نیویورک تایمز:
اسرائیل با توسل به فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی آزمایشهای گستردهای را در نوار غزه انجام داده است

نیویورک تایمز فاش کرد که اسرائیل با توسل به فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی آزمایشهای گستردهای را در نوار غزه انجام داده است.
به گزارش ایلنا، روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که اسرائیل آزمایشهای گستردهای از فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی را در نوار غزه انجام داده است.
این روزنامه در یک تحقیق گسترده نشان داد که فناوریهای هوش مصنوعی مورد استفاده اسرائیل در جنگ علیه غزه شامل سیستمهایی برای موقعیتیابی، تشخیص چهره و تجزیه و تحلیل محتوای عربی در طول جنگی است که در اواخر سال ۲۰۲۳ آغاز شد.
طبق این گزارش، این آزمایشها شامل استفاده از ابزارهایی بود که قبلا در میدان جنگ آزمایش نشده بودند و اکنون جنجالهای اخلاقی گستردهای را در سراسر جهان به همراه داشته اند.
سه مقام آگاه اسرائیلی و آمریکایی اعلام کردند که نقطه شروع این آزمایشها، تلاش برای ترور «ابراهیم بیاری»، رهبر جنبش حماس بود که اطلاعات اسرائیل نتوانست او را در داخل شبکه تونلهای غزه ردیابی کند و پس از آن به یک ابزار صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه شده توسط مهندسان یگان ۸۲۰۰ روی آورد که به آنها اجازه میداد بر اساس تحلیل صوتی تماسهای بیاری، موقعیت تقریبی او را مشخص کنند.
طبق ادعای این گزارش، اسرائیل در ۳۱ اکتبر با انجام یک حمله هوایی این رهبر حماس را ترور کرد، اما طبق گزارش گروه نظارتی انگلیسی«ایروارز»، این حمله همچنین موجب شهادت بیش از ۱۲۵ غیرنظامی نیز شد.
نیویورک تایمز در ادامه نوشت که اسرائیل در ماههای بعد به تسریع ادغام هوش مصنوعی در عملیات نظامی خود ادامه داد. از جمله فناوریهای توسعهیافته در این باره میتوان به نرمافزاری برای تشخیص چهرههای آسیبدیده یا نامشخص، ابزاری برای انتخاب خودکار اهداف برای انجام حملات هوایی و یک مدل زبان عربی در مقیاس بزرگ که یک ربات چت را قادر به تجزیه و تحلیل پستها و ایمیلها به گویشهای مختلف میکند، اشاره کرد.
اسرائیل همچنین یک سیستم نظارت نوری پیشرفته توسعه داده است که در ایستهای بازرسی بین شمال و جنوب غزه برای اسکن چهره فلسطینیها استفاده میشود.
مقامهای مذکور تاکید کردند که بسیاری از این نوآوریها در مرکزی به نام «استودیو» توسعه یافتهاند. این مرکز، محیطی مشترک است که متخصصان واحد ۸۲۰۰ را با نیروهای ذخیره شاغل در شرکتهای بزرگ فناوری مانند گوگل، مایکروسافت و متا گرد هم میآورد.