خبرگزاری کار ایران

فرجی‌راد در گفت‌وگو با ایلنا بررسی کرد:

دلایل وقوع بحران سیاسی در دولت ائتلافی آلمان/ آینده صدراعظمی اولاف شولتز در برلین

دلایل وقوع بحران سیاسی در دولت ائتلافی آلمان/ آینده صدراعظمی اولاف شولتز در برلین
کد خبر : ۱۵۵۴۲۰۷

سفیر پیشین ایران در نروژ گفت: اینکه هنوز به صورت دقیق گفته نشده که چرا نخست‌وزیر آلمان، وزیر دارایی را برکنار کرد، مشخص نیست اما می‌توان حدس زد که این موضوع به پرونده جنگ اوکراین و تبعات اقتصادی آن مرتبط است.

عبدالرضا فرجی‌راد، سفیر پیشین ایران در نروژ با اشاره به بحران سیاسی در آلمان و به هم‌ریختگی در دولت ائتلافی این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: آنچه باید مورد نظر قرار بگیرد این است که اولاف شولتز، صدراعظم کنونی آلمان در حقیقت با کنار رفتن مرکل از عالم سیاست روی کار آمد و به بیانی بهتر او جایگزین کسی شد که توانسته بود روابط با غرب و شرق را مدیریت کند و اقتصاد برلین را سر و سامان دهد. شولتز زمانی که مسئولیت کمیسیون اروپا را به عهده داشت، نتوانست به صورت کلی از خود کارایی خاصی را به نمایش بگذارد و این تمایز میان او و مرکل به صورت مشخص عیان شد و معلوم شد که این فرد نمی‌تواند جایگزین مرکل شود. نمونه این موضوع را می‌توان در جنگ اوکراین مشاهده کرد؛ چراکه او هیچ استراتژی استواری را در قبال اوکراین مطرح نکرد. او در نهایت چند روز قبل از شروع حمله روسیه تلاش‌هایی را انجام داد اما خروجی خاصی نداشت.

وی ادامه داد: مرکل همیشه به دنبال آن بود که با روسیه تنش نداشته باشد اما در دوره صدراعظمی شولتز، او در نهایت به اوکراین و روسیه سفر کرد و در نهایت زمانی که نتیجه نگرفت، سعی کرد که تا در مدنی تلاش کند که این جنگ گسترده نشود اما یک سال بعد از حمله مسکو، آلمان‌ها روابطشان با روسیه به سمت و سوی تیره و تار شدن پیش رفت؛ در صورتی که اگر مرکل صدراعظم بود بدون شک این چنین اتفاقی در خصوص روسیه و جنگ اوکراین رخ نمی‌داد، چراکه آلمان به عنوان یک قدرت اروپایی می‌توانست این فضا را مدیریت کند و به عنوان مخالف روند طولانی شدن جنگ نقش ایفاء می‌کرد. در زمان حمله آمریکا به عراق مخالفت‌هایی در این خصوص صورت گرفت و این در حالیست که رئیس‌جمهوری فرانسه هم با ادامه جنگ به نحوی مخالف است ولی شولتز و ماکرون می‌توانستند این جنگ را کنترل کنند.

این استاد ژئوپلیتیک تصریح کرد: یکی از دلایل وقوع وضعیت کنونی و دعوای سیاسی در برلین را باید پناهجویان و مهاجران دانست. این عده باید چندین و چند ماه منتظر بمانند و هزینه‌هایی برای آنها شود تا کار فرا بگیرند و به موازات این روند، پیامدهای پاندمی کرونا هم موجب شد تا اقتصاد این کشور ضعیف‌تر شود؛ به گونه‌ای رشد اقتصادی آلمان نزدیک به صفر گزارش شده است. اینکه هنوز به صورت دقیق گفته نشده که چرا شولتز، وزیر دارایی را برکنار کرده مشخص نیست اما می‌توان حدس زد که این موضوع به پرونده جنگ اوکراین مرتبط است که زمینه اقتصادی دارد ولی در نهایت انتخابات زودهنگام مطرح شده است. اعتقادم بر این است که انتخابات آمریکا هم تا حدودی بر وضعیت فعلی آلمان می‌تواند موثر باشد و اساساً این موضوع می‌تواند اوضاع را تشدید کند. بر همین اساس فکر می‌کنم که آلمان نیازمند آن است که به هر ترتیب یک دولت قدرتمند سر کار بیاید و با ترامپ مقابله کند و از سوی دیگر امورات داخلی این کشور از حیث امنیتی، سیاسی و اقتصادی را دنبال کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این راستا باید توجه شود که سیاست‌های آلمان در این اواخر به شدت تند بود و همین موضوع وجهه برلین را مخدوش کرد. به عنوان مثال در قبال ایران یکی از شدیدترن و تندترین اقدامات را در دستور کار قرار داده‌اند و در مورد جنگ اوکراین هم دقیقاً همین موضوع رخ داده که نشان از عدم مدیریت است. اینکه در انتخابات زودهنگام چه دولتی روی کار خواهد آمد، به نظرم دولت آتی باز هم یک دولت ائتلافی خواهد بود و بدون شک مهمترین چالش آنها مسأله اوکراین و سناریوی ایالات متحده در قبال این کشور خواهد بود که ترامپ آن را مدیریت خواهد کرد. با این تفاسیر دولت جدید هم باید توسط کسی مدیریت شود که در نهایت بتواند اوضاع و احوال را تصحیح کند و امور را درست پیش ببرد و به همین دلیل اولاف شولتز شانسی برای صدراعظمی مجدد نخواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز