خبرگزاری کار ایران

هانی زاده در گفت‌وگو با ایلنا:

هرگونه حمله اسرائیل به عراق با چراغ سبز آمریکا انجام می‌شود/ امنیت تهران و بغداد با یکدیگر پیوند خورده است

هرگونه حمله اسرائیل به عراق با چراغ سبز آمریکا انجام می‌شود/ امنیت تهران و بغداد با یکدیگر پیوند خورده است
کد خبر : ۱۵۶۱۵۹۹

کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق تلاش می‌کند تا تنش‌ها به دلیل جایگاه ایران نزد عراقی‌ها کاهش پیدا نکند تا بغداد بتواند به بازسازی خود ادامه دهد.

حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به درون‌مایه تهدیدات اسرائیل برای حمله به عراق در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: تهدید اخیر رژیم صهیونسیتی بر پایه این ادعا است که حشدالشعبی اقدام به اجرای حملات گوناگون علیه اسرائیل کرده به نوعی اعلام می‌کند که عراق کانون تنش و درگیری با ‌تل آویو به حساب می‌آید. به نظر می‌رسد که این تهدیدات اگرچه جدی نیست، اما با توجه به رفتار بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و همچنین با عنایت به وضعیت فعلی منطقه ممکن است که رژیم صهیونیستی اقدام به اجرای حملات علیه عراق کند. این در حالیست که دولت عراق تلاش می‌کند از طریق سازمان ملل و سایر نهادهای بین المللی اقدامات این چنینی اسرائیل به خصوص اقدامات ضد بشری آن را را محکوم کند. 

وی ادامه داد: تمامی داده‌ها نشان می‌دهد که اسرائیل به دنبال آن است تا عراق را ناامن کرده و به این کشور حمله کند که البته سناریوهای متعددی توسط بغداد در دست اقدام است تا بتواند به این تحرکات مخرب رژیم صهیونیستی پاسخ دهد. در این راستا محمد شیاع السودانی، نخست وزیر فعلی عراق هم تلاش دارد تا سطح تنش میان ایران و ایالات متحده را کاهش دهد؛ چرا که او و بسیاری دیگر از مقامات غربی می‌دانند که هرگونه آسیب رساندن به ایران از ناحیه عراق می‌تواند بر عرصه اجتماعی این کشور تاثیر بگذارد و بر همین اساس عراق تلاش می‌کند تا این تنش‌ها به دلیل جایگاه ایران نزد عراقی‌ها کاهش پیدا نکند تا بغداد بتواند به بازسازی خود ادامه دهد و به صحنه درگیری کشورهای خارجی تبدیل نشود. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: موضوع دیگر این است که دولت فعلی عراق صراحتا دستور پیگیری پرونده تهدیدهای رژیم صهیونیستی علیه بغداد را صادر کرده و سعی دارد تا با این اقدامات به جامعه ملل بفهماند که این رفتار رژیم صهیونیستی نه تنها برای عراق، بلکه برای تمام منطقه خاورمیانه می‌تواند مشکلات متعددی را به وجود بیاورد و باید با آن مقابله سیاسی و حقوقی شود. باید متوجه بود که فارغ از مسائل دیپلماتیک، لازم است مولفه‌های نظامی را هم در نظر گرفت. واقعیت این است که اسرائیل از منظر عملیاتی توانایی بمباران و حملات هوایی به عراق را دارد. هدف اسرائیل بمباران مناطقی است که بسیج مردمی عراق در آنجا حضور دارند و اگر هر اقدامی علیه این مواضع صورت بگیرد بدون شک ایالات متحده به اسرائیل در این خصوص چراغ سبز نشان داده است. فعالیت چندین پایگاه نظامی آمریکا در عراق و به خصوص در اقلیم کردستان، نگرانی‌هایی را برای ایران به لحاظ امنیتی ایجاد کرده و بر همین اساس ایران این حق را دارد که برای برچیدن پایگاه‌های آمریکایی به دولت عراق فشار وارد کند. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید توجه شود که حملات متجاوزانه اسرائیل علیه خاک کشورمان از کریدور هوایی در عراق که ایالات متحده آن را برای رژیم صهیونیستی مهیا کرده بود انجام شد. لذا دولت عراق نباید به دلیل حضور آمریکایی ها شرایطی به وجود بیاورد که موجب تزریق ناامنی به ایران شود. بغداد باید تضمین لازم را به تهران در جهت اینکه آسمان این کشور رای ناامن کردن ایران مورد استفاده قرار نمی‌گیرد ارائه کند. بر همین اساس باید گفت که دولت عراق بخشی از فرایند مقابله با حملات اسرائیل به ایران است؛ چراکه در گذشته مشابه چنین اقداماتی رخ داده و بر همین اساس دولت عراق نسبت به این موضوع مسئول خواهد بود. در مقابل اگر به خاک عراق از ناحیه اسرائیل هم حمله شود، ایران به عراق کمک خواهد کرد؛ چراکه امنیت تهران و بغداد با یکدیگر پیوند خورده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز