خبرگزاری کار ایران

هانی‌زاده در گفت‌گو با ایلنا تشریح کرد:

دلایل استفاده از واژه «اراضی اشغالی فلسطین» توسط حزب حاکم استرالیا/ عمق و گستره اقدام تل‌آویو علیه کانبرا

دلایل استفاده از واژه «اراضی اشغالی فلسطین» توسط حزب حاکم استرالیا/ عمق و گستره اقدام تل‌آویو علیه کانبرا
کد خبر : ۱۳۸۷۵۲۴

کارشناس مسائل منطقه گفت: در مسائل بروکراتیک اداری صرفاً شاهد استعمال واژه «اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی» هستیم و به همین دلیل نمی‌توانیم این اقدام را یک اقدام ماهوی از سوی استرالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بدانیم.

«حسن هانی‌زاده» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل مواضع اخیر دولت استرالیا به نفع فلسطین در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهارکرد: اخیرا وزیر خارجه استرالیا در برابر مجلس ملی و سنای این کشور اعلام کرد که از این پس از واژه اراضی اشغالی فلسطین در قبال این جغرافیا و شهرک‌سازی‌ها استفاده خواهد کرد. اگر این اقدام را واکاوی کنیم به خوبی می‌بینیم که دلیل این مواضع حاکم بودن حزب کارگر در استرالیا است. این جریان اقدامات حزب لیکود و کابینه اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو را کاملاً غیرقانونی می‌داند و معتقد است که این اقدامات کابینه اسرائیل میتواند بیش از گذشته فلسطین را تحت فشار قرار دهد. بر همین اساس آنها اعتقاد دارند این اقدامات سرکوبگرانه نه تنها مورد تایید دولت چپگرای استرالیا نیست بلکه از حیث دموکراسی و ترویج خشونت هم باید نهی شود.

وی ادامه داد:  این در حالیست که جناح دست راست استرالیا هم با این مسأله مخالفت کرده و مواضع دولت چپگرای این کشور را به باد انتقاد گرفته است اما به نظرم این روند یک موضوع مهم به حساب می‌آید. به نظرم این روند یک موضوع مهم به حساب می‌آید و می‌تواند برای نتانیاهو هزینه‌های گزافی به وجود بیاورد. واقعیت این است که اقدامات کابینه راستگرای اسرائیل باعث شده که احزاب مخالفِ این رفتار در داخل و خارج از رژیم صهیونیستی علیه نتانیاهو دست به کار شوند یا حداقل مواضعی را علیه او و تیمش اتخاذ کنند. در این میان فکر می‌کنم که مواضع حزب حاکم استرالیا مقطعی است؛ چراکه بدون تردید با تغییر دولت در این کشور مواضع مذکور هم تغییر پیدا خواهد کرد. باید متوجه باشیم که این اقدامات برای عقب راندن تل‌آویو و نتانیاهو از مواضع خود اتخاذ شده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: نکته این است که اقدام صورت گرفته از سوی دولت استرالیا می‌تواند جریان‌های چپ غرب را علیه اسرائیل فعال کند و برای تل‌آویو هزینه‌های زیادی را به وجود بیاورد. در این میان یک بحث اختلافی به وجود می‌آید و آن این است که عده‌ای می‌گویند اقدام حزب کارگر استرالیا اساساً به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین از سوی استرالیا است و برخی دیگر معتقدند این تحلیل نادرست است و باید کمی بیش از وضعیت فعلی در این مورد صبر کرد. واقعیت این است که در مسائل بروکراتیک اداری صرفاً شاهد استعمال واژه «اراضی اشغالی فلسطین از جمله قدس شرقی» هستیم و به همین دلیل نمی‌توانیم این اقدام را یک اقدام ماهوی از سوی استرالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بدانیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آنچه مهم به نظر می‌رسد این است که اقدام حزب کارگر استرالیا می‌تواند به معنای آن باشد که رفتار کابینه فعلی اسرائیل برای بخشی از ساختار سیاسی این کشور غیرقابل تحمل و غیرقابل قبول است. به این جهت شاید همین تفکر باعث شود احزاب چپ حاضر در غرب علیه نتانیاهو و تیم وی موضع بگیرند و به همین علت فکر می‌کنم که تل‌آویو چندان نمی‌تواند علیه استرالیا در شرایط کنونی موضع محکم اتخاذ کند. اما اگر دولت بعدی این کشور به دست جبهه مخالف حزب کارگر بیفتد، بدون شک اوضاع به نفع تل‌آویو رقم خواهد خورد؛ چراکه راستگراهای افراطی اروپا در هماهنگی کامل با حزب لیکود و نتانیاهو گام برمیدارند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز