خبرگزاری کار ایران

صدرالحسینی در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

دلایل شکست مذاکرات دوحه و مانع‌تراشی نتانیاهو علیه آتش‌بس غزه/ سناریوی اسرائیل برای ادامه جنگ

دلایل شکست مذاکرات دوحه و مانع‌تراشی نتانیاهو علیه آتش‌بس غزه/ سناریوی اسرائیل برای ادامه جنگ
کد خبر : ۱۵۲۴۵۹۹

کارشناس مسائل منطقه گفت: ساختار سیاسی اسرائیل و شخص نخست‌وزیر این رژیم بر این عقیده هستند که مسأله فلسطین باید به صورت کامل حل و فصل شود، اما نه به نفع حماس و فلسطینیان، بلکه به نفع تل‌آویو.

سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل منطقه با اشاره به شکست مجدد مذاکرات آتش‌بس غزه در دوحه و مانع‌تراشی نخست‌وزیر اسرائیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: بسیاری از کارشناسان و ناظران منطقه‌ای و بین‌المللی از ابتدای شروع تبلیغات گسترده حامیان غرب در خصوص مذاکرات آتش‌بس غزه معتقد بودند که خروجی این گفت‌وگوها عملاً مثبت نخواهد بود و این در حالیست که طی ۴۸ ساعت گذشته مشخص شده رژیم صهیونیستی به دنبال توافق عادلانه آتش‌بس برای پایان دادن به جنگ غزه نیست. اینکه اسرائیل به دنبال جداسازی شرق و غرب غزه با احداث گذرگاه فیلادلفیا بوده، به نوعی موضوعی قلمداد می‌شود که عملاً آتش‌بس و مذاکرات را به حاشیه رانده و حالا هم با خروج تیم‌های مذاکره‌کننده از دوحه به نظر می‌رسد که مذاکرات تا مدت نامشخص متوقف خواهد شد و اقدامات اسرائیل در قالب حملات متعدد به غزه و کرانه باختری ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: این در حالیست که به‌رغم اعلام بازه سه روزه وقفه در عملیات نظامی علیه غزه که برای واکسیناسیون فلج اطفال منظور شده، حملات در کرانه باختری ادامه دارد و به نوعی باید گفت که این مدت سه روزه صرفاً یک مانور روانی برای آرام‌سازی افکار عمومی به حساب می‌آید. توجه داشته باشید که نتانیاهو از شروط خود برای حماس مانند بازگشت آوارگان و مدل آن و همچنین ابقای ارتش اسرائیل در محور فیلادلفیا عقب‌نشینی نکرده و این در حالیست که طی جلسه اخیر کابینه اسرائیل، وزیر جنگ اسرائیل در مورد ابقای ارتش در این محور با نتانیاهو مخالف بوده اما در نهایت این موضوع به تصویب رسیده است که نشان از اصرار نخست‌وزیر اسرائیل بر ادامه جنگ و حفظ بحران دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: از حیث ایدئولوژیک هم آنها ‌اعتقاد دارند که در سرزمین‌های تحت اشغال اسرائیل نباید حتی یک عرب‌زبان زندگی کند و به دنبال جداسازی غزه و انسداد دسترسی ساکنان این منطقه به خارج از آن یعنی مصر هستند. ساختار سیاسی اسرائیل و شخص نتانیاهو بر این عقیده هستند که مسأله فلسطین باید به صورت کامل حل و فصل شود، اما نه به نفع حماس و فلسطینیان، بلکه این موضوع باید به نفع اسرائیل حل و فصل شود. واقعیت این است که در داخل تل‌آویو هم زد و خوردهای سیاسی و اختلافات موجود در کابینه تا حد زیادی بالا گرفته است و مقام‌های امنیتی هم اعتقاد دارند اقدام‌های نتانیاهو می‌تواند مشکلات زیادی را برای اسرائیل آن هم در مقطع کنونی به وجود بیاورد و در نهایت او در این راستا باز هم جنگ و طولانی شدن آن را دنبال  می‌کند.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که آیا در فضای کنونی منطقه و اسرائیل می‌توان به انعقاد توافق آتش‌بس غزه طی روزها یا هفته‌های آینده امیدوار بود یا خیر، خاطرنشان کرد: در مورد مسائل سیاسی و همچنین مذاکرات هم باید متوجه باشیم که اساساً این روند به اتمام رسیده و چشم‌انداز مربوط به آن هم به شدت تیره و تار و پیچیده شده است و مشخص نیست که در این مسیر چه اتفاقی رخ خواهد داد؛ چراکه برخی از منابع غربی اصرار دارند تا به افکار عمومی القا کنند همچنان مذاکرات در دوحه ادامه دارد و حتی بر این موضوع پافشاری می‌کنند که فضای مذاکرات هم مثبت است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز