خبرگزاری کار ایران

بیگدلی در گفت‌وگو با ایلنا:

کامالا هریس در حد «بایدنِ بیمار» هم نخواهد بود/ترامپ با دنیای متلاطم‌تر از سال ۲۰۱۶ روبرو است

کامالا هریس در حد «بایدنِ بیمار» هم نخواهد بود/ترامپ با دنیای متلاطم‌تر از سال ۲۰۱۶ روبرو است
کد خبر : ۱۵۰۸۱۴۶

کارشناس مسائل آمریکا گفت: معاون رئیس‌جمهوری آمریکا را حتی نمی‌توان با نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۱۶ مقایسه کرد و قطعاً او برای کاندیدای جمهوری‌خواهان تهدید جدی در انتخابات ریاست جمهوری به حساب نخواهد آمد.

علی بیگدلی، کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به کناره‌گیری جو بایدن از رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: واقعیت این است که کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست جمهوری به موقع بود و حاصل فشارهای داخلی حزب دموکرات قلمداد می‌شود. او تجربه بسیار زیادی در حوزه سیاسی و نظامی دارد و در سنا و کاخ سفید توانسته بود طی سالیان گذشته تجارب زیادی کسب کند و به هر ترتیب حالا از انتخابات ماه نوامبر کنار رفت و کامالا هریس به جای او قرار است به عنوان نامزد نهایی حزب دموکرات معرفی شود. هریس که در حال حاضر ۵۹ سال سن دارد در لایه‌های قضایی ایالات متحده و سپس لایه‌های سیاسی این کشور حضور داشته و از چهار سال گذشته تاکنون به عنوان معاون بایدن مشغول به خدمت است.

وی ادامه داد: نکته اینجاست که او طی دوره گذشته نتوانست آنگونه که باید خود را نشان دهد و به نظرم جایگاهی همانند بایدن ندارد. او شاید در طیف مهاجران و رنگین‌پوستان هواداران زیادی داشته باشد اما در طول دهه‌های اخیر جریان‌هایی مانند کوکلاکس‌کلان‌ها و همچنین جریان‌های دیگر، نگذاشتند که زنان به ریاست جمهوری در ایالات متحده دست پیدا کنند و باید گفت که طیف‌هایی در پشت پرده سیاست آمریکا وجود دارند که مانع از ریاست جمهوری زنان می‌شوند. به همین جهت فکر می‌کنم کامالا هریس در صورت معرفی شدن از سوی کنوانسیون ملی حزب دموکرات به عنوان نامزد نهایی این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر، با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهد شد. توجه داشته باشید که عملاً کنوانسیون حزب دموکرات باید وی را به عنوان نامزد نهایی معرفی کند اما مسأله اینجاست که با کنار رفتن بایدن از انتخابات، فضای دو قطبی کمتری را در جامعه آمریکا شاهد خواهیم بود؛ چر که کامالا هریس به هیچ وجه در حد «بایدنِ بیمار» هم نخواهد بود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: او شاید به دلیل ارتباط سنتی‌اش با برخی محافل بتواند آرایی را کسب کند اما به نظرم نظرسنجی‌ها هم در این میان چندان درست نخواهند بود و در سال ۲۰۱۶ میلادی هم شاهد وقوع اشتباه در خصوص خروجی نظرسنجی‌ها بودیم که در نهایت و برخلاف این آمارها، دونالد ترامپ پیروز میدان شد. واقعیت این است که کامالا هریس را حتی نمی‌توان با هیلاری کلینتون مقایسه کرد و قطعاً او برای ترامپ تهدید جدی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر به حساب نخواهد آمد. باید متوجه بود که حزب دموکرات با مشکلات عدیده‌ای در این راستا روبه‌رو است و بدون تردید این وضعیت و حتی شکست آتی می‌تواند چندین دوره ادامه پیدا کند اما باید توجه شود که کامالا هریس در حد و اندازه رئیس جمهوری ایالات متحده نیست و به نظرم او نمی‌تواند چندان اقدام اساسی علیه ترامپ انجام دهد.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش که در صورت پیروزی ترامپ در انتخابات  نوامبر، چه راهبردی در خصوص سیاست خارجی از سوی وی اتخاذ خواهد شد خاطرنشان کرد: در اظهارات ترامپ به خصوص در حوزه سیاست خارجی شاهد آن بودیم که وی به نوعی سعی کرده تا همانند گذشته سخن نگوید و اقدام به اتخاذ موضع نکند. ترامپ نسبت به گذشته کمی بیشتر فکر می‌کند و او حالا با یک دنیای پرتلاطم جدید نسبت به بازه سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ میلادی روبه‌رو است. او یک انعطاف‌پذیری جدید را در دستور کار خود قرار خواهد داد و به نوعی می‌خواهد یک معامله جدید را با نظام بین‌الملل همانند گذشته سر و شکل دهد اما در مورد اتحادیه اروپا باید گفت که او در کنار کشورهای حاکم بر قاره سبز چندان رو به جلو حرکت نخواهد کرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز