که او از انجام این دستور سرباز زد بلافاصله از مجله اخراج شد. چنین رویکرد و عزمی در مورد کاریکاتورهای موهن مکرّر متضمن بدنام کردن مسلمانان و اهانت به ارزشهای اسلامی که در آن مجله و دیگر نشریات مشابه در اروپا منتشر شدهاند و موجب تشدید تنش با جامعه مسلمانان در فرانسه و در جهان اسلام شده هرگز مشاهده نشده است.
هم چنانکه همه ما در دوران اخیر شاهد بودهایم، تهاجم آشکار علیه ارزشهای مذهبی مسلمانان، چه در مورد شخص پیامبر اکرم(ص)، قرآن کریم و یا تعلیمات و ارزشهای اسلامی، در جوامع مختلف غربی، چه از جانب محافل و شخصیتهای سیاسی، رسانهها و دنیای مجازی، با کمال تاسف بگونهای موضوعی عادی شده است.
ظریف در بخش دیگری از این نامه اضافه کرده است: این پدیده ذاتا خطرناک تهدیدی جدّی علیه صلح و امنیت بینالمللی، تهدیدی علیه فضا و محیط انسانی و روابط مسالمتآمیز بین دولتها و ملتها که به شدت مورد نیاز است، و نیز تهدیدی علیه ضرورت توسل همه به گفتوگو، تفاهم و مدارا بین مجموعه متکثر قومیتها، ادیان و نژادها در دنیای کنونی ما به شمار میرود.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه نامه خود به بان کیمون تاکید میکند: اکنون غرب و بویژه اروپا، فراتر از اقدام لازم و فوری در تقبیح و محکوم کردن اقدامات خشونت زبانی و عملی، میباید در درون خود به جستجوی علل بنیادینی برخیزد که چرا تعداد قابل توجهی از افراد و گروههای طرفدار ایدئولوژیهای افراطی و دخیل در انجام اقدامات سبعانه و خشونت زشت، در اروپا و در مقیاسی بزرگتر در عراق و سوریه، اتفاقا نسل دوم اروپائی هستند.
این پدیده عجیب و ظاهرا غیرقابل تبیین نمیتواند صرفا اتفاقی باشد، و نیز نمیتواند به آسانی بی اهمیت قلمداد شده و یا سرپوش نهاده شود. این پدیده بخشی لاینفک از واقعیت سیاسی در اروپا بشمار میرود، و نمایانگر نشانههائی از یک بیماری اجتماعی - سیاسی عمیقتر در این جوامع و بویژه سیاستهای جاری در قبال اقلیتهای مسلمان و ارزشها و مقدسات آنهاست.
ظریف در ابراز نگرانی جمهوری اسلامی ایران در خصوص رشد تروریسم در نسل دوم متولدین و پرورشیافتگان در جوامع غربی افزود: ادامه تحلیلهای اخیر، که عمدتا بخاطر آهنگ بالای استخدام تروریست در اروپا و آمریکای شمالی صورت گرفته است، حاکی از ناتوانی نظاممند این جوامع است که به حاشیهسازی، از خودبیگانگی و محرومیت این جوامع اقلیتی و اعضاء آنها و بطور مشخص نسل دوم که در جوامع غربی متولد و بزرگ شده و به مدرسه رفتهاند، انجامیده است. این واقعیت که تروریستهای داعش که غیرنظامیان بیگناه را سر میبرند و با احساس رضایت و شعف بیمارگونه سر بریده گروگانهای خود را به نمایش میگذارند به زبانهای اروپائی با لهجه بومی سخن میگویند گیجکننده و در عین حال ترسناک است.
نشانه رفتن انگشت اتهام بسوی دیگران، چه کشورهای اسلامی، چه برخی حکومتها که سیاستشان نامقبول است، و یا بدتر از آن، اسلام بمثابه یک دین، حتی اگر از منظر سیاست داخلی این کشورها مصلحتآمیز به نظر برسد و یا واجد منافع کوتاهمدت باشد، اصلا قانعکننده نیست و نمیتواند به مشکلات جدّی در سطح جامعه ذیربط و اکنون در سطح جهانی بپردازد.
وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح هدف خود از نگارش این نامه خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد افزود: هدف من از نگاشتن این نامه صرفا اعتراض به تجلیات آشکار دوگانگی معیارها و یا ایرادگیری به سیاستهای عمیقا مورد حمایت این یا آن دولت و جامعه نیست، بلکه طرح این نگرانیها با جنابعالی هدف جدّیتری را تعقیب میکند.
ظریف در ادامه این نامه افزوده است: با عنایت به توانائیهای نهادی سازمان ملل متحد و نیز این واقعیت که به عنوان دیپلمات چند جانبهای که هنوز به ظرفیتهای قابل توجه این سازمان باور دارد، همچنان امیدوارم که ملل متحد و ظرفیتها و سازوکارهای آن را به توان برای تاثیرگزاردن بر موضوعی با اهمیت و آثار و عواقب بینالمللی به کار گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به دو پیشنهاد ایران که بعنوان دو قطعنامه به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسده است تاکید کرد: دو پیشنهاد ایران، یعنی " گفتوگوی بین تمدنها "(قطعنامه شماره ۶ مجمع عمومی پنجاه و ششم) و " جهان علیه خشونت و افراطگرائی "(قطعنامه شماره ۱۲۷ مجمع عمومی شصت و هشتم) که هردو توسط مجمع عمومی ملل متحد به تصویب رسیدهاند، میتوانند چارچوب نهادی لازم برای این تلاش را فراهم کنند.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با اشاره به نامه اخیر مقام معظم رهبری به جوانان در غرب اضافه کرد: اخیرا در پیامی که افتخار دارم متن آن را ضمیمه این نامه کنم، آیتاللّه خامنهای در شروع گفتوگو با جوانان در غرب پیرامون این موضوع بسیار مهم پیشگام شدند.
ظریف افزود: عمیقا باور دارم که ما میباید بگونهای عاجل به خرد جمعیمان، در سطح بین المللی و به منظور یافتن راههای عملی در این زمینه توسل جوئیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان ضمن اظهار علاقه برای اطلاع یافتن از ابتکار قاطعانهای که دبیرکل سازمان ملل متحد در این زمینه مبذول خواهد داشت آمادگی خود برای تبادل نظر بیشتر در مورد این موضوع خطیر را اعلام کرده است.