خبرگزاری کار ایران

چراغی در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

دلایل بازگشایی سفارت عربستان در دمشق پس از ۱۳ سال/ ابعاد تغییر نگاه ریاض در حوزه سیاست منطقه‌ای

دلایل بازگشایی سفارت عربستان در دمشق پس از ۱۳ سال/ ابعاد تغییر نگاه ریاض در حوزه سیاست منطقه‌ای
کد خبر : ۱۵۲۹۱۲۴

کارشناس مسائل سیاسی منطقه گفت: سعودی‌ها تلاش می‌کنند تا یک چارچوب وحدت‌آفرین را در میان کشورهای منطقه به وجود بیاورند تا در نهایت بتوانند از رقبای خود پیشی بگیرند.

جلال چراغی، کارشناس مسائل سیاسی منطقه با اشاره به بازگشایی سفارت عربستان سعودی در سوریه پس از ۱۳ سال در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: شروع به کار سفارت عربستان در دمشق چندین نکته درون خود دارد و باید به این موضوع توجه شود که اساساً قرار بود سفارت عربستان سعودی فعالیت خود را سال آینده در سوریه از سر بگیرد اما در شرایط کنونی شاهد آغاز به کار این نمایندگی دیپلماتیک در دمشق هستیم. در سال ۲۰۱۸ میلادی امارات متحده عربی سفارت خود را در سوریه افتتاح کرد و سپس بحرین این اقدام را در دستور کار قرار داد. سال گذشته هم وزیر امور خارجه عربستان سعودی به سوریه سفر کرد و سپس بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور برای شرکت در نشست سران اتحادیه عرب وارد ریاض شد و به نوعی شاهد گرم شدن روابط دو طرف بودیم.

وی ادامه داد: آنچه در این بین باید مورد توجه قرار بگیرد این است که ولیعهد عربستان سعودی در گذشته یک رویکرد بسیار تند را در حوزه سیاست خارجی این کشور اتخاذ کرد ولی با گذر از یک مسیر چند ساله به این نتیجه رسید که باید نوع نگاه و راهبرد خود را تغییر دهد. این در حالیست که عربستان یک چرخش مشخص را در خصوص سیاست‌های خود خصوصاً در حوزه منطقه‌ای اعمال کرد و به نوعی در دوره پسا جنگ سوریه سعی کرد تا از سرمایه‌گذاری در این کشور عقب نماند. به موازات این روند کشورهای دیگر هم به دنبال بازسازی روابط خود با دمشق هستند که ترکیه یکی از آنها به حساب می‌آید و طی ماه‌های گذشته هم آنکارا اقدام‌های زیادی را برای بهبود روابط خود با دمشق در دستور کار قرار داده است.

این تحلیلگر مسائل منطقه تصریح کرد: عربستان سعودی به دنبال آن است که از طریق عادی‌سازی روابط خود با سوریه و با گذشت بیش از یک دهه بتواند نفوذ خود را در این کشور و سایر دولت‌های عربی افزایش دهد و از منظر دیگر سعی می‌کند که رویکرد خود با ایران و سایر دولت‌های منطقه‌ای را تغییر دهد. سعودی‌ها تلاش می‌کنند تا یک چارچوب وحدت‌آفرین را در میان کشورهای منطقه به وجود بیاورند تا در نهایت بتوانند از کشورهای رقیب خود مانند ترکیه پیشی بگیرند. از منظر دیگر، ریاض در قبال رویکردهای کشورهای منطقه در قضیه عادی‌سازی روابط با اسرائیل درس‌هایی را فرا گرفته و سعی می‌کند از تجارب این کشورها به نفع خود استفاده کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی این مسائل نشان می‌دهد که یک تعدیل مشخص در سیاست خارجی عربستان در قبال کشورهای منطقه به وجود آمده و ما شاهد بازتعریف راهبردهای این کشور در قبال جغرافیای خاورمیانه هستیم. سعودی‌ها تلاش می‌کنند که در وهله اول از عادی‌سازی روابط خود با کشورهای منطقه استفاده سیاسی کنند و از سوی دیگر با وعده‌های اقتصادی در این مسیر پیش بروند تا در نهایت افزون بر بهره‌برداری‌های اقتصادی، جایگاه خود را هم به عنوان یک کشور مادر در منطقه و جهان اسلام تقویت کنند. حتی در موضوع عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هم عربستان تلاش می‌کند که سایر کشورها را به خود نزدیک کند تا آنها را به نوعی در یک تعارف سیاسی قرار دهد و در نهایت گام‌های خود برای تقویت وجهه‌اش نزد غرب و سایر کشورها را بردارد تا بتواند خروجی مطلوب آن را به نفع خود مورد استفاده قرار دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز