پلیس هنگکنگ با معترضان درگیر شد
نیروهای امنیتی حدود ۱۰۰ تظاهرکننده هوادار دموکراسی را که به تصمیم پکن برای نظارت بیشتر بر انتخاب رئیس اجرایی بعدی این منطقه اداری چین در سال ۲۰۱۷ معترض بودند، پراکنده کرد.
پلیس هنگکنگ امروز – دوشنبه – برای متفرق کردن معترضانی که به نشانه مخالفت با تصمیم پکن برای محدود کردن انتخابات به خیابانها آمده بودند، به خشونت متوسل شد.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، نیروهای امنیتی حدود ۱۰۰ تظاهرکننده هوادار دموکراسی را که به تصمیم پکن برای نظارت بیشتر بر انتخاب رئیس اجرایی بعدی این منطقه اداری چین در سال ۲۰۱۷ معترض بودند، پراکنده کرد.
نیروهای امنیتی همچنین برای تخلیه سالنی که تظاهرکنندگان به مناسبت ورود یک مقام بلندپایه چینی در آنجا تجمع کرده بودند، از اسپری فلفل استفاده کردند.
معترضان هنگ کنگی تاکید میکنند که قانون جدید انتخاباتی اعمال شده توسط چین به پکن اجازه دخالت در انتخابات سال ۲۰۱۷ میلادی را میدهد.
انتخابات سال ۲۰۱۷ نخستین باری خواهد بود که فرماندار هنگکنگ با رای مستقیم مردم این منطقه انتخاب میشود اما چین به تازگی قانونی وضع کرده که به موجب آن نامزدها ابتدا باید توسط بیش از نیمی از اعضای کمیته ویژه کاندیداها، تایید شوند.
این تصمیم دولت چین هواداران «جنبش اشغال مرکز» که ماهها است برای تضمین برگزاری یک انتخابات مستقل تلاش میکند را خشمگین کرده است.
هواداران دموکرات این جنبش روز گذشته در پارکی مقابل دفتر مرکزی دولت هنگکنگ تجمع کردند.
بر اساس این گزارش، برای آن دسته از اهالی هنگکنگ که انتظار یک «حق رای کامل» را میکشیدند، تصویب این قانون جدید بدترین سناریوی ممکن بود.
در ماه ژوئن گذشته جنبش اشغال مرکز در ارتباط با خواست مردم برای چگونگی انتخاب فرماندار یک همهپرسی برگزار کرد که در آن ۸۰۰ هزار نفر شرکت کردند.
هنگکنگ از دهه ۱۸۴۰ تحت حاکمیت انگلیس قرار داشت اما در سال ۱۸۹۸ میلادی، دولتهای انگلیس و چین معاهدهای را امضا کردند که براساس آن، هنگکنگ به صورت اجاره ۹۹ ساله در اختیار انگلیس قرار گرفت.
مدت این اجاره در سال ۱۹۸۷ به سر آمد در حالی که هنگکنگ به یکی از مراکز عمده تجاری و مالی منطقه تبدیل شده بود.
پس از بازگشت حاکمیت هنگکنگ به جمهوری خلق چین، دولت این کشور آن را «منطقه اداری ویژه» اعلام کرد و متعهد شد ساکنان هنگکنگ از امتیازاتی در مقایسه با سایر نقاط چین برخوردار باشند.
حقوق و نهادهای دموکراتیک و آزادی اقتصادی از جمله این امتیازات بوده است.
از آن زمان به بعد، برخی تصمیمها و اقدامهای دولت چین باعثنگرانی اهالی هنگ کنگ درباره از دست رفتن این امتیازات شده است.